Amazon odabrao glavne glumce za svoju verziju Dark Towera – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon odabrao glavne glumce za svoju verziju Dark Towera

Amazon odabrao glavne glumce za svoju verziju Dark Towera

Neobična saga oko adaptiranja Kingovog dugovječnog serijala, The Dark Tower, dugačka je i krajnje zapetljana priča koju se ne isplati objašnjavati. Ali ipak ćemo jednu kratku verziju događaja napisati. Dugo vremena je Dark Tower bio želja raznih producenata, redatelja, filmskih studija i televizijskih postaja.

Stephen King je 1982. izdao prvi roman iz serijala, “The Gunslinger”, a 2004. – 22 godine poslije – izdan je i posljednji, “The Dark Tower”. Prvo je to trebao biti HBO, pa J.J. Abrams, pa je Ron Howard bio vezan za projekt, pa se mislilo napraviti film, pa seriju, pa film i seriju, pa crtić, pa slikovnicu, pa podcast, radio dramu…

“The Dark Tower” je, u filmskoj verziji, svjetlo dana ugledao usred ljeta 2017. i potpuno podbacio. Što financijski, što kvalitetom. “The Dark Tower” je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi i prava bi šteta bila “Tower” uništiti dvaput. Amazon je ugrabio prava na seriju, koja nema datum premijere, radnju, Idrisa Elbu i Matthewa McConaugheya… Ali ima showrunnera – Glenna Mazzaru, čovjeka koji je jedno vrijeme vodio The Walking Dead. A sad ima i glavni dvojac glumaca. Sam Strike (Nightflyers) utjelovit će samog Gunslingera Rolanda Deschaina, ulogu koju je odigrao Idris Elba u filmu, a Jasper Pääkkönen (Vikings) glumit će Martena Broadcloaka odnosno Randalla Flagga odnosno Čovjeka u crnom.

Redatelj filma, Nikolaj Arcel, potvrdio je kako je sudjelovao u pisanju prve epizode, ali hoće li se ići ispočetka – nije baš sasvim jasno. Arcel je rekao kako je serija trebala pratiti “Wizard and Glass”, četvrtu knjigu serijala, i “The Gunslinger”, prvu knjigu.

Čovjek u crnom i Roland
3 komentara
  • Neki dan mi je kolega iz Dalmacije javio da je angažiran kao concept artist za navedenu seriju i da je već zakupljen prostor u Splitu gdje će se serija snimati idućih nekoliko mjeseci.

  • Cim ce pratit prvu i cetvrtu knjigu i sta je svoje prste umjesao redatelj lošeg filma, vidi se da ce opet sjeb…
    Treba prepustiti Benioffu i Weissu, oni bar nebi toliko unakazili remek djelo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861