Najčitaniji članci na Serijali u 2011. godini – serijala.com
Trenutno čitaš
Najčitaniji članci na Serijali u 2011. godini

Najčitaniji članci na Serijali u 2011. godini

Komentirali smo to prilikom izbora najboljih 30 serija, protekla godina bila je vrlo dobra za televiziju – možda bolja od 2010. Napredovanjem kabelskih mreža, danas ima mnogo više kvalitetnih serija nego prije 10-ak godina, možda i najviše otkako je televizijskog medija. Napredovanjem prema internetskoj distribuciji, nadamo se da će se trend samo nastaviti. Ne možemo se ni mi požaliti, u protekloj godini prikupili smo trostruko više posjetitelja nego 2010. godine, napisali smo 976 članaka – 14 više nego 2010. godine; odnosno ukupno 2,365 u dvije godine i par mjeseci postojanja. Solidno, valjda. Hvala vam što nas pratite, čitate, komentirate i, najvažnije, trpite naše komentare s kojima se možda ponekad ne slažete. Nećemo se mijenjati ni u novoj godini, barem ako će vrijeme i druge obaveze to dopustiti.

Sretna vam Nova godina i sve najbolje u idućim mjesecima. Naravno, ako još niste, zapratite nas na RSS feedovima, Facebookovima, Twitterima i Google Plusevima; čitamo i pišemo se i dalje.

1. Jesen 2011 – kompletan vodič

Preklanjski jesenski vodič bio je drugi najčitaniji članak 2010. godine, iza recenzije The Vampire Diariesa (!), a pošto CW-ove vampire nismo recenzirali u protekloj godini, detaljan vodič kroz najatraktivnije televizijsko godišnje doba privukao je najviše posjetitelja.

2. Recenzija: Igra prijestolja je atipična fantasy drama

Bilo kakva vijest o Igri prijestolja automatski je privukla velik broj čitatelja, pa je rana recenzija serije nakon odgledane pretpremijere serije bila vrlo popularna i čitana. Imali smo same hvalospjeve tada, hvalospjevima smo zaključili i deseti najčitaniji članak godine.

3. Najbolje serije godine – širi izbor

Radilo se o širem izboru dragih nam serija 2009. godine, koje nisu ušle među finalnih 10 (odnosno 12) najboljih serija. Vjerojatno zahvaljujući naslovu nešto prikladnijem za tražilice, uvodni članak našao se malo ispred glavnog.

4. Biramo top 10 televizijske 2010. godine

U godini u kojoj smo se oprostili od Losta, najboljom serijom proglasili smo Breaking Bad, baš kao i u netom završenoj godini. Pri vrhu su još bili Mad Men i Treme te ukupno 12 serija, pošto nismo imali srca (ni odlučnosti) da listu srežemo na okruglih deset.

5. Top 10 obećavajućih novih serija

Nakon što su najveće američke mreže u svibnju predstavile svoj raspored za jesen te postavu serija za novu sezonu, izabrali smo 10 najzanimljivijih novih serija. Od 11 (opet smo varali) izabranih, pet ih još čeka premijeru (Awake, Alcatraz, Don’t Trust the B—- in Apartment 23, RiverSmash), četiri su razočarale (Person of Interest, Up All Night, The Playboy ClubTerra Nova), Pan Am je bio solidan, ali već ga čeka otkazivanje, dok je New Girl jedina ispunila očekivanja.

6. Kompletan vodič: Ljeto 2011.

Naš standardni tromjesečni vodič, swimsuit edition. Iščekivao se povratak Breaking Bada, ali i premijera (kasnije razočaravajućeg) Spielbergovog SF-a, Falling Skies.

7. Dubrovnik traži statiste za…

Prije nego je snimanje u Dubrovniku službeno potvrđeno, objavljen je poziv na audiciju za statiste u – “neimenovanoj televizijskoj seriji.” Nakon što su glasne bile sve samo ne potvrđene, nije bilo teško zaključiti o kojoj se seriji radilo. Uostalom, HBO se službeno oglasio samo dan kasnije.

8. Recenzija: American Horror Story – Horor, ali iz svih krivih razloga

Najkomentiraniji članak dosad na Serijali; recenzija i serija koje su poprilično polarizirale čitatelje, a neodlučenih i ravnodušnih bilo je jako, jako malo. Zasluženo ili ne, American Horror Story bila je jedna od najkontroverznijh serija godine, jedna od onih o kojima se najviše pričalo. Zanimljivo, nakon završene sezone i nove recenzije, pozitivnih komentara o seriji praktički nije bilo.

9. Deset najboljih serija 2011. godine

Članak najnovijeg datuma na ovom popisu još uvijek stoji na naslovnici, a već se ugurao među deset najčitanijih. Breaking Bad smo drugu godinu za redom proglasili najboljom serijom godine, u kojoj smo gledali barem 10 vrhunskih dramskih serija te jednako toliko odličnih komedija. I još mnogo vrlo dobrih do solidnih…

10. Recenzija: Game of Thrones, prva sezona

Najčitanije članke godine zaokružuje recenzija prve sezone Igre prijestolja, uvjerljivo najpopularnije i gotovo jednoglasno hvaljene serije protekle godine. Prava je rijetkost da se u pohvalama ujedine obožavatelji književnog predloška, kao i gledatelji kojima je ovo bio prvi dodir s bogatim svijetom Georgea R.R. Martina. Na samom pragu najčitanijih deset našlo se još nekoliko članaka i vijesti o Igri prijestolja, između ostalog i brze prve reakcije dan nakon pretpremijere serije.

Najčitanije vijesti

Svi najčitaniji članci, osim jednog, su naši “izdvojeni” tekstovi; najave, recenzije i ostali pregledi. Izdvajamo još i 10 najčitanijih “običnih” vijesti o kojima smo pisali 2010. godine, među kojima je čak šest vijesti o Igri prijestolja, dvije o Spartaku, najave serija na novopokrenutim programima RTL2 i Doma TV te običan press release o otkupu druge sezone Vampirskih dnevnika.

  1. Game of Thrones obnovljen za drugu sezonu
  2. Game of Thrones u Hrvatskoj?
  3. Igra prijestolja: Fotografije s audicije
  4. Serije na RTL2 i Doma TV
  5. Službeno je: Igra prijestolja u Hrvatskoj!
  6. Preminuo Andy Whitfeld
  7. Grad Dubrovnik: Nema zahtjeva za snimanje Igre prijestolja
  8. The Vampire Diaries (Vampirski dnevnici), druga sezona na Doma TV
  9. Interaktivni vodič kroz Game of Thrones
  10. Novi Spartak odabran
3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861