Recenzija: Better Call Saul nije Breaking Bad, i to je super – serijala.com

Obećavajući početak serije koja dolazi uz teret i na krilima jedne od najboljih serija televizije.

 1. Loglog1990 says:

  Meni se serija za sad svidja. Mozda je prva epizoda bila malo bolja od druge, ali videcemo. Obradovao sam se starim likovima (Tuco, No-Doze, Gonzo i Mike), ali kada sam video da će i Michael Mando da glumi, oduševio sam se…

 2. Darió Łucić says:

  Albuquerque se vratio!! Better Call Saul je po meni opravdao sva očekivanja. Vizualno sjajan kao i BrBa, ta atmosfera u serija, taj sjajni osjećaj vidjeti ponovno tu pustinju i sve te likove iz Breaking Bada…!!!
  Odlične dvije epizode. Jedva čekam vidjeti kako će se serija odvijati.

  btw. odlična recenzija.

 3. Cvrle says:

  Pohvale za recenziju,pohvale za seriju,idemo dalje :-)

 4. SimonSays says:

  Ali ja bih stvarno želio vidjeti Gusa Fringa, samo je pitanje kako bi se njegova priča uklopila u vrijeme u kojem se događa Breaking Bad pošto je dobar dio bio jedan od najvažnijih likova. Možda je upravo zato i izabran Saul kao vodeći lik nove serije. Ne sviđa mi se pojavljivanje toliko istih likova kao u BB-u, kao da je Albuquerque selendra, a ne grad.

  • Lucian Urban says:

   Vjerojatno će se Gus već negdje pojaviti, iako je njegova priča ispričana u nekoliko epizoda BrBA, bar po meni. Da su recimo priču radili po Gusu vjerojatno bi sve bilo slično kao i ovdje kod Saula, kao što je to bilo i kod Waltera ili Jassea, psihološko karakterni razvoj lika iz jednog “stanja” u drugo kroz različite životne situacije i to je ono što me se osobno i ovdje dojmilo. Odlično prikazano kako se različiti likovi, ljudi, kroz različite ili slične životne situacije i iskustva mogu od točke A do točke B preobraziti u nešto sasvim drugo odbacujući ili prihvaćajući date im mogućnosti u određenom trenutku. U biti tako jednostavno, simplificirano do te mjere da se svi možemo prepoznati u baš svim likovima, u cijelosti ili djelomično, i zbog toga serija/e ima velik broj “sljedbenika”. Ovdje počinje Saulova transformacija, razvoj, kakvu su imali apsolutno svi likovi BrBa i to je ono što mene osobno oduševljava i kod ove serije, kao što me oduševljavalo u BrBa. Vrhunski osmišljeno, istančano i razrađeno, ujednačeno i tehnički savršeno izvedeno.

 5. Sonofnoone says:

  Recenzija na mjestu…mislim da je sve bitno rečeno. Osobno prve dvije epizode su protekle u očekivanome ritmu. Sada nakon treće epizode sam uistinu oduševljen i stvarno imam namjeru popratiti razvoj priče…Po meni je logično povezivanje sa likovima iz BB-a te smatram kako i taj segment treba razvijati jer realno su ljudi(većina) odlučili dati šansu seriji upravo iz razloga povezanosti dviju serija. Mike po meni jako bitan lik i drago mi je da je tu…isto kako sam bio razočaran kada je u BB- doživio svoju sudbinu…

 6. konkvi says:

  pet epizoda je bilo i previše.

  nije bb ali se itekako osjeti da je iz iste radionice, ali u daleko slabijem izdanju.

  razvučeno, sporo i s puno besmislene priče koja je u dvije epizode, i s dinamičnijom radnjom mogla dati puno više. o nekakvoj istančanoj razradi likova nema ni govora jer je u prvoj bilo jasno, i opetovano iz epizode u epizodu, o kakvom se karakteru glavnog lika radi. istina da je uloženo truda, ali dizati u nebesa jedno sasvim prosječno djelce, je smiješno. za nekog tko ima strpljenja, i nije gledao bb, možda će biti i zanimljivo.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *