Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×04 – Commendatori – serijala.com

Serijalin retrovizor: The Sopranos 2×04 – Commendatori

Tonyeva banda odlazi na refleksivno putovanje u Italiju

 1. Mario says:

  Bocelli kao Carmin osobni soundtrack mi je zakon, jedna od boljih suptilnosti serije. Omiljena scena: David Chase cameo i Pauliev “cocksucker!” follow-up. Vjerojatno Top 3 epizoda sezone. Ona vožnja na kraju kad naši akteri gledaju post-industrijski Jersey u usporedbi s Italijom i melankolični pogledi… Vrh! Ova epizoda zoran je prikaz količine muda koju Chase posjeduje i zašto je ovo najbolja serija ikada.

  • Marko Đurđević says:

   Je, Carmeli potpuno paše, samo mi je bio malo too much triput.

   “Ona vožnja na kraju kad naši akteri gledaju post-industrijski Jersey u usporedbi s Italijom i melankolični pogledi… Vrh!”

   E, to! To sam preskočio gore u tekstu, ali je, vruhnski je to bilo. Makar, nisam siguran znače li ti pogledi tugu za Italijom ili olakšanje što su se vratili na sebi drag i poznat teritorij (i naginjem prema ovom drugom)

   Zanimljivo je i da je ovo uz finale sezone jedina epizoda koju Chase potpisuje.

   • Ana says:

    I meni je bilo malo preveć Bocellija.
    Ta scena kad gledaju post industrijski Jersey je odlična, meni su ti pogledi značili ne toliko tugu za Italijom u smislu da žele živjeti tamo, ali nekakvu zbunjenost, ovo im je poznati teren, Italija im je bila čudna i nisu se baš slagali sa stvarima tamo, a opet tako je lijepa…

 2. Macondo says:

  Druga sezona stvarno donosi odlične sporedne likove, Furio Giunta je sjajan lik i njegova priča mi se kroz daljnje sezone stvarno dopala.Prisjećajući se ove epizode, malo mi je Napulj u ovoj epizodi prikazan karikirano, kao ogromno grotlo zla.

 3. Darió Łucić says:

  Odlicna epizoda!!!
  Ono kad je Paulie pricao s kurvom da su iz istog kraja me podsjetilo na jos jednu takvu scene iz neke druge serije, mislim komedije. Pa se ispostavilo da su ti likovi u rodu. Jel tko zna na sto mislim?

 4. djevojka says:

  Paulie mi je definitivno bio omiljeni dio ove epizode. Od dolaska u Italiju, kako pokušava na svom UŽASNOM užasnom talijanskom se sporazumjeti s lokalcima, zove ih paesano, sviđaju mu se ženske, sviđa mu se što ih se naziva commendatorima, on ide sam iskusiti ulice Napulja; dok se Tony provodi na privatnom imanju. A ustvari je takva jadna seljačina koja hoće jesti špagete i paradajz jer ne voli dagnje i škampe. And you thought the Germans were classless pieces of shit! Tu sam umrla! Rezignirana faca Davida Chasea je trebala biti slika ove epizode :D
  Izvrsna, izvrsna, izvrsna epizoda, jako dobar prikaz raskola Italije “domovine” cijele obitelji koja je ipak više američka nego europska i stvarne Italije u kojoj se ne jedu makaroni con gravy. Gravy, grapes, uva? Vogli mangiare l’uva? No? Cocksucker.
  Veselim se Furiu, da malo poboljša krvnu sliku Amerike :D

  • Marko Đurđević says:

   “Tu sam umrla! Rezignirana faca Davida Chasea je trebala biti slika ove epizode :D”

   Jebemu. Je, stvarno je.

 5. Ana says:

  Odlična epizoda, s puno humora, od početka, s pokušavanjem gledanja DVD-a. One-liner na one-liner. Super mi je bio dio sa ženama na ručku pa kad Pussyjeva žena kaže: “I’ve thought of killing myself”, a Jackiejeva udovica se brzo prekriži.
  Talijanski mafijaši su prikazani kao puno brutalniji. Baš me zanima kako će se Furio uklopiti.
  A i dio s Pussyjem je bio brutalan, kako je zatukao onog tipa ČEKIĆEM… uf… Nije mi simpatičan Pussy otkad je postao sumnjiv, jedino što mi se sviđalo u vezi njega na početku je da je veliki mrki ali vjerni medo, sad mi se totalno promijenio.
  Bossica me iritirala svojim tantrumima. :D
  Paulie je najbolji u epizodi, slažem se.

  „Benign, malignant, I’m getting a divorce.“

 6. The Serial Watcher says:

  Fantasticna epizoda!!
  Koliko god su ponavljali Andrea Bocellija, svaki put je bio divan dodatak te ga i sad slusam dok pisem komentar :D Onako daje neki osjecaj da je ovo sto gledam umjetničko djelo i nešto najbolje što ima!
  U početku zanimljiv dio sa “modernom” tehnologijom xD I onda Carmelina lažna ravnodušnost jer ju muž ne vodi u Italiju hahah
  Dobar dio kad mafijaške žene tračaju preko telefona dok su im muževi u Italiji i opet Andrea Bocelli…
  Volim kad u američkim serijama spomenu nešto sa naših prostora pa mi je izmamiilo smiješak na lice kad su spomenuli Sloveniju i Crnu Goru, iako u mafijaškom smislu, svejedno cool hahha
  Nisam očekivao da će se Chris drogirati tijekom cijelog putovanja, već da će on najviše partijati od ostalih, iako se baš ni Paulie nije predobro proveo. Kao što si napisao on je uništio svu romantiku koja je postojala u Italiji u vidu prljavih WC-a, hrane od koje se dobiva proljev te urnebesnog nerazumijevanja i neuspjelih šali xD
  Ne znam koliko su realistično prikazali talijansku mafiju, ali onako kako ja vidim iz serije, Talijani u SAD-u su puno blaži i razumniji od okrutnih Talijana u domovini koji tuku majke i sinove koji bacaju petarde.
  Što se tiče Annalise, ona mi se učinila kao nova Isabella, samo što je ova bila stvarna, ali i dalje praćena Tonyjevin čudnim seksualnim snovima i maštanjima da bi joj na kraju rekao: I don’t shit where I eat! lol
  S druge strane Pussy mi je postao toliko đubre da mi je i drago što se njegova žena razvodi od njega. Ravnodušan je prema mogućoj bolesti svoje žene, ubije Elvisa, još je i cinkaroš!!
  I ono što me iznenadilo je kraj epizode u kojem se ponavlja ono što je Pussyjeva žena rekla pa je i Carmelli pomalo muka od Tonyja što se vratio. Opet neka referenca na College kad se žalila svećeniku…

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *