The Vampire Diaries (Vampirski dnevnici) – druga sezona na Doma TV – serijala.com
Trenutno čitaš
The Vampire Diaries (Vampirski dnevnici) – druga sezona na Doma TV

The Vampire Diaries (Vampirski dnevnici) – druga sezona na Doma TV

Putem press izvješća sa Nove TV:

VAMPIRSKI DNEVNICI 2

Više strasti, krvi i akcije. U drugoj sezoni zlo dolazi u paru lijepe Katherine i zlobnog Klausa. Ne propustite nove nastavke ‘Vampirskih dnevnika’

čiju je premijeru pogledao 3,4 milijuna gledatelja.

od 15. rujna na Doma TV-u

(The Vampire Diaries), 2010.

dramska serija, 2. sezona

Warner Bros.

Izvršni producenti: Kevin Williamson (Dawson’s Creek, Vrisak), Julie Plec, Leslie Morgenstein (Tračerica), Bob Levy

Uloge:

  • Elena Gilbert … NINA DOBREV
  • Stefan Salvatore … PAUL WESLEY (Everwood)
  • Damon Salvatore …IAN SOMERHALDER (Lost)
  • Jeremy Gilbert … STEVEN R. McQUEEN (Everwood)
  • Jenna Somers … SARA CANNING (Smallville)
  • Bonnie Bennett … KATERINA GRAHAM
  • Caroline Forbes … CANDICE ACCOLA
  • Mat Donovan … ZACH ROERIG
  • Vicki Donovan … KAYLA EWELL (Entourage)
  • Tyler Lockwood … MICHAEL TREVINO

Druga sezona uvodi nove likove, a u seriji se konačno pojavljuju i vukodlaci te prvi vampiri na svijetu. Tu se posebno izdvaja Rose 500-godišnja vampirica koja je zaljubljena u Damona, a Michael McManus će se pojaviti u gostujućoj ulozi vukodlaka. U ulozi najvećeg negativca pojavljuje se glumac Joseph Morgan koji će utjeloviti zloćudnog vampira Klausa. Zanimljivo je kako se Paul Wesley originalno prijavio za ulogu Damona na audiciji.

U prvoj sezoni Stefan Salavatore i njegov brat Damon vratili su se u svoj rodni grad Mystic Falls u Virginiji iz dva različita razloga. Stefan je bio odlučan u namjeri da bolje upozna Elenu Gilbert koju povezuje nevjerojatna sličnost s Katherinom Pierce, prelijepom no nemilosrdnom vampiricom koju su oboje braće voljela davne 1864. godine. Damon pak želi vratiti Katherine iz groba, jer vjeruje kako je ondje davno zatočena zbog vještičine čarolije. U šokantnom završetku sezone Elenin ujak John Gilbert (David Anders) je ugledao  Katherine Pierce, dok je Elenin problematični mlađi brat uzeo smrtonosnu dozu tableta. Iste noći Tyler Lockwood (Trevino), Matt Donovan (Roerig) i Caroline Forbes (Accola) su doživjeli prometnu nesreću pokušavajući izbjeći kaos na trgu, a Caroline završila u bolnici i to u životnoj opasnosti. Pojava zlobne Katherine u Mystic Fallsu će dodatno zakomplicirati ljubavni trokut između Stefana, Elene i Damona. U opasnoj igri slamat će se mnoga srca, a Stefan i Damon će biti prisiljeni boriti se sa zlom koje je jače od ičega…vampirom Klausom koji je u lovu na Elenu.

Serija je snimana prema seriji romana ‘The Vampire Diaries’ L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People’s Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 milijuna gledatelja. Originalnu glazbu u seriji potpisuje Michael Suby zadužen i za glazbenu podlogu u seriji ‘Slatke male lažljivice’, a prošle godine izdan je i uspješni soundtrack ‘The Vampire Diaries’.  Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana ‘Vampirski dnevnici’.

O GLUMCIMA:

NINA DOBREV (Elena Gilbert)

Nina je rođena Bugarka, no s dvije godine odselila je s obitelji u Kanadu i odrasla u Torontu. Glumica je nedavno dovršila snimanje fima ‘Arena’ sa Samuelom Jacksonom. Ranije je glumila u naslovima ‘Chloe’,  ‘Fugitive Pieces’, ‘Away From Her’ i ‘The Poet’.

Na televiziji je glumila u serijama ‘De Grassi: The Next Generation’ i MTV-jevom ‘The American Mall’ te ostvarila epizodnu ulogu u ’11. satu’. Pojavila se i u televizijskim filmovima ‘Never Cry Werewolf’ i ‘Too Young to Marry’.

PAUL WESLEY (Stefan Salvatore)

Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu ‘Beneath the Blue’, a u travnju ove godine oženio je dugogodišnju djevojku Torrey DeVitto. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima ‘Killer Movie’, ‘Peaceful Warrior’ i ‘Roll Bounce’.

Glumio je u četverodjelnoj mini seriji ‘Fallen’, a epizodne uloge odigrao je u serijama ’24’, ‘Everwood’, ‘American Dreams’ i ‘8 Simple Rules’. Za ulogu u ‘Vampirskim dnevnicima’ nagrađen je s tri nagrade Teen Choice.

IAN SOMERHALDER (Damon Salvatore)

Hrvatskoj publici Ian je najpoznatiji po ulozi Boonea u izvrsnoj seriji ‘Lost’ koja se prikazivala na Novoj TV. Za tu je ulogu osvojio i nagradu SAG 2005. godine, a 2010. osvojio je nagrade Teen Choice za ulogu Damona u ‘Vampirskim dnevnicima’ dok je njegov glumački debi zaslužio nagradu Young Hollywood 2002. godine. Glumio je u filmovima ‘How to Make Love to a Woman’, ‘Turnir smrti’, ‘Wake’, ‘Lost Samaritan’ i dr. Ostvario je uloge i u kazalištu u off-Broadway predstavama ‘Dog Sees God’ i ‘Peanuts’. Uz ‘Lost’ na televiziji je glumio i u mini seriji ‘Marco Polo’ te ostvario epizodne uloge u serijama ‘CSI’, ‘Zakon i red’ i ‘Smallville’.

STEVEN R. McQUEEN  (Jeremy Gilbert)

Unuk Stevea MqQueena, iako mlad ima već impresivnu listu uloga na televiziji. Uz ‘Everwood’ i ‘Minutemen’, pojavio se i u ‘CSI-u’ i ‘Zakonu brojeva’. Na velikom platnu igrao je u filmu ‘Club Soda’ za koji je osvojio nagradu Beverly Hills Film Festival Audience. Uz glumu bavi se i borilačkim sportovima, hokejem i jahanjem.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861