Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×05 – Big Girls Don’t Cry – serijala.com

Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×05 – Big Girls Don’t Cry

Nakon dulje pauze, psihoterapija se vraća u centar zbivanja u seriji.

 1. Darió Łucić says:

  I vratila nam se Melfica, tj. Tony kod Melfice. Zadovoljstvo je bilo ponovno vidjeti sjajan kadar gdje njih dvoje sjede u sobi i gledaju jedno u drugo. ”a čini se i da njihov odnos postaje otvoreniji, odnosno da Tony više ne pokušava sakriti svoje aktivnosti što obećaje novu dimenziju njihova odnosa”- ovo mi se sviđa, predosjećam da će se ona uvući u neke prljave poslove povodom toga.
  Sjajno je bilo kako Tony i Hesh razgovaraju, svako svoje priča. :D
  U ovoj epizodi nije bilo puno Tonyeve obitelji, ni Livie, izgleda da se njena uloga u ovoj sezoni polako smanjuje.
  Janice i Richie, ponovno odvratni i muka mi je gledati ih.
  Furio (ili kako Pussy kaže, Foodio) je bio baš badass u sceni kad je razbijao sve živo kod one japanke, ustvari filipinke.
  Žao mi je Archie-a jer mu žena stalno prigovara.
  Bila je zanimljiva i Christopherova priča u ovoj epizodi, gdje je on opet nekako slomljen.
  Tony AJ-u: imam novi posao, provjeravam kvalitetu telefona, ovaj će odmah dobiti nulu. :PP

  • Ana says:

   Uf da Janice i Richieja je muka gledati, skupa kao da stvaraju sinergiju grozote, a Richie i kad priprema doručak, čuje se paluckanje ognja u pozadini :D
   Zaboravila sam reći za tu malu ali značajnu scenu s A.J.-jem: isto, tema očeva

 2. Ana says:

  Ovo mi je bila najbolja epizoda ove sezone! Smiješna, strašna i dirljiva istovremeno. Furio ili Fjurio kak ga Ameri zovu :D je genijalan. U Italiji se lijepo uklapao a tu strši totalno. Na Tonyjevoj dobrodošlici izgleda veselo i benigno ali je totalno strano tijelo u ovom okruženju: s onim košuljama, kosom i „The breast milk, little each eye“ wtf xD… i onda cijelom šakom udara ženu i djecu u lice. Ona scena kad je izašao iz auta, ušao u kupleraj i izdevetao sve pred sobom: …True Detective single take scena se može posramiti xD

  Chris na improvu je odlična linija priče, koja počinje hilarious, od prvog puta kad dolazi na tečaj (nosi cipele bez čarapa :D), sav nezgrapan u tom okruženju, preko dirljivo odglumljene scene (lol) koja je i mene iznenadila kak to da je uspio proplakati, do konačnog kraha koji otvara tu bolnu točku odnosa s ocem. Iako, otkad se taj tip, kojeg je Chris istuko na improvu, prvi put predstavio, znala sam da će dobit batina :D

  Tony i Hesh su genijalni, a ta zadnja scena Tonyja kod Melfice je za neku nagradu, oboma. Kakve face Gandolfini radi tamo, svaka čast… kako je neugodno to sve, te bottled up emocije :D Ko uvrijeđeni dečkić se ponaša.
  Ujedno, povratak kod Melfice znači očigledno i skok serije ravno natrag na kvalitetu prve sezone – bar meni :D
  Uz Melfi i Furija, ne mogu se dočekat sljedeće epizode. :D

 3. The Serial Watcher says:

  Opet dr. Melfi :D Jedva sam čekao njezin novi susret sa Tonyjem, a najviše me iznenadilo čekanje odgovora dr. Melfi na pitanje njenog psihijatra: Imate li seksualne osjećaje prema njemu?
  Jako mi sve sviđa kako Carmella postupa prema Tonyju kad ima te ispade bijesa. Nije šokirana njegovim ponašanjem već se ponaša kao da je sve to normalno. I onda kad je kasnije hladno zalupila vrata Junioru. Uzimajući u obzir da je ona sama odabrala takav život s mafijašem, vrlo se dobro uživila u njega.
  Richie i Janice su zajedno?! Nemam komentara. Nego, te svađe između Tonyja i Janice su mi odlične, ta prepucavanja i uvrede!
  Chris tu nešto pokušava udovoljiti curi glumeći u kazalištu, a izgleda da mu ide bolje od očekivanog. A izgleda i da se malo previše uživio pa je malo i pretjerao…

  Inače, vrlo dobra epizoda jer se vraćaju terapije koje će nadam se postati sve zanimljivije :D

 4. djevojka says:

  Baš si lijepo ovo napisao Marko <3
  Puno ti hvala na trudu i vremenu koje svakodnevno izdvajaš za Sopranose i nas ovdje :D

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *