Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×06 – The Happy Wanderer – serijala.com

Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×06 – The Happy Wanderer

Što se dogodi kad se u prijateljstvo umiješa posao?

 1. The Serial Watcher says:

  Odlična epizoda kako si i opisala!

  Znači, u jednoj epizodi su doveli novog lika koji je “cijelo vrijeme ovdje”, ali su za mene uspjeli da se u nešto manje od sat vremena povežem s tim likom i da osjetim sažaljenje zbog njegovih problema. David si je sam kriv zbog svojih kockarskih problema, ali ako ovisniku o pušenju ponudimo cigaretu, on će ju prihvatiti. Tony je trebao bolje postupiti što se toga tiče jer ipak zna da njegov sin i Meadow idu zajedno u školu. Ali budući da je Tony dopustio da mu David postane dužnik, nije uništio samo Davidov život koji je već u dugovima, već i dio Meadowinog života. Iako je dobila ulogu koju je htjela u predstavi, izgubila je dobrog prijatelja usput što nije vrijedno uloge.

  Dr. Melfi i njena ozbiljna faca dok sluša Tonyjeve gluposti je fantastična hahah
  Tony: “‘I’m thinking i’d like to take a brick and smash your fucking face into fucking hamburger.”
  Dr. Melfi: “Okay.” “Let’s get back to smashing my face.”

  Zanimljiv trik sa šibicama i vagom :)

  • djevojka says:

   Meni se čini da je Tony jako dobro znao što radi; to je zasad moja teorija, ali mislim… David je baš tip čovjeka čije manjkavosti Tony jako dobro zna iskoristiti. Mislim da je dosad vjerojatno puno takvih tipova iskoristio, jedino što je u ovom slučaju David molio i preklinjao da mu unište život. Čak ga je možda na početku zaista htio odvratiti od toga, ali da ga je stvarno htio “spasiti”, potjerao bi ga s vrata motelske sobe kao balavca što i je. Mislim, i Artie voli partiju pokera pa nije takav kreten. Ma…
   Meni se cijeli dio kod Melfi jako jako svidio, ovu sesiju sam se baš dosta poistovjetila s Tonyjem jer i ja često želim zabiti ciglu u glavu svim tim ljudima bez brige na pameti koji šeću ulicama i fućkaju…. ehhh… da.
   Trik sa šibicama ću morati jednom probati :DDDD

   • Marko Đurđević says:

    Ja mislim da je Tony potpuno ispravno postupio: dao je Davidu dovoljno šansi da se predomisli i dovoljno ga upozorio na posljedice.

    Klinci su mi se oboje činili totalno nezahvalnima, i Meadow i Eric, pogotovo Eric – pa nije si sam kupio auto da sad cmizdri kad mu ga uzmu, a Tony je fino objasnio životnu situaciju Meadow i Carmeli – makar, da, tu si pak one nisu toliko same krive i nije tako jednostavna situacija, ali u velikom moralnom relativizmu ove serije, Tony je potpuno u pravu bio.

    • djevojka says:

     Ma… Djeca su takva. Nezahvalna i misle da je to što im roditelji kupuju njihovo i da imaju prava na nešto samim postojanjem. Ali moraš priznati da je izgovor pod kojim je Robert Patrick uzeo auto – blatnjave gume, genijalan.

     • Marko Đurđević says:

      Pa nije mi to toliko far-fetched, kad i sam još uvijek znam doć doma svojima sa zmazanim autom, a otac se više ni ne trudi nešto komentirati, samo vidim kako gleda te mrlje.

     • djevojka says:

      Očevi su baš grozni dakle.

     • Marko Đurđević says:

      Moj ne. Robert Patrick da.
      Samo mi je smiješna bila ta ekstremna verzija “prljav ti je auto”

     • djevojka says:

      Onda je valjda do “veze” muškaraca i automobila da ti je tako nešto prihvatljivo jer normalno zaista nije. Nisam ni mislila na tvog, tvoj ima vinograde, dakle super je!

  • Darió Łucić says:

   Nisam ni primjetio da je Djevojka pisala tekst da nisi rekao: “Odlična epizoda kako si i opisala!” :D

 2. Macondo says:

  upravo sam pogledao epizodu Simpsona koja je referenca na Sopranose, sjajna epizoda, bio je čak i Paulie u njoj <3

 3. Ana says:

  Ovu ne bih ubrojila među najbolje mi epizode, ali sam uživala u izvrsnoj izvedbi priče koja se odvija, a koju je Marko lijepo opisao u članku. Kockarska ovisnost je jedna od opakijih i bilo mi je užasno vidjeti kako David, nakon izgubljene love, obećava Tonyju da će ponovno igrati i vratiti mu – neee… Drago mi je bilo vidjeti Roberta Patricka u drugačijoj ulozi od onih u kojim sam ga navikla gledati. Zanimljiva mi je ova teorija koju djevojka iznosi, da je možda Tony namirisao njegovu slabost, moguće, ja nisam dobila takav dojam nego dojam da Tony doživljava Davida kao prijatelja kojeg radije ne bi pretvorio u svog dužnika, ali jednom kad ovaj uđe u igru, Tony pada na “pravila koja su oduvijek postojala”…
  Terapija kod Melfice se još uvijek postavlja na noge, Tony i dalje nadoknađuje to što nije išao na terapiju neko vrijeme pa se vrtimo oko njegove agresije.
  Linija s Richiejem ne miriše na dobro…

 4. Marko Đurđević says:

  Hvala djevojci što je odlično uskočila dok sam ja nosio pute okolo po bregima.

  Prekjučer sam zaspao na pola epizode i kad sam se probudio sam mislio da se već tri epizode odvrtilo koliko se toga dogodilo u njoj. Odlična mi je bila, linije sjajnog dijaloga letile su posvuda.

  “leave the fucking cheese there, alright! I love fucking cheese at my feet! I stick motherfuckin’ provolone in my socks at night, so they smell like your sister’s crotch in the morning. Alright? So, leave the fucking cock sucking cheese where it is!”

  Silvio <3

  I Janice je bila u svom najgorem izadnju do sad. Ugh. Savršeni su skupa ona i Richie.

 5. Darió Łucić says:

  Činilo mi se da je ova cijela epizoda bila samo za pokeraškim stolom i na sprovodu, ali opet jedna sjajna epizoda koja pokazuje granicu između (ovakvog) posla i nastranog prijateljstva. Teško je Meadow u ovakvim situacijama, i podržao sam je kada je rekla da Eric nije kriv za očeve probleme, dok Carmela puno bolje shavaća situaciju i zna da to što Tony radi hrani obitelj. Silvio opet u elementu. :PP

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *