Game of Thrones: House of the Dragon započinje potragu za glumcima, naručeno 10 epizoda – serijala.com
Trenutno čitaš
Game of Thrones: House of the Dragon započinje potragu za glumcima, naručeno 10 epizoda

Game of Thrones: House of the Dragon započinje potragu za glumcima, naručeno 10 epizoda

Prije nešto manje od godinu dana HBO je otkazao jedan spinoff, a najavio drugi. Projekt kodnog imena Bloodmoon s Naomi Watts u glavnoj ulozi imao je već snimljen i spreman pilot, ali HBO je odlučio baciti taj u smeće i krenuti u drugom smjeru.

Casey Bloys, predsjednik programa na HBO-u u listopadu je prošle godine slavodobitno najavio novu seriju koju će režirati veteran “Igre prijestolja” Miguel Sapochnik, a Ryan Condal (Colony) bit će izvršni producent i showrunner. Bloys je potvrdio da će nova serija nositi naslov House of the Dragon, ali i da će priča pratiti ideje Bryana Cogmana i knjigu Georgea R.R. Martina.

Podsjetimo, prije godinu dana George R.R. Martin i Ryan Condal napisali su scenarij o događajima 300 godina prije onih koje smo gledali u “Igri prijestolja” u vremenu kada je obitelj Targaryen bila strah i trepet Westerosa i kada su zmajevi slobodno letili kontinentom. Priča će pratiti početke dinastije i temeljit će se na Martinovoj knjizi “Fire & Blood” koja pak prati Aegona Targaryena, tvorca Željeznog prijestolja. Ryan Condal poznat je kao scenarist USA-jeve otkazane serije, Colony.

EW je potvrdio kako je počela potraga za glumcima, ali i da je mreža naručila deset epizoda za prvu sezonu serije koja svjetlo dana neće ugledati prije 2022. Entertainment Weekly također špekulira da HBO traži četiri glavna junaka i junakinje, a to su:

Kralj Viserys I — Peti i popularni kralj dinastije Targaryen čija je vladavina bila mirna i uspješna.

Princeza Rhaenyra Targaryen — Nasljednica kralja Viserysa, jahačica zmajeva koja je odrasla vjerujući da će postati prva kraljica Westerosa

Kraljica Alicent Hightower — Viserysova druga žena i pomajka princeze Rhaenyre. Majka troje djece s Viserysom.

Aegon II Targaryen — mlađi polubrat Rhaenyre koji smatra da ima pravo na tron i koji će uzrokovati građanski rat.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861