Epska ekranizacija Kingovog serijala The Dark Tower je korak bliže realizaciji – serijala.com
Trenutno čitaš
Epska ekranizacija Kingovog serijala The Dark Tower je korak bliže realizaciji

Epska ekranizacija Kingovog serijala The Dark Tower je korak bliže realizaciji

U par navrata pisali smo o ambicioznoj adaptaciji epskog serijala Stephena Kinga, The Dark Tower, koja se trebala rasprostrjeti kroz tri filma i dvije mini-serije. Posljednja vijest bila je da filmski studio Universal odustaje od praktički ugovorenog posla, a HBO je pokazao interes za otkup mini-serije.

Tada smo nagađali da bi Warner Bros. bila logična opcija za filmski dio projekta, pošto se radi o studiju koji dijeli istog vlasnika kao HBO – Time Warner. Deadline.com sada piše da je upravo Warner pred realizacijom otkupa prava na filmsku trilogiju.

Još uvijek smo dojma da je projekt kula od karata koja ovisi o jako puno elemenata te bi se svakog trenutka mogla urušiti, ali trenutno se čini kako su šanse za realizaciju bolje nego ikad. Snimanje prvog filma trebalo bi početi u prvom kvartalu iduće godine.

Ovisno o količini financijskog rizika koji su HBO i Warner Bros. spremni preuzeti, ovo bi po opsegu mogla biti svojevrsna kombincija Gospodara prstenova i Igre prijestolja. The Dark Tower je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Serija romana broji osam knjiga, posljednja je objavljena prošlog mjeseca.

Ron Howard bi trebao režirati najmanje prvi film, dok Akiva Goldsman potpisuje scenarij. Dvojac je već surađivao u više navrata, između ostalog na filmu Genijalni um, za kojeg su dobili Oskar za režiju (Howard) i scenarij (Goldsman). Doduše, obojica imaju i popriličnih promašaja u svojim karijerama. Javier Bardem je ranije bio praktički siguran izbor za glavnu ulogu, no njegov angažman sada ovisi o rasporedu snimanja. Držimo fige.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861