Najčitanije na Serijali u 2010. godini – serijala.com
Trenutno čitaš
Najčitanije na Serijali u 2010. godini

Najčitanije na Serijali u 2010. godini

Zaključili smo Staru godinu, Novu otvaramo pregledom najčitanijih članaka na Serijali. Ovo je prva puna godina koju smo odradili prateći televiziju, nakon pokretanja sajta u rujnu 2009. Iza nas je 1,404 objavljenih članaka i vijesti, od čega 962 komada u prošloj godini. Bilo nam je veliko zadovoljstvo donositi vam vijesti, najave, recenzije i naše neartikulirane baljezgarije na dnevnoj bazi. Ljubav prema televiziji pretvorili smo iz čistog gušta u… još veći gušt zahvaljujući Serijali. Iako se nismo uvijek slagali, vaši komentari i pohvale i kritike i sve ostalo što dolazi s temama koje obrađujemo uvijek nam je drago čuti i čitati, jer nas upravo vi tjerate da se trudimo još i više. I da finale Losta hvalimo do još većih visina ;)

U dobroj staroj (novo) godišnjoj tradiciji sličnih sajtova, prođimo kratko kroz članke koje ste najviše otvarali proteklih godinu dana.

1. The Vampire Diaries (polovica 1. sezone)

Iznenadilo je i nas (da ne velimo da nas je sram priznati), najčitaniji članak prošle godine – je iz pretprošle godine. Doduše, sa samog kraja. Recenzija prve polovice prve sezone Vampire Diariesa redovito nam dovodi posjetitelje putem Googleove tražilice. Ali hej, što god dovodi nove posjetitelje…

2. Jesen 2010 – kompletan vodič

Jesenske najave svih novih i povratničkih serija, dio našeg standardnih četveromjesečnih pregleda premijera i povrataka serija.

3. Svježe nove serije

Ista stvar, samo zimski pregled za prošlu godinu.

4. Nove serije: obećavajućih 10

Nakon je petero velikih nacionalnih mreža predstavilo programe za novu sezonu, sastavili smo izbor deset najzanimljivijih novih serija. Obzirom da nova broadcast sezona nije proizvela nijednu kvalitetnu seriju, ono što je svoju premijeru imalo bilo je smeće. Ostatak očekujemo ove zime sniženih očekivanja.

5. Prognoze otkazivanja: The CW

(Prek)lani smo krajem godine napravili preglede gledanosti i šansi za otkazivanje na svim broadcast mrežama, a najčitaniji je bio – CW-ov pregled. Da, ni nama nije baš jasno. Vjerojatno fanovi Vampira imaju prste u tome.

6. Boardwalk Empire (pilot)

Recenzija jedne od tri najbolje jesenske serije, one o razdoblju prohibicije u Atlantic Cityu, proglašene “novim Sopranosima” za sitno je pretekla…

7. The Walking Dead (pilot)

…recenziju druge od tri najbolje (ako se pitate, treća su Terriersi) jesenske serije. Zombiji su bili ludnica za AMC-jevo gledateljstvo, a i naše čitateljstvo.

8. Najbolje od sezone 2009/10

Rezultati anketa koje smo proveli po završetku lanjske televizijske sezone. Pobjednici su bili Dexter, kao najbolja drama, te Californication, kao najbolja komedija.

9. Biramo: 10 najboljih novih serija

Par dana nakon objave rezultata vaših izbora, odabrali smo najbolju novu seriju sezone 2009/10 (dakako, Treme) te još 9+5 kvalitetnih kandidata.

10. The Event (pilot)

Najčitanijih deset članaka zaokružuje recenzija Eventa, koji je ove sezone zamijenio V na mjestu serije koju ponajviše volimo pljuvati. Ima koga da još uvijek nije odustao od Eventa?

Najčitanije vijesti

Među najčitanijim člancima redovito su bile izdvojene recenzije, pregledi i najave; prva najčitanija vijest bila je dosta daleko od desetog najčitanijeg članka prošle godine. Najčitanije teme među redovnim vijestima bile su one o dolasku Big Bang Theorya na domaću televiziju, premještanju Fringea u “friday night death slot”, te Spartaku (3 puta u 10 najčitanijih), Game of Thronesu i Simpsonima (po 2 puta).

  1. The Big Bang Theory na RTL-u!
  2. 10 najpiratiziranijih serija
  3. Fringe seli na petak, korak do otkazivanja
  4. Spartak na HBO-u
  5. Game of Thrones ponedjeljak
  6. Spartacus: Prekinuto snimanje
  7. Kontroverzni Simpsoni
  8. Ipak novi Spartak
  9. Spremni za HBO-ovu Zimu?
  10. Dvadeset godina Simpsona
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861