Televizija kao inspiracija filmovima – Stranica 3 – serijala.com
Trenutno čitaš
Televizija kao inspiracija filmovima

Televizija kao inspiracija filmovima

Charlie’s Angels / Charliejevi anđeli (1976.-1981.) – Charlie’s Angels (2000.) /  Charliejevi anđeli i Charlie’s Angels: Full Throttle (2003.) / Charliejevi anđeli 2: Punom brzinom

Charliejevi anđeli su tri žene koje rade za agenciju koja se bavi privatnim istraživanjima. Tijekom sezona glavna glumačka postava se mijenjala, no onu početnu su činile Kate Jackson, Farrah Fawcett i Jaclyn Smith. Njihovog šefa, Charlieja, glumio je, odnosno glas mu je davao, John Forsythe. Seriju je prikazivao ABC od 1976. do 1981. godine i bila je jedna od najuspješnijih serija 1970-ih. Autori su  Ivan GoffBen Roberts, a došla je iz producentske tvornice Aarona Spellinga i Leonarda J. Goldberga. Zanimljivo je da je za seriju jedino Jaclyn Smith morala na casting. Jackson i Fawcett su odmah odabrane za svoje uloge, a Kate Jackson je čak dala ideje po kojima je serija i ostala najpoznatija: šefa Charlieja koji je nepoznat i anđelicama i publici i koji im zadatke daje preko zvučnika. Ova proceduralna krimi-drama ugostila je brojne poznate glumce, no promjena glavnih glumaca i razne druge okolnosti, učinili su svoje i svaka sljedeća sezona je bila slabije gledana od prethodne. Serija je dobila svoj remake 2011. godine, no bio je vrlo kratkog vijeka.

Pročitaj još

Godine 2000. snimljen je i prvi film inspiriran ovom kultnom serijom. Iako je ideja filma ista, on nije smješten u razdoblje odvijanja serije, već u sadašnjost. Anđelice su ovaj put Cameron DiazDrew Barrymore i Lucy Liu, a režirao ga je McG. Charlieju je glas opet posudio John Forsythe. Iako mu ocjena na IMDB-u nije očaravajuća, film je doživio relativno pozitivne kritike. Nakon tri godine uslijedio je još slabiji nastavak: Charliejevi anđeli 2: Punom brzinom.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 komentara
  • kriva kategorija, to je serija nastala po filmu (Snake Plissken prije MacGyvera)

   The Brady Bunch (dva komada)?
   Lost in Space (Joey Tribbiani ne glumi Matta LeBlanca)?
   The Flintstones (bar onaj s J. Goodmannom)?

   ne kritiziram izbor, samo par sugestija…

  • Krešo je sve rekao :D Pa evo još jednom za sve koji ne čitaju tekst, već samo gledaju naslove: “Izbor je u potpunosti subjektivan, a moram odmah napomenuti da u toj kategoriji neće biti onih serija koje su završile filmom, odnosno onih kojima je film samo nastavak/završetak.”

 • ” a moram odmah napomenuti da u toj kategoriji neće biti onih serija koje su završile filmom, odnosno onih kojima je film samo nastavak/završetak.”

  Kako je onda Star Trek (točnije TOS i TNG) dospio na listu?

  • možda zato jer posljednji Star Trek film nema ama baš nikakve veze sa serijom? ali ono, možda…

   • Najbolje da napraviš svoju listu, možeš i sve Dosje X-e, čak i one na koje nikad nismo dobili odgovor, iako je on “tamo negdje”

    Star Trek First Contact, Insurrection i Nemesis su nevezani uz seriju, čak je i novi brod uveden…tak da, prouči malo prije nego što pitaš ;)

  • Star Trek je franšiza pa, po mom mišljenju, tako treba gledati i na filmove – oni su dio toga. Ok, možda je film Generations bio pripremljen jednom epizodom TNG-a u kojoj smo upoznali Sorana, ali TNG ima svoj kraj koji je zbilja kraj serije. TOS ionako nije funkcionirao po principu novih serija koje imaju neki početak i kraj. Mislim da je očito kad seriju želiš završiti filmom kao što su X Files ili Firefly ili, na kraju, Sex and the City. U tome je ovdje razlika.

  • Ne znam kakve serije voliš inače, ali ovo je meni skroz zabavno za gledati, nekako neobavezno. Ako si fan 60-ih i takvih stvari, bit će ti zabavno i super, a ako nisi, nisam baš sigurna, moglo bi djelovati prenaivno. :)) Us vakom slučaju, na Youtubeu ima dosta epizoda pa možeš pogledati bar dio neke da vidiš je li ti to ok. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2021 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861