Serijalin retrovizor nastavljamo drugom sezonom Obitelji Soprano. Gledajte s nama! – serijala.com
Trenutno čitaš
Serijalin retrovizor nastavljamo drugom sezonom Obitelji Soprano. Gledajte s nama!

Serijalin retrovizor nastavljamo drugom sezonom Obitelji Soprano. Gledajte s nama!

Nakon (po mojim kriterijima) vrlo uspješnog zajedničkog gledanja prve sezone The Sopranosa i male pauze, nastavljamo dalje.

Ljeto nam je možda na zalasku, no najbolje epizode Sopranosa tek nam dolaze. Doduše, u trećoj sezoni, dok je druga (uz šestu) generalno smatrana prilično slabom. Slabom u kontekstu ostatka serije, a već ste vjerojatno na mikrokozmosu prve sezone primijetili da su i slabije epizode daleko od stvarno loših.

Puno je odličnog mesa u ovih trinaest sati televizije, nekoliko mjeseci nakon kraja prve sezone vraćaju nam se već dragi likovi i oni koje mrzimo, a ansambl se i upotpunjuje novima koji će nam postati dragi kao i onima koje ćemo mrziti; FBI je na vratima (i Junioru su toliko duboko u šupku “da u ustima osjeti okus njihovog gela za kosu”); Melfi ne želi više vidjeti Tonyja; otuđeni pripadnici obitelji (i Obitelji) neočekivano se pojavljuju i to je sve samo u prvoj epizodi.

Veslim se nastavku gledanja s vama i odličnim komentarima kao i prije i nadam se da vam jesenski raspored neće otežati praćenje.

Naravno, prati svatko svojim tempom, ako kasnite s epizodom i imate nešto za reći o njoj, uvijek se možete vratiti na stariji članak i podijeliti to s nama — dapače!

I ako niste gledali prvu sezonu s nama, dobro došli ste! (Imate i cijeli vikend za sustizanje).

Da ne duljim – raspored je u tablici niže, čitamo se u ponedjeljak.

DanEpizodaNaslov
ponedjeljak, 07.091Guy Walks into a Psychiatrist's Office...
utorak, 08.092Do Not Resuscitate
srijeda, 09.093Toodle Fucking-Oo
četvrtak, 10.094Commendatori
petak, 11.095Big Girls Don't Cry
subota, 12.096The Happy Wanderer
nedjelja, 13.097D-Girl
ponedjeljak, 14.098Full Leather Jacket
utorak, 15.099From Where to Eternity
srijeda, 16.0910Bust Out
četvrtak, 17.0911House Arrest
petak, 18.0912The Knight in White Satin Armor
subota, 19.0913Funhouse
10 komentara
 • Druga je GOAT sezona s najjačim preokretom u povijesti TV-a. Također, “he couldn’t fucking sell it”.

  • Možda sam se krivo izrazio, a možda se i slabo sjećam sezone – finala se dobro sjećam i da, odlično je i efekti će biti duuugosežni, iako ga ne bih nazvao preokretom (osim ako nisi mislio na jedan drugi događaj – ili taj “he couldn’t sell it”), ali treća ima Ralphieja i Gloriu i Employee of the Month i Pine Barrens… ali teško je o svemu tome pričati bez ogromnih spoilera, pa, kad dođe vrijeme :)

   I ono što sam htio reći je, da možda nije tako odlična kao prva (opet, bar koliko se sjećam), ali sigurno je bolja i od 90% stvari koje su danas na televiziji, to svakako.

    • Da, to je bio drugi događaj na koji sam mislio. :)
     Je, to je bilo (tj biti će) malo iz vedra neba… i da, odlično je to bilo.

   • Odlična sezona svakako, ali kao što kažeš, ne na razini prve i treće. Nema baš nekih highlight epizoda, ali ako ju gledaš u cjelini, vrlo je impresivna i sve se polako gradi prema zadnje dvije fantastične epizode.

 • Odlično! :D
  I rewatch druge sezone traje taman do 19.9., a 20.9. su Emmyji pa onda tek počinje ona luda jesenska sezona. Budući da u ponedjeljak počinje i škola, potrudit ću se da barem navečer odgledam epizodu dnevno, a možda budem i kasnio sa kojoj. Uglavnom, naći ću vremena za komentirati, bez brige, dok možda neki komentari neće biti toliko dugački pa možda netko i pročita od početka do kraja lol

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861