Prognoze otkazivanja: CBS – serijala.com
Trenutno čitaš
Prognoze otkazivanja: CBS

Prognoze otkazivanja: CBS

Zadnja TV mreža na rasporedu za naša predviđanja otkazivanja je CBS. Dosad smo obradili ostale četiri, a to su

CBS

Naziv ove mreže je kratica nekadašnjeg naziva, Columbia Broadcasting System, a ne, kao što bi neki mogli pomisliti, CSI Broadcasting Station. Zbog logotipa često je se naziva The Eye. Trenutno je mreža s najviše originalnog serijskog programa, čak devetnaest serija ide ili je išlo na CBS-ovom programu ove jeseni, od čega je ogroman broj policijskih procedurala (sedam) te sitcomova (šest). Lani su uspjeli preteći obično dominantni Fox prema ukupnoj gledanosti programa.

Na našoj ljestvici gledanosti serija, CBS ima najviše svojih predstavnika u top 10, čak četiri. Dvije humoristične (Big Bang i Two and a Half Men) te dva procedurala (NCIS i CIS: Miami). Pri dnu nema nikoga u najlošijih 10, ali Numb3rs i Three Rivers su vrlo blizu. Idemo redom, po grupama i poredano po prosječnoj gledanosti. Neke smo serije grupirali da se ne ponavljamo s komentarima, ne samo zato što smo lijene guzice.

Obnovljene za 2010/11 sezonu

The Big Bang Theory i Two and a Half Men

CBS-ove najgledanije serije, glavni aduti humorističnog bloka koji ide ponedjeljkom. Sheenova serija bila je početkom sezone gledanija od Big Banga, no kako se jesen bližila kraju, Big Bang se malo po malo primicao te na kraju prestigao Two and a Half Men.

Još prošlog ožujka obje serije ugovorene su za dodatne dvije, odnosno tri sezone. Znači Big Bang je sigurno na programu do kraja sezone 2010/11, Two and a Half Men sezonu više.

Sigurno opstaju

CSI, CSI: Miami, CSI: NY

Najmoćnija televizijska franšiza trenutno. Original je još uvijek najgledaniji, od sredine prošle sezone sa Laurenceom Fishburneom, koji je zamijenio Williama Petersena a.k.a. Gila Grissoma, iako je ovaj ostao uz seriju kao izvršni producent. NY stoji bolje od Miamija, a svi su redom sigurni za novu sezonu.

NCIS, NCIS: LA

Neobično je da serija u svojoj sedmoj sezoni dostigne vrhunac – originalni NCIS ove godine ima najveću ukupnu gledanost na televiziji (što se serija tiče), ali u 18-49 demografiji je “tek” na vrlo dobrom sedmom mjestu. Mlađi brat iz Los Angelesa također vrlo dobro gura, najgledanija je nova serija ove jeseni i taman malo izvan najgledanijih 10.

The Mentalist, Criminal Minds

Ova dva policijska procedurala vrlo dobro guraju ove sezone. Gledanost im je podjednaka, treća sezona za Mentalist i šesta za Criminal Minds sigurne su.

How I Met Your Mother

Barney i društvo ove sezone dogurali su do 100 epizoda. Solidno im ide u terminu prije glavnih CBS-ovih humorističnih uzdanica pa i za njih samo čekamo službenu potvrdu nove sezone.

Ghost Whisperer

CBS dominira petkom, a Ghost Whispererka je najjači dio njihove postave. Malo je vjerojatno da će biti otkazana.

Nesigurni

The Good Wife

Daleko od toga da su brojke za The Good Wife katastrofalne, ali CBS ima visoke standarde, a izuzmemo li serije petkom, druge jednosatne drame u kritičnom području nema. Sve ovisi koliko je CBS zadovoljan trenutnom gledanošću i stanjem pilota za iduću godinu. Na Foxu ili NBC-u dvojbe ne bi bilo.

Prognoza: ostaje

Accidentally on Purpose

AoP je najslabiji dio humorističnog bloka ponedjeljkom, iako ima vrlo pristojnu gledanost, u rangu 30 Rocka na NBC-u. Ali NBC je NBC, a CBS je CBS (jesmo pametni, a?), pa se AoP nalazi u lošijoj polovici CBS-ovog programa.

Nedavno je najavljeno da će se, počevši od 1. ožujka, AoP odseliti iz svog termina ponedjeljkom iza HIMYM na srijedu, dok će mjesto popuniti Rules of Engagement, sitcom u četvrtoj sezoni. Lani je Worst Week otkazan nakon jedne sezone, odnosno 16 epizoda s gledanošću većom od AoP-ove. Išao je iza Two and a Half Men, baš kao AoP ove sezone ima dobar lead in u obliku HIMYM. Budućnost mu ovisi o tome tko će mu biti par srijedom te kako će se držati u novom terminu.

Prognoza: nije da nam je previše stalo, pa recimo da predviđamo pad gledanosti i otkazivanje

Medium, Numb3rs

Možda ove dvije serije ne bi trebalo zajedno staviti, no prema komentarima predsjednice CBS-a, obje serije se razmatraju za novu sezonu, što bi značilo da može otići na bilo koju stranu. Teško da će obje serije biti otkazane, s obzirom na to da su dijelom vrlo dobrog bloka petkom.

Gledatelji Numb3rsa imaju više razloga za zabrinutost – još je u studenom CBS skratio sezonu s prvotnih 22 na 16 epizoda, a gledanost je zamjetno slabija od one Mediuma. Brojku sa syndication su već izgurali, vrlo vjerojatno će ovo biti zadnja sezona.

Prognoza: Medium ostaje, Numb3rs leti.

Gary Unmarried, The New Adventures of Old Christine

Dvojac koji ide srijedom nema dobru gledanost. Christine je vrlo izgledni kandidat za otkazivanje jer će se s krajem pete sezone približiti brojci od 100 epizoda, odnosno syndicationu, pa s te strane nema potrebe za novim epizodama.

Garyju ide nešto bolje, no daleko od idealnog. Trenutno je u drugoj sezoni pa bi između ove dvije humoristične serije CBS mogao odabrati Garyja.

Prognoza: Christine out, Gary in

Sigurno otkazivanje

Cold Case

Loša gledanost, na programu je još od 2003. godine, ima sedam sezona i ove godine 99% sigurno završava.

Već otkazani

Three Rivers

Ova medicinska drama debitirala je ove jeseni u terminu nedjeljom, no vrlo je brzo povučena sa rasporeda. Nedavno je potvrđeno njezino otkazivanje.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861