Televizija kao inspiracija filmovima – Stranica 4 – serijala.com
Trenutno čitaš
Televizija kao inspiracija filmovima

Televizija kao inspiracija filmovima

I Spy (1965.-1968.) – I Spy (2009.)

Bill Cosby jedna je od najvećih zvijezda televizije 1980-ih. No, bio je on tamo i prije The Cosby Showa. I to kao tajni agent! U svakom slučaju, NBC ga voli. Kelly Robinson (Robert Culp) je tenisač koji zbog mečeva često putuje po svijetu. Alexander Scott (Bill Cosby) je njegov trener. Između mečeva, naganjaju zločince, špijune i lijepe žene. Seriju su kreirali David Friedkin i Morton Fine, a imala je tri sezone. Ova serija je bila prva na američkoj televiziji koja je jednu od glavnih uloga dala afroameričkom glumcu. Na seriju su neosporno utjecali filmovi o Jamesu Bondu te je često snimana na raznim egzotičnim lokacijama umjesto, do tada standardne, tehnike korištenja pozadinskih slika. Za razliku od drugih serija u žanru koje su emitirane približno u isto vrijeme (The Man from U.N.C.L.E.The Avengers, i The Wild Wild West („James Bond na konju“)), ova je pazila na dozu realnosti te je izbacila sve profinjene igračke i naglasak stavila na odnos između dva glavna lika.

Pročitaj još

Godine 2009. snimljen je istoimeni film s Eddiejem Murphyjem i Owenom Wilsonom. Film nije baš dobro prošao niti kod publike ni kod kritike, nastavivši tako seriju neuspješnih filmova Eddieja Murphyja. Najviše mu se zamjeralo što na velikom ekranu nije prenio ništa od onoga čime se serija odlikovala.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 komentara
  • kriva kategorija, to je serija nastala po filmu (Snake Plissken prije MacGyvera)

   The Brady Bunch (dva komada)?
   Lost in Space (Joey Tribbiani ne glumi Matta LeBlanca)?
   The Flintstones (bar onaj s J. Goodmannom)?

   ne kritiziram izbor, samo par sugestija…

  • Krešo je sve rekao :D Pa evo još jednom za sve koji ne čitaju tekst, već samo gledaju naslove: “Izbor je u potpunosti subjektivan, a moram odmah napomenuti da u toj kategoriji neće biti onih serija koje su završile filmom, odnosno onih kojima je film samo nastavak/završetak.”

 • ” a moram odmah napomenuti da u toj kategoriji neće biti onih serija koje su završile filmom, odnosno onih kojima je film samo nastavak/završetak.”

  Kako je onda Star Trek (točnije TOS i TNG) dospio na listu?

  • možda zato jer posljednji Star Trek film nema ama baš nikakve veze sa serijom? ali ono, možda…

   • Najbolje da napraviš svoju listu, možeš i sve Dosje X-e, čak i one na koje nikad nismo dobili odgovor, iako je on “tamo negdje”

    Star Trek First Contact, Insurrection i Nemesis su nevezani uz seriju, čak je i novi brod uveden…tak da, prouči malo prije nego što pitaš ;)

  • Star Trek je franšiza pa, po mom mišljenju, tako treba gledati i na filmove – oni su dio toga. Ok, možda je film Generations bio pripremljen jednom epizodom TNG-a u kojoj smo upoznali Sorana, ali TNG ima svoj kraj koji je zbilja kraj serije. TOS ionako nije funkcionirao po principu novih serija koje imaju neki početak i kraj. Mislim da je očito kad seriju želiš završiti filmom kao što su X Files ili Firefly ili, na kraju, Sex and the City. U tome je ovdje razlika.

  • Ne znam kakve serije voliš inače, ali ovo je meni skroz zabavno za gledati, nekako neobavezno. Ako si fan 60-ih i takvih stvari, bit će ti zabavno i super, a ako nisi, nisam baš sigurna, moglo bi djelovati prenaivno. :)) Us vakom slučaju, na Youtubeu ima dosta epizoda pa možeš pogledati bar dio neke da vidiš je li ti to ok. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2021 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861