Stephen King: The Dark Tower ide na Amazon, adaptirat će se i The Bone Church – serijala.com
Trenutno čitaš
Stephen King: The Dark Tower ide na Amazon, adaptirat će se i The Bone Church

Stephen King: The Dark Tower ide na Amazon, adaptirat će se i The Bone Church

Saga o adaptaciji Kingovog magnum-opusa, The Dark Tower, traje i dalje. Stephen King je 1982. izdao prvi roman iz serijala, “The Gunslinger”, a 2004. – 22 godine poslije – izdan je i posljednji, “The Dark Tower”. Čini nam se kako ova priča o adaptaciji traje barem trideset godina. Prvo je to trebao biti HBO, pa J.J. Abrams, pa je Ron Howard bio vezan za projekt, pa se mislilo napraviti film, pa seriju, pa film i seriju, pa crtić, pa slikovnicu…

“The Dark Tower” je, u filmskoj verziji, svjetlo dana ugledao usred ljeta 2017. i potpuno podbacio. Što financijski, što kvalitetom. “The Dark Tower” je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi i prava bi šteta bila “Tower” uništiti dvaput.

/Film piše kako je Amazon ugrabio prava na seriju, koja nema datum premijere, radnju, Idrisa Elbu… Ali ima showrunnera – Glenna Mazzaru, čovjeka koji je jedno vrijeme vodio The Walking Dead. Redatelj filma, Nikolaj Arcel, potvrdio je kako je sudjelovao u pisanju prve epizode, ali hoće li se ići ispočetka – nije baš sasvim jasno. Arcel je rekao kako je serija trebala pratiti “Wizard and Glass”, četvrtu knjigu serijala, i “The Gunslinger”, prvu knjigu.

ScreenRant pak piše da je još jedno Kingovo djelo u postupku televizijske adaptacije. Chris Long, David Ayer i njihov Cedar Park će sudjelovati u ulogama producenata prilikom transfera “The Bone Church” na televizijske ekrane. “The Bone Church” je pripovjedna pjesma ispričana iz prvog lica, a govori o ekspediciji u srce neimenovane džungle i potrazi za naslovnom crkvom. Informacije o tom projektu su još vrlo šture, ali lijepo je ovih dana biti obožavatelj Stephena Kinga.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861