Potvrđeno: Mad Men tek 2012. – serijala.com
Trenutno čitaš
Potvrđeno: Mad Men tek 2012.

Potvrđeno: Mad Men tek 2012.

Nakon što smo već pisali kako su AMC, Lionsgate i Matthew Weiner pred dogovorom, Deadline javlja kako je AMC službeno potvrdio kako će nova, peta sezona Mad Mena, pričekati do početka sljedeće kalendarske godine.

Iako dogovor još nije postignut, AMC je iskoristio svoje pravo biranja u skladu s ugovornom obvezom s Lionsgateom, te najavio okvirno kada će se peta sezona naći na malim ekranima. Mad Men tako neće imati svoju regularnu ljetnu premijeru, što je ogromna šteta, pogotovo zbog kvalitete ljetnog televizijskog sadržaja, no i sa premijerom u zimi 2012. Mad Men će ući u konkurenciju za Emmyje sljedeće godine.

Weiner i AMC se navodno još uvijek spore oko količine reklama, a čini se kako AMC hoće srezati trajanje epizoda za bar dvije minute da ih stane što više u sat vremenski slot. Osim trajanja, AMC se hoće riješiti dvoje glumaca iz glavne postave, također u svrhu rezanja troškova.

Novi ugovor na dvije sezone Weineru bi garantirao 30 milijuna dolara, čime bi trebao postati najplaćeniji showrunner na osnovnoj kabelskoj televiziji. No još je uvijek upitno hoće li Weiner biti dijelom pete sezone. Čini se da ovime AMC pokušava prisiliti glavnog scenarista i showrunnera serije da prihvati ponuđene uvjete. Bila bi ogromna šteta da Mad Men ostane bez glavne kreativne snage.

Nadopuna: Deadline prenosi kako će 5. sezona početi s emitiranjem u ožujku 2012., dakle za gotovo godinu dana.

9 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861