Mike Flanagan će adaptirati Kingov “The Dark Tower” za Amazon – serijala.com
Trenutno čitaš
Mike Flanagan će adaptirati Kingov “The Dark Tower” za Amazon

Mike Flanagan će adaptirati Kingov “The Dark Tower” za Amazon

Mike Flanagan, autor ovogodišnje Netflixove serije The Midnight Club, ali i The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor i Midnight Mass odabran je za novi pokušaj ekraniziranja magnum opusa Stephena Kinga, književnog serijala The Dark Tower. Flanagan i njegov dugogodišnji kolega i izvršni producent Trevor Macy stekli su prava na adaptaciju za Amazonovu streaming platformu, Prime Video. Flanagan je prije nekoliko tjedana doznao da je Netflix otkazao The Midnight Club, a on je sam potpisao novi ugovor s Amazonom, sasvim sigurno jer je već ranije pričao kako bi volio adaptirati The Dark Tower koji je u rukama Jeffa Bezosa.

Amazon je već ranije pokušao snimiti seriju temeljenu na Kingovom serijalu, čak je i pilot — koji je djelomično snimljen i u Hrvatskoj — napravljen i završen, ali nije naručen.

Podsjetimo, Stephen King je 1982. izdao prvi roman iz serijala, “The Gunslinger”, a 2004. — 22 godine kasnije — izdan je i posljednji, “The Dark Tower”. Za adaptaciju je prvo bio vezan HBO, pa J.J. Abrams, pa je Ron Howard bio u igri, pa se mislilo napraviti film, pa seriju, pa film i seriju, pa crtić, pa slikovnicu, pa podcast, radio dramu…

“The Dark Tower” je, u filmskoj verziji, svjetlo dana ugledao usred ljeta 2017. i potpuno podbacio. Što financijski, što kvalitetom. “The Dark Tower” je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Amazon je ugrabio prava na seriju, zaposlio Glenna Mazzaru na mjesto showrunnera, čovjeka koji je jedno vrijeme vodio The Walking Dead. Sam Strike (Nightflyers) je trebao utjeloviti samog Gunslingera Rolanda Deschaina, ulogu koju je odigrao Idris Elba u filmu, a Jasper Pääkkönen (Vikings) uskočio bi u kožu Martena Broadcloaka odnosno Randalla Flagga odnosno Čovjeka u crnom.

Vrijeme je za novi pokušaj, a Flanagan tvrdi da ima plan za pet sezona i dva cjelovečernja filma. Idemo ispočetka.

“The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.”

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861