Grad Dubrovnik: Nema zahtjeva za snimanje Igre prijestolja – serijala.com
Trenutno čitaš
Grad Dubrovnik: Nema zahtjeva za snimanje Igre prijestolja

Grad Dubrovnik: Nema zahtjeva za snimanje Igre prijestolja

Game of Thrones (HBO)

Krajem prošlog tjedna, strani blog posvećen “Pjesmi leda i vatre”, Winter is Coming, objavio je informaciju, glasinu zapravo, da bi se iduća sezona Igre prijestolja mogla djelomično snimati na hrvatskom tlu – konkretnije u Dubrovniku. Već je od ranije bilo poznato da su HBO-ovi “skauti”, između ostalog produkcijska dizajnerica Gemma Jackson, proučavali potencijalne lokacije u Hrvatskoj. Na naš upit, iz službe za odnose s javnošću Grada Dubrovnika dobili smo sljedeći odgovor:

Grad Dubrovnik nije zaprimio službeni zahtjev za korištenje javnih površina za snimanje serije “Igra prijestolja”. Gradska uprava podržava ovakve projekte koji izravno promoviraju destinaciju diljem svijeta te ćemo, ukoliko producenti “Igre prijestolja” odaberu Dubrovnik za snimanje iduće sezone, pružiti maksimalnu administrativnu i logističku potporu sukladno mogućnostima Grada.

Nažalost, nismo dovoljno upućeni u problematiku, no prema našem shvaćanju, prvi korak pri ugovaranju snimanja strane produkcije u Hrvatskoj je kontaktiranje Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Kontaktirali smo HAVC, no (zasad) nismo dobili službeni odgovor. Ishodovanje dozvole za snimanje – odnosno korištenje lokacije – od grada Dubrovnika, trebao bi biti jedan od posljednjih koraka prije ugovaranja snimanja u Hrvatskoj.

U svakom se slučaju nadamo da će HBO-ove kamere ipak snimati u Lijepoj našoj – ne samo zato što smo se prokleto navukli na Igru prijestolja – već bi ovako velik, uspješan i eksponiran projekt marketinški, a vjerojatno i financijski, Hrvatskoj samo mogao koristiti.

6 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861