AMC naručio reality show Kevina Smitha – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC naručio reality show Kevina Smitha

AMC naručio reality show Kevina Smitha

AMC navodno posluje kao Grčka, živi preko mogućnosti, a stvari dolaze na naplatu. Posljedica? Odugovlačenje pregovora sa dvjema ključnim serijama za uspjeh mreže, Mad Menima i Breaking Badom, te rezanje budžeta i davanje otkaza najgledanijoj seriji na mreži jedinoj seriji u vlastitoj produkciji, The Walking Deadu. Neki su se možda pitali, kako AMC uspijeva poslovati sa ovako produkcijski raskošnim i skupim serijama – koje imaju ispodprosječnu gledanost u odnosu na konkurenciju? Ispada da ne mogu, osim ako Walter daje proviziju od prodaje plavog metha.

Dobro, koji je onda najjednostavniji način okretanja kojeg dolara u pozitivu bilance? Program jeftin za produciranje – reality. Odnosno, pošto je AMC finjak mreža, oni to zovu “doku-priče.” Dakle, program bez scenarija, iliti unscripted series. Mreža je naručila dva reality showa, od kojih će prvi, Secret Stash, debitirati početkom iduće godine, a drugi, JJK Security, najvjerojatnije iduće jeseni.

Secret Stash je projekt Kevina Smitha, svestranog autora filmova o Jayu i Silent Bobu (Clerks, Mallrats, Chasing Amy, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back) te nekolicine izdanja popularnih stripova. Smith je vlasnik prodavaonice stripova “Jay and Silent Bob’s Secret Stash” u New Yerseyu, koja će ujedno biti tema i mjesto snimanja showa o mušterijama prodavaonice, obožavateljima stripova i ostalih geekova. Nešto tipa Pawn Stars za geekove.

JJK Security snimat će se na američkom Jugoistoku, u saveznoj državi Georgia, a tema će biti mala obiteljska zaštitarska tvrtka i njihove poslovne dogodovštine. Prilično apsurdno, no AMC kaže da je show inspiriran filmskim redateljima poput braće Coen, Christophera Guesta i Roberta Altmana.

Još jedna čudna oduka – nova sezona The Walking Deada, od sada sa 0% Franka Darabonta, bit će prepolovljena na dva dijela. Prvih sedam epizoda kreće, kako je već najavljeno, 16. listopada 90-minutnom premijerom, nakon čega serija ide na tromjesečnu pauzu. Druga polovica i idućih šest epizoda nastavlja se 12. veljače.

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861