House of the Dragon: Olivia Cooke, Emma D’Arcy i Matt Smith novi su članovi dinastije Targaryen – serijala.com
Trenutno čitaš
House of the Dragon: Olivia Cooke, Emma D’Arcy i Matt Smith novi su članovi dinastije Targaryen

House of the Dragon: Olivia Cooke, Emma D’Arcy i Matt Smith novi su članovi dinastije Targaryen

Nakon dužeg čekanja, HBO je konačno krenuo objavljivati konkretne informacije vezane za nadolazeći spin-off Igre prijestolja, najavljen za 2022. godinu.

Kako smo ranije pisali, snimanje bi trebalo krenuti sredinom iduće godine, dok u međuvremenu vijesti o glavnim licima nove drame dolaze na kapaljku. Prije nekoliko mjeseci među prvima je službeno odabran Paddy Considine (The Third DayThe Outsider) za ulogu kralja Viserysa I. Targaryena, petog i popularnog kralja dinastije Targaryen čija je vladavina bila mirna i uspješna.

Ostala imena postala su poznata ovih dana. Emma D’Arcy (Wanderlust, Truth Seekers) postat će princeza Rhaenyra Targaryen, nasljednica kralja Viserysa, jahačica zmajeva koja je odrasla vjerujući da će postati prva kraljica Westerosa.

U bliskoj ulozi će joj se pridružiti Olivia Cooke (Bates Motel) kao kraljica Alicent Hightower, Viserysova druga žena, pomajka princeze Rhaenyre te majka troje djece s Viserysom. Matt Smith (Doctor Who, The Crown) utjelovit će princa Daemona Targaryena, mlađeg brata kralja Viserysa koji ima pravo na tron.

Otprije je već poznato kako će House of the Dragon režirati veteran Igre prijestolja Miguel Sapochnik, a Ryan Condal (Colony) bit će izvršni producent i showrunner. Kako javlja The Hollywood Reporter, seriji će se iza kamere pridružiti Greg Yaitanes (Banshee), Clare Kilner (Snowpiercer) i Geeta Patel (The Witcher).

Podsjetimo, prije godinu dana George R.R. Martin i Ryan Condal napisali su scenarij o događajima 300 godina prije onih koje smo gledali u “Igri prijestolja” u vremenu kada je obitelj Targaryen bila strah i trepet Westerosa i kada su zmajevi slobodno letjeli kontinentom. Priča će pratiti početke dinastije i temeljit će se na Martinovoj knjizi “Fire & Blood” koja pak prati Aegona Targaryena, tvorca Željeznog prijestolja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861