Prognoze otkazivanja: ABC – serijala.com
Trenutno čitaš
Prognoze otkazivanja: ABC

Prognoze otkazivanja: ABC

Nakon blagdanske pauze, vraćamo se komentiranju vjerojatnosti otkazivanja serija na američkim nacionalnim TV mrežama. Malo smo lijeni bili, pa smo komentare pisali linijom manjeg otpora, ostavivši si najduže i najkompliciranije preglede ostavili za kraj. Danas na redu – ABC.

Prognoze otkazivanja:

American Broadcasting Company

Ponekad nazivana i Abeceda, ABC posljednjih godina živi na uspjehu serija kreiranih oko 2004. godine, Losta, Kućanica i Grey’s Anatomyja. Iako među najgledanijih deset serija drži prvo (Grey’s) i treće mjesto (Kućanice), ABC rijetko kada dominira ukupnom gledanošću, ponajviše zahvaljujući tome što zaostaje u reallity segmentu. Koga briga, doduše.

Gledajući samo serijski program, ABC zapravo ima najveću prosječnu gledanost, čak i ako uračunamo brzo propalog Hanka ili slabo gledane Ugly Betty i Better Off Ted. Betty ujedno zatvara i krug najslabije gledanih serija. Ted je taman tu blizu, iznad desetog najslabije gledanog, Supernaturala.

Sigurno opstaju

Grey’s Anatomy

Neki ju mrze, masa ljudi je gleda. Činjenica je da se radi o uvjerljivo najgledanijoj seriji u jesenskoj shemi. Možda je NCIS-ovci šišaju u globalu, ali ako pitate gledatelje između 18 i 49 godina starosti, nema konkurencije. Ima ugovorenu punu šestu, aktualnu sezonu, a nema razloga da ne dobije ugovor i za sedmu.

Desperate Housewives

Još jedna serija za pretežno žensko gledateljstvo, još jedan hit, pa da se ne ponavljamo više… Treća najgledanija serija jeseni, sigurna nova sezona.

Private Practice

Spinoff Grey’sa treća je najgledanija ABC-jeva serija. I njih čeka nova sezona.

V

Prva malo interesantnija serija za prokomentirati. ABC je u još prije samog starta šikanirao V, odgađao početak, cijepao emitiranje, kasnije mijenjao producente, puno više vjerovao FlashForwardu… A onda interesantno, V je postao najgledaniji pilot ovogodišnje sezone. NCIS:LA, Modern Family, FlashForward… Svi iza njega. A onda oštri pad. Gledanost druge epizode pala je za 25%, a treće za dodatnih 20%. Tek se sa četvrtom epizodom gledanost stabilizirala, a pravo stanje vidjet ćemo u ožujku kad krenu ostale epizode.

Trenutno je V po gledanosti malo iza Privatne prakse, debelo u sigurnom dijelu i iskreno, ne vjerujemo da bi gledanost mogla toliko pasti da ABC odluči kako V ne zaslužuje drugu sezonu.

v

Modern Family

Ugodno iznenađenje ove televizijske sezone, jedna od najboljih novih humorističnih serija u posljednje vrijeme. Gledanost dobra, druga sezona sigurna.

Brothers & Sisters

Dramedijica u svojoj četvrtoj sezoni, navodno je već pred koju godinu krenula i na HRT-u, ali ono, tko još gleda domaću televiziju? Da, nova sezona je ziher.

Cougar Town

I zadnja serija koja je ušla u krug sigurnih, još jedna nova humoristična serija, sasvim gledljiva i simpatična, sasvim pristojne gledanosti. ABC sa Modern Familyjem i Cougar Townom ima vrlo dobar humoristični par, mada ABC sa svojim humorističnim blokom srijedom (plus The Middle i koga god uguraju umjesto Hanka) ni do koljena NBC-ju sa njegovim komedijama.

Nesigurni

FlashForward

Najavljivan kao nasljednik Losta, a ispostavilo se da nema ni ‘L’ od Losta. Možda samo u nazivu. Pilot je sasvim dobro krenuo, no malo po malo i gledanost se prepolovila do posljednje emitirane epizode. ABC je odlučio seriju staviti na pauzu sve do ožujka, a izglede za obnovu je teško prognozirati.

Nastavi li gledanost padati, nema joj spasa i biti će sigurno otkazana. No, mali porast gledanosti i stabilizacija gledanosti u nastavku sezone sigurno će rezultirati obnovom. Pitanje je hoće li do toga doći, ali ipak ćemo reći…

Prognoza: opstaje

flash-forward

Castle

Gledajući ukupnu gledanost, Castle ima više nego pristojnih 10 milijuna gledatelja po epizodi. Taman koliko i Privatna praksa. Eh, ali u 18-49 demografiji nalazi se tek malo ispred Heroesa, koji ni na kilavom NBC-ju nisu sigurni.

Dobra stvar – gledanost je stabilna, čak dapače, pokazuje trend rasta u odnosu na početak sezone. Uspije li još malo popraviti statistiku, dobre su šanse da Nathana FIlliona i nagodinu gledamo u Castleu. Ako ne, momak će ponovo tražiti novi angažman. Joss je slobodan, bilo bi dobro da već počne razmišljati o tome.

Prognoza: opstaje

The Middle

Jedna od četiri nove ABC-jeve humoristične serije. Moglo bi biti ili-ili sa Scrubsima, obje će teško opstati, prije će se dogoditi da obje budu otkazane. Navodno se kvaliteta s vremenom poboljšala, no mi smo odustali nakon prvih par epizoda.

Prognoza: otkazivanje

Scrubs

Nekad smo ih voljeli, pa su se počeli reciklirati, pa smo ih svejedno trpjeli, ali previše je previše… Scrubsi 2.0 u devetoj sezoni sa novim studentima, sa novom radnjom, novom okolinom, bez nekadašnje kvalitete… Hvala vam na dobre prve četiri sezone, vrijeme je za zbogom.

Gledanost je loša, nije bolja od The Middlea, i jedino što bi moglo spasiti seriju je situacija slična According to Jimu, Jamesa Belushija, koji je štancanjem epizoda za syndication uspio dobiti osam sezona sa gledanošću u zadnje dvije sezone manjom nego trenutnom Scrubsa. Trenutno naša oklada ide na otkazivanje.

Prognoza: otkazivanje

Sigurno otkazivanje

The Forgotten

Debitantska serija, usprkos tome što je ABC u studenom naručio dodatnih pet epizoda, povrh inicijalnih 13, gledanost je poprilično skromna i nije realno očekivati da će dočekati drugu sezonu.

Better Off Ted

Teška srca priznat ćemo da za Teda šanse nema. Ugovoreno je pola sezone, 13 epizoda koje je ABC odlučio potrošiti što prije emitiranjem dvije po dvije epizode, zajedno sa Scrubsima. Lani je gledanost bila loša (a opet, svejedno bolja od ovosezonske), no Ted se nekako progurao. Ovog puta nažalost neće…

veridian

Ugly Betty

Prve dvije sezone, Betty je bila hit. U trećoj sezoni gledanost je osjetno pala, da bi je ABC ove, četvrte sezone bacio u termin petkom i totalno je uništio. Trenutno je deveta najslabije gledana serija na televiziji, te usprkos tome što za serijama petkom često progleda kroz prste, ovi rezultati vode samo i jedino prema otkazivanju.

Mali tračak nade za obožavatelje je prebacivanje Betty u termin srijedom, no gledanost bi se morala udvostručiti da bi mogli razgovarati o nekim šansama za novu sezonu. Uz to, fali joj taman još sezona, makar polovična, da dođe do potrebnih 100 epizoda za syndication.

Već otkazani

Eastwick

I bez gledanja, činjenica da je serija propala usprkos sveopćoj vampiromaniji koja vlada na televizijsko – filmskoj sceni govori dovoljno. Emitirano je 13 epizoda, Ugly Betty dobila je Eastwickov termin srijedom, a preostale su još dvije snimljene epizode koje nisu bile emitirane.

Hank

Potrošili smo dovoljno bajtova na pljuvanje… ovog, pa nećemo više. Serija je otkazana nakon 5 epizoda, snimljeno je još pet, ali nadamo se da neće nikad ugledati svijetlo dana.

2 komentara
  • Ne bih se složio s prognozom da bi The Middle mogla biti otkazana. U zadnje vrijeme ima veću gledanost i od “Cougar Towna”.

  • Ne znam, The Middle nijedan tjedan nije imao vecu gledanost od Kugara. Zadnji put su zajedno islikrajem 11. mjeseca (kasnije svaki imao jos 1 epizodu), i tad je 18-49 rating bio 1,8 vs 1,9 u korist Cougara. I to je bila “anomalija” jer je prosjecni rating Cougara 3,16, a The Middle ima 2,11. Za cijelu sezonu.

    Eastwick je otkazan sa 1,83…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861