Igra prijestolja: Fotografije sa audicije – serijala.com
Trenutno čitaš
Igra prijestolja: Fotografije sa audicije

Igra prijestolja: Fotografije sa audicije

Igra prijestolja u Dubrovniku - audicija za statiste

Vjerujemo da ste dosad već svi upoznati – nakon što je u ponedjeljak službeno potvrđeno ono o čemu se pričalo duže vrijeme, da Game of Thrones stiže u Hrvatsku, jučer je u Dubrovniku održana audicija za statiste.Tražili su se statisti svih godina starosti, bez obzira na spol, a odaziv je definitivno premašio traženu brojku od 200 statista. Rezultati audicije znat će se idućih tjedana. Dijelić atmosfere sa audicije pogledajte u galeriji:

Domaća produkcijska kompanija Embassy Films surađivat će sa HBO-om na produkciji serije, a ista kompanija je koproducirala par epizoda pete seozne Doctora Who, koji se snimao u Trogiru. No, iako malo po malo poneki detalj procuri, službene izjave nitko ne želi, niti smije davati. Ipak, Večernji List potvrđuje nagađanja da snimanje počinje 19. rujna, a trajat će mjesec dana.

Hrvatska zamijenjuje Maltu kao lokacija snimanja scena južnih dijelova Sedam kraljevstva Westerosa, što znači da će Dubrovnik biti kulisa kroz praktički sve epizode druge sezone Igre prijestolja. Premijera nove sezone očekuje se u travnju.

Fotografije: Matea Vojnić

13 komentara
  • Ha ha… baš to :)

   Ali zbilja, nakon Amazing Racea, Dubrovnik još jednom je gost ovaj put daleko skuplje i veće produkcije. Istina da puno gledatelja neće biti svjesno da se radi o Dubrovinku kad gledaju, ali stotine članaka koji će napisat o će vidjeti milijuni ljudi. Reklama nam pala u krilo, to treba iskoristit :)

   • Uf, i ja se pridružujem mržnji. :D

    Ja ne mogu biti na udaljenijem kraju Hrvatske. -.-

    Amazing Race u Hrvatskoj je stvarno bio odličan. Super su osmislili taj leg, odlično iskoristili grad i poprilično izreklamirali državu :D

 • Znam da je malo off-topic, ali dal moze netko napisati koje epizode Dr. Whoa se dogadjaju u Trogiru (a ako netko zna, bilo bi super da napise i na kojim minutama u epizodi)? I dal je prepoznatljiv grad ili su ga preuredili?

  • 5×6 Vampires of Venice i 5×10 Vincent and the Doctor
   U prvom od 5min, 38min, ali kroz cijelu epizodu imaš male ulice Trogira. U drugom od 3:50 i u 16min i malo prije 37min.
   Prije nego što sam pogledala epizode nisam znala da je snimano u Trogiru, ai mi se ućinilo poznato i tek sam kasnije skužila u Confidentalu (to je kao extra pa ako te zanima skini od 5×6 jer ima dio gdje naši pričaju na hrv.)

   Dubrovniče, zašto si na kraju svijeta? ;((

 • ajd baš mi je drago kaj su Dubrovčani i Dubrovkinje dobili priliku za sudjelovanje… naravno da vas mrzim (-.-), ali proći će me za jedno mjesec dana kada sletim u Dubrovnik i stalk-am ekipu dok bu snimala :)

 • btw,embassyfilms je radio i doktora i amazing race za us, a ove godine amazing race za izrael…jebo jadran film, ovi razvaljuju!

 • Novi casting u subotu na istom mjestu. Kontakt broj 091 431 6552. izgleda da im fakat treba 1500 statista…

 • Nego, nešto se priča o tome da postoji mogućnost da se održi casting u Zagrebu jer je ova brojka od 1000+ potvrđena?! Jel ima tu kruha ili su to samo naklapanja ( mislim na ovaj dio oko Zagreba)…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861