George R.R. Martin potpisao novi petogodišnji ugovor s HBO-om – serijala.com
Trenutno čitaš
George R.R. Martin potpisao novi petogodišnji ugovor s HBO-om

George R.R. Martin potpisao novi petogodišnji ugovor s HBO-om

Popularni sedamdesetdvogodišnji autor “Pjesme leda i vatre” George R. R. Martin je potpisao novi petogodišnji ugovor s HBO-om. Martin i HBO su 2007. dogovorili televizijsku licencu za “Igru prijestolja”, a ostalo je povijest. Sada je vremešni autor potpisao novi petogodišnji ugovor putem kojeg će zaraditi nekoliko desetina milijuna dolara, a HBO će dobiti nekoliko novih serija u svijetu “Pjesme leda i vatre”, ali i projekte mimo toga.

The Hollywood Reporter piše da će Martin sudjelovati na realiziranju adaptacije dvaju književnih djela; serije temeljene na postapokaliptičnom romanu Nnedija Okorafora iz 2011. Who Fears Death i Roadmarks, adaptaciji fantasy romana Rogera Zelaznyja iz 1979. Martin će biti izvršni producent na oba projekta.

Podsjetimo, u produkciji je trenutno House of the Dragon, projekt koji su napisali George R.R. Martin i Ryan Condal i čija će radnja pratiti događaje 300 godina prije onih koje smo gledali u “Igri prijestolja” u vremenu kada je obitelj Targaryen bila strah i trepet Westerosa i kada su zmajevi slobodno letjeli kontinentom. Priča će pratiti početke dinastije i temeljit će se na Martinovoj knjizi “Fire & Blood” koja pak prati Aegona Targaryena, tvorca Željeznog prijestolja.

Osim House of the Dragon koji će se pojaviti na malim ekranima negdje u 2022., u raznim fazama razvoja su još barem pet projekata iz svijeta “Pjesme leda i vatre”. George R. R. Martin nije potvrdio kada će i hoće li uopće izaći “The Winds of Winter”, šesti roman koji… ma znate već sve.

Pročitaj još

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861