CBS: NCIS napušta utorak nakon 18 godina, novi CSI: Vegas srijedom – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS: NCIS napušta utorak nakon 18 godina, novi CSI: Vegas srijedom

CBS: NCIS napušta utorak nakon 18 godina, novi CSI: Vegas srijedom

Predzadnja mreža koja predstavlja svoj jesenski raspored je CBS. Za nadolazeću jesen, mreža je pripremila četiri nove originalne serije, no tumačenje riječi “novo” i “originalno” je u ovom slučaju poprilično subjektivno.

Najveća izmjena na upravo objavljenom CBS-ovom jesenskom rasporedu je pomjeranje vetarana NCIS s tradicionalnog termina utorkom u 20 sati kojeg je držao od svog početka 2003. godine na ponedjeljak. Neočekivani potez motiviran je spajanjem NCIS-a sa svojim novim spin-offom NCIS: Hawaii smještenog ponedjeljkom u 22 sata te objedinjavanjem serija iz FBI univerzuma u jednu večer. NCIS: Los Angeles ostaje izoliran nedjeljom navečer od ostatka franšize, dok je NCIS: New Orleans već otkazan ranije ove godine.

Dick Wolf je tako uspio smjestiti sve svoje CBS-ove serije — FBI, FBI: Most Wanted te novonaručeni FBI: International — na večer utorkom, dok će na NBC-u srijedom emitirati sve tri serije iz Chicago univerzuma, a četvrtkom Law & Order franšizu. U sumi, Dick Wolf će od iduće jeseni emitirati devet svojih originalnih serija na dvije različite mreže tijekom tri večeri zaredom na tjednoj bazi.

Srijedom navečer se smjestio nastavak CSI: Crime Scene Investigation koji je završio svoj životni vijek 2015. godine nakon 15 sezona. No, CBS nije dugo mogao izdržati bez barem neke vrste spin-offa originalne serije pa je već prošle godine počeo razmišljati o nastavku kojeg je i naručio ovog ožujka. U novom CSI: Vegas glumci William Petersen i Jorja Fox reprizirat će svoje uloge Gila Grissoma i Sare Sidle, dok se autor serije Anthony E. Zuiker i izvršni producent Jerry Bruckheimer također vraćaju. Showrunner Elementaryja Jason Tracey obavljao bi isti posao i na CSI: Vegas uz titulu izvršnog producenta.

CBS je četvrtkom smjestio svoje komedije i to u istom poretku kao i ovog proljeća. United States of Al i B Positive se vraćaju u svojim drugim sezonama već ove jeseni, dok je rupu ostavljenu odlaskom Mom popunila nova komedija Ghosts. Petak će otvarati akcijska drama S.W.A.T, ali tek do kraja listopada kada se planira preseljenje na termin nedjeljom. Naime, S.W.A.T će uskočiti u upražnjeno mjesto koje će ostaviti SEAL Team nakon što nakon pet emitiranih epizoda napusti CBS za streaming servis Paramount+.

Za midseason, mreža je ostavila nove sezone The Amazing Race, Blood & Treasure i Undercover Boss te naručila tri novaka — dramu Good Sam, komediju Smallwood te reality Come Dance With Me. Podsjetimo, ranije ovaj tjedan dogovoreno je kako će se uz SEAL Team na Paramount+ preseliti i druga sezona Clarice te dugoočekivana druga sezona Evila.

Dan20:0020:3021:0021:3022:0022:30
PonedjeljakThe NeighborhoodBob Hearts Abishola NCISNCIS: HAWAII
UtorakFBIFBI: INTERNATIONALFBI: Most Wanted
SrijedaSurvivorTough as NailsCSI: VEGAS
ČetvrtakYoung SheldonUnited States of AlGHOSTSB PositiveBull
PetakS.W.A.T / nepoznati realityMagnum P.I.Blue Bloods
SubotaCrimetime Saturday48 Hours
NedjeljaThe EqualizerNCIS: Los AngelesSEAL Team / S.W.A.T.

Velikim slovima označene su nove serije na rasporedu.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861