Kingov The Dark Tower opet aktualan kao serija i filmska franšiza – serijala.com
Trenutno čitaš
Kingov The Dark Tower opet aktualan kao serija i filmska franšiza

Kingov The Dark Tower opet aktualan kao serija i filmska franšiza

Priče i nagađanja o ekranizaciji epskog serijala Stephena Kinga, The Dark Tower, nekako su utihnule pred tri godine, kada smo posljednji puta pisali o tome. Tada su u planu bile dvije mini-serije na HBO-u te filmska trilogija koja nije uspjevala naći svoj produkcijski dom. Projekt je sada oživljen, piše Deadline.com, a razvijat će se u suradnji produkcijskih studija Sony i MRC.

Zapravo, o televizijskoj strani posla ne govori se mnogo, osim informacije da je MRC — koji trenutno producira House of Cards za Netflix — zadužen za razvoj serije.

Trenutno je u fokusu filmski serijal, Sony se nada od ovog stvoriti franšizu, i čini se ipak nešto bliži realizaciji nego kada smo o njemu pisali prošlih puta. Scenarij su već pisali Akiva Goldsman i Jeff Pinker (Lost) te će ga nastaviti razvijati dalje, a sljedeći korak je pronalaženje redatelja prvog nastavka.

The Dark Tower je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Serija romana broji osam knjiga, od kojih je posljednja izašla 2012. godine.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861