Dark Tower adaptacija ide na HBO – vjerojatno, možda, tko zna… – serijala.com
Trenutno čitaš
Dark Tower adaptacija ide na HBO – vjerojatno, možda, tko zna…

Dark Tower adaptacija ide na HBO – vjerojatno, možda, tko zna…

Ron Howard već duže vrijeme mašta o projektu adaptacije epskog serijala Stephena Kinga, The Dark Tower, kojeg je zamislio preambiciozno za njegovo dobro. Da – svakako je bolje da Kingov magnum opus dobije zasluženi visokobudžetni tretman, nego da ga unakazi Syfy ili netko sličan. No, Howard je naletio na klasičan problem – njegovu ideju o filmskoj trilogiji i dvjema mini-serijama nitko nije bio spreman financirati.

Universal Studios prvotno je trebao nositi filmski dio, no ljetos je ispalo da se taj filmski studio ne usudi riskirati s ovako ambicioznim projektom, te je adaptacija bila praktički otpisana. Sada, Brian Grazer, koji je s Ronom Howardom osnovao produkcijsku kompaniju Imagine Entertainment, tvrdi da je našao partnera za produciranje televizijskog dijela projekta – a to je, ni manje, ni više, nego njegova visost HBO.

Howard i Grazer već su glavnu ulogu namijenili Javieru Bardemu, Oskarom nagrađeni Akiva Goldsman (Genijalni um) trebao je biti glavni scenarist projekta, Howard redatelj, a Universal je “samo” morao ispisati ček. Gotovo bi se podrazumjevalo da NBC preuzme televizijski dio, obzirom da dijeli zajednički korporativni kišobran s Universalom (NBCUniversal, točnije). Ulaskom HBO-a u igru, pretpostavljamo da Warner Bros. zvuči kao logična opcija za filmsku produkciju, pošto su oba u vlasništvu Time Warnera. No to su samo prazna nagađanja u trenutku kad imamo tek jednu izjavu…

The Dark Tower je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Serija romana broji sedam knjiga, a osma je najavljena za iduću godinu. Dosad je prodano preko 30 milijuna primjeraka romana.

HBO već razmatra adaptaciju Američkih bogova, stilski slično epsko dijelo drugog velikog autora, Neila Gaimana. Ova ugledna pretplatnička kabelska mreža možda jest izuzetno ambiciozna i bogata, no može li – želi li – kraj Igre prijestolja pordžati još dva ambiciozna projekta s izraženim žanrovskim tonovima?

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861