Game of Thrones — Posljednja velika serija – serijala.com

Budućnost je neizvjesna, ali vjerujemo da čekanje na “novu veliku seriju” neće biti predugačko.

 1. brunobanano says:

  Odlican clanak!!!

 2. leonida says:

  Zanima me da li ovdasnji HBO objavljuje podatke o gledanosti? To bi bilo zanimljivo znati. Prva epizoda je u mnogim zemljama oborila neke rekorde, pocevsi sa UK. Verujem da se i na Balkanu dobro kotira popularnost GoT sveta.

  • Dario Španović says:

   Jako dobro pitanje. HBO Adria u principu ne objavljuje podatke o gledanosti jer to, barem u Hrvatskoj, radi AGB Nielsen u suradnji s Agencijom za elektroničke medije. E, sad, Agencija je krajem prošle godine odlučila više ne objavljivati podatke na svojim stranicama i dala je neki non-odgovor: “U razgovoru s nakladnicima, posebno lokalne i regionalne razine, uočena je potreba za drugačijim pristupom. Agencija za elektroničke medije je, prateći trendove na medijskom tržištu, zaključila da je potrebno u mjerenja uključiti ne samo nakladnike koji imaju koncesiju već i sve nakladnike i pružatelje medijskih usluga koje nadzire. Da bismo predočili što precizniju sliku stanja, nastojat ćemo u mjerenja uključiti pružatelje medijskih usluga koji distribuiraju sadržaj putem IPTV, kabelskih operatora, kroz platforme OTT-a, Interneta, videoteka na zahtjev ili usluga sadržaja na zahtjev s ili bez pretplatničkog odnosa…”

   Nakon toga se, naravno, ništa nije dogodilo u sve je u nekakvom limbu. A mi i dalje nemamo podatke o gledanosti.

   Medutim, sto se tiče HBO-a i GoT-a, mi možemo pitati i vidjeti što će nam HBO reći ako vas baš jako zanima. Ali iskreno ne vjerujem da će nam podatke dati jer da su bili vanserijsko nevjerojatni HBO bi se već oglasio priopćenjem za medije.

  • Najbliže tome ti je njihov FB page gdje mjesečno objave top 10 najgledanijih sadržaja, ali naravno bez brojki – i to na HBO GO: https://www.facebook.com/hbohr/photos/a.139581646686512/337717760206232/?type=3&__tn__=-R

   • leonida says:

    Hvala na odgovorima. Ne verujem ni ja da bi vam dali tacne brojke kad vec do sada nisu praktikovali da objavljuju. I jos nesto sam zaboravio kada sam uzimao u obzir ovaj hajp koji vlada a to je piraterija koja je kod nas zastupljena i zbog koje HBO Adria nece imati brojke koje imaju neke druge zemlje.

    Nisam znao da je Modern Family ovoliko gledan kod nas.

 3. Aska says:

  Dobar članak, baš sam se to pitala. :)

 4. Pedja says:

  Mene i ne zanima kolika je gledanost serije, bitno je da kad gledam G.O.T ja sam u tom svetu, totalno se iskljucim od realnosti, to je nesto sto ovu seriju izdvaja od vecine i cini je fantasticnom.

 5. Random says:

  e sad me bas zanima vas komentar kako su usrali GoT

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *