Američka željeznica: Kako je stvoren mit? – serijala.com

Hell on Wheels iz povijesne perspektive: kako je nastala američka nacija?

 1. davorp7 says:

  Pohvale autorici na članku. Zbilja mi je odlično da se na trenutak udaljilo od svih pilota, gledanosti i pokušalo dočarati nešto čime je jedna serija inspirirana.

  Moram priznati da mi je članak izrazito zanimljiv iako nisam neki tip koji voli povijest (dajte vi meni brojeve i digitron :D), a naročito me se dojmilo kako je spretno isprepletena povijest s prikazom knjiga, glazbe, filmove, serija… i da obavezno kad se čita slušati ove klipove po tekstu baš daju odličan ugođaj ;)

 2. Bones says:

  Dobro je da se ljudi bave i pravim sadržajem jedne takve serije. Željeznica je toliko puno dala Americi…povezala je njena velebna prostranstva, dala odgovor na probleme opskrbe, prehrane i trgovine, te munjevitim koracima gurnula naciju među najsnažnije države tog vremena. Željeznicu onog doba moguće je usporediti s internetom, toliko je brz i velik bio napredak. Bravo, vrlo dobro napisano i pospojeno s američkom kulturom. Šteta što nema spomena nekih kultnih train filmova i nekih još poznatih pjesama, ali ne može se uvijek sve dobiti.

 3. Zeljko80 says:

  Clanak je savrsen sve pohvale. Objasnio je sustinu amercike zeljeznice da je ona mnogo vise od same mehanizcije i da je imala veliki politicki, ekenomski i kulturni znacaj za samu Ameriku a onda posredno i citav svijet.

 4. Pablo says:

  Serija je upravo imala za cilj da kaze sto i sam ovaj clanak, ukaze na znacaj zeljeznice i sve zamiljivosti koje su vezane za nju. Ima slicnosti sa serijom Into the west isti osjecaj gledati.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *