Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×07 – D-Girl – serijala.com
Trenutno čitaš
Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×07 – D-Girl

Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×07 – D-Girl

Nije jednostavno opisati ovu epizodu nakon one burne jučerašnje i vratiti se u kolotečinu ovih osvrta nakon što je jučer djevojka odlično preuzela palicu, jer ovog se nastavka nisam uopće sjećao (usprkos tome što je odličnu prominentnu gostujuću ulogu imala Alicia Witt).

Još k tome, ponovno moram pojesti svoje riječi od neki dan, kada sam tvrdio da smo zasad završili priče o Chrisovim holivudskim snovima, jer upravo su oni u središtu ove epizode. Pojavljuju se njegov već u prvoj sezoni spomenuti rođak i njegova zaručnica koja radi u industriji i nekoliko puta je prenijela Chrisu da su mafijaški filmovi uvijek traženi. Odlično je kako je odmah pri njihovom prvom susretu očito kako su Greg i Amy različiti od Chrisa i Adriane – oni u nenapadnoj poslovnoj odjeći, Chris u crvenom odijelu i Ade u razmetljivoj jarkoj haljini s dekolteom, na što u početku Chris komentira kako Amy niti ne izgleda kao žena, već kao da je ispala iz Obitelji Addams.

Privlačnost Christopherovog mafijaškog života odmah je bila uočljiva kod Amy, a kasnije i (budućem redatelju Iron Mana, tada poznatom po odličnim Swingersima) Favreauu u proširenoj cameo ulozi. Nejasno je je li Chrisu bilo jasno da je Favreauu on bio interesantan samo zbog njegovih potencijalnih doprinosa budućim mu filmovima svojim stvarnim pričama, ne iz neke uvjerenosti u njegove scenarističke kvalitete. Super je kako ne zna kako bi mu komentirao scenarij, bojeći se da ga ne odvrati nečim negativnim dok u isto vrijeme pokazuje neku kombinaciju straha i zainteresiranosti. Kada za Jonov ukus njihov odnos pređe neku granicu “stvarnosti”, on se brzo pokupi natrag u Los Angeles.

Slično, samo intimnije i emotivnije, odvija se i odnos Chrisa i Amy. Čim mu je otvorila vrata hotelske sobe u šlafruku bilo je jasno kamo priča ide – u kratku i turbulentnu aferu kojom oboje pronalaze nešto uzbudljivo u životu i koja, opet očekivano, završava naprasnim spuštanjem na zemlju, za Amy, samim spomenom njenog zaručnika. Chrisov reality check stiže putem Tonyjevog ultimatuma i odlukom na kraju epizode želi li neko obećanje uzbudljivog ispunjenja snova koje bi vjerojatno bilo kratkotrajno kao i njegova afera ili zadržati poznatost svog okruženja iako nije potpuno zadovoljan svojom situacijom.

Na kraju, ne znam je li pogled u Hollywood trebao biti samo opservacijski ili pomalo podbadajući.

Potragu za svrhom svog postojanja ima i AJ, kao i valjda svaki drugi tinejdžer, nabasavši na egzistencijalističku filozofiju, i dok je njegovo ponašanje samo zanimljiv korak za tog lika, fantastične su reakcije Tonyja i Carmele, u sjajnoj svađi na početku epizode i Tonyjevom “jednostavnom” pristupu njegovoj novo-nađenoj filozofiji u izlaganjima na terapiji.

Konačno, svoje životne odluke propituje i Pussy, rastrgan svojim dvostrukim životom i činjenicom da mora izdati svog najboljeg prijatelja (i pritom još uvijek bivavši jako lošim doušnikom). Užasno je tužna i empatična njegova situacija, i to situacija u kojoj bi zapravo logično bilo da navijamo za njega da strpa mafijaše u zatvor, a zapravo je uspjeh što uopće možemo razumijeti kako to uopće može raditi.

Je li se i vama činilo da je Tonyju bilo sumnjivo kad ga je ožičeni Pussy iz vedra neba pitao za ubijenog mafijaša u Philadelphiji?

Epizoda: 2×07 – D-Girl
Scenarij: Todd A. Kessler
Režija: Allen Coulter
Originalno emitirana: 27.02.2000

Wikipedia

10 komentara
 • Meni se baš svidjelo kako su prikazali holivudski žrvanj kao nešto što samo uzima i uzima, a on kao nešto “istinsko” je tamo samo da se iskoristi. Jadna Adrianne s njim.
  Jako mi je sladak bio A.J.-ev nihilizam, ali Pussyjevo plakanje u kupaonici me baš dirnulo :(
  Sigurno Tony nešto zna, ako ne i sve.

  • Mislim da Amy nije iskoristila Chrisa. Bar ne namjerno.

   Ili misliš kako on iskorištava Adrianne? Kako je ono rekao u sljedećoj epizodi, “the girl loves me and these are her best child-bearing years”

   • A ne nije ga iskoristila. Na kraju epizode je baš hladna gadura bila. Svi sve iskorištavaju.

     • Pa jasno :)
      On je bio egzotičan njoj najmanje koliko i ona njemu. Oboje su djubrad :D

 • Sve je rečeno u tekstu.
  Mislim da ce Tony saznati za Pussya do kraja sezone.
  Jedna mala epizodica Chrisova koja nije bila nesto posebno, ali zadnjih 10 minuta je bilo odlično.
  I vec smo prosli pola sezone, mislim da je ocito da je ova sezona losija od prve, ali mozda dignu tempo do finala :D

 • Jedna od favoritnih epizoda. Dvije lijepe linije priče, malo o filmskoj industriji (nisam znala kak se zove taj glumac, a kamoli da glumi ‘sebe’ i da je režirao Iron Mana! Šok – mislila sam uvijek da je neki zbunjolica glumac :) i divna linija o A.J.-jevom nihilizmu.

  Prvo mi je bio super susret Chrisa i ovo dvoje filmaša, kako je Chris šapnuo onom liku nešto i ovaj se odmah pokupio: pitam se što mu je šapnuo (sigurno je morao spomenuti mafijaše ili Tonyja ili tako nešto, ali da to ima takav utjecaj… ono kasnije što je rekao trebi sigurno nije to :D)

  A.J. po prvi put dobiva te neke ideje, da je sve besmisleno, ali vidjela sam već prije u njegovoj sobi poster Marilyna Mansona tak da, malo je troubled dečko, malo naginje tome. Zgodan je, da skočim odmah na to, kontrast s njegovom bakom Livijom, od koje očekuje neki savjet stare i mudre osobe, a ispada naizgled da ona isto ima tu filozofiju, ali fora je da ni jedno ni drugo nemaju tu filozofiju, nego je A.J. zbunjeni klinac, potencijalno depresivan, a Livia je frustrirana manipulatorica koja hoće nabiti to na nos i njih dvoje imaju potpunu drugačiju viziju toga o čemu govore. Iako Livia jadnom A.J.-u, koji to ne kuži, još zakucava stavove.

  Fora mi je Pussyjev sin, baš je načitan dečko.

  Promijenila sam mišljenje o Pussyju, rekla sam prije da mi je nesimpatičan, u ovoj epizodi mi je bio baš simpatičan, kako je pričao s A.J.-jem i kako je plakao na kraju :((( A Tony pita, gdje je Pussy. Očekujem da će kraj sezone biti njegov pad ali u puno epizoda je na IMDb-u :D Iako, vidim, konzistentno je u 1. i 2. sezoni i ona u dvije 3. sezone, jednom 2004. i jednom 2007., to su možda flashevi na njega ili njegova ukazanja. :D

  Najbolji quoteovi:
  – Madame de Stael said, “in life one must choose before boredom and suffering.”
  – Go to your room.

  – I told him it cost about 150 grand to bring him up so far, so if he’s got no purpose I want a fucking refund.

  – Sounds to me like Anthony Junior may have stumbled onto existentialism.
  – Fucking Internet.

  – When you’re married you’ll understand the importance of fresh produce.

  • Nosio je AJ već ranije majice s Mansonom. Ne slušaju ga samo troubled klinci. Ili bih se trebao zabrinuti.

   “Iako, vidim, konzistentno je u 1. i 2. sezoni i ona u dvije 3. sezone, jednom 2004. i jednom 2007., to su možda flashevi na njega ili njegova ukazanja. :D”

   A možda ode u witness protection. Ili se samo udalji od njih.

   Na sve ove citate koje si navela sam se smijao na glas. Fucking Internet.

 • Zanimljiva epizoda, iako mi je prethodna bila bolja. Ova se više fokusirala na Chrisa dok je AJ bio kao nadopuna i priča u pozadini.
  Nadam se da će Chris odustati od svojih Hollywoodskih snova jer mu očito ne ide ili mu barem ne ide na onaj nacin kako to rade u Hollywoodu :D U početku nisam mislio da će toliko priča odvući na Chrisa, ali nakon toliko epizoda o Tonyju i ostalima, vrijeme je i za druge likove. Bilo je očito da će prevariti Adrianu, ali nisam očekivao da će ga Amy tako iskoristiti samo zbog filmskog scenarija. Chris izgleda želi naći neki drugi smisao u svom životu tako da ne bude samo mafija.
  Još mi se ni ne sviđa Adriana, a kad sam tijekom one večere sa Tonyjem i Carmelom počeo suosjećati s njom, kako je i njoj teško, ona sve usere i izbrblja Tonyju o scenariju. E glupače.
  AJ ušao u neku krizu mladih godina hahah to je samo faza, ali izgleda da se Tonyju ni to ne sviđa, pogotovo kad se žali dr. Melfi.
  Što se tiče Pussyja, bilo mi ga je baš žao na kraju te epizode jer je izgleda shvatio što zapravo radi i prisjetio se kako mu je Tony bio dobar prijatelj i podrška. Nadam se da neće završiti mrtav zbog svog cinkanja, kad se već počeo kajati.

  • A ne može sad ništa Pussy, ne može come clean kad je prekršio omertu… i meni ga je žao, ali vjerojatno to nije ni prvi put da je požalio…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861