The Dark Tower: Amazon je službeno odustao od serije – serijala.com
Trenutno čitaš
The Dark Tower: Amazon je službeno odustao od serije

The Dark Tower: Amazon je službeno odustao od serije

Činilo se idilično. Kingov magnum opus The Dark Tower je i nakon katastrofalne filmske adaptacije iza sebe imao Amazon, MRC, Glenna Mazzaru i snimanje pilota u našim krajevima. Ništa nije moglo ugroziti televizijsku ekranizaciju, zar ne? Pa…

Amazon je službeno objavio da ipak neće zakoračiti u svijet Dark Towera jer smatraju da snimljeni pilot nije na razini budućih visokobudžetnih projekata poput serije Lord of the Rings i The Wheel of Time. MRC je najavio da će dva kompletirana scenarija pokušati prodati nekome drugome.

Podsjetimo, Stephen King je 1982. izdao prvi roman iz serijala, ”The Gunslinger”, a 2004. – 22 godine kasnije – izdan je i posljednji, ”The Dark Tower”. Za adaptaciju je prvo bio vezan HBO, pa J.J. Abrams, pa je Ron Howard bio u igri, pa se mislilo napraviti film, pa seriju, pa film i seriju, pa crtić, pa slikovnicu, pa podcast, radio dramu…

”The Dark Tower” je, u filmskoj verziji, svjetlo dana ugledao usred ljeta 2017. i potpuno podbacio. Što financijski, što kvalitetom. “The Dark Tower” je najveće djelo slavnog autora Stephena Kinga, čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Amazon je ugrabio prava na seriju, zaposlio Glenna Mazzaru na mjesto showrunnera, čovjeka koji je jedno vrijeme vodio The Walking Dead. Sam Strike (Nightflyers) je trebao utjeloviti samog Gunslingera Rolanda Deschaina, ulogu koju je odigrao Idris Elba u filmu, a Jasper Pääkkönen (Vikings) uskočio bi u kožu Martena Broadcloaka odnosno Randalla Flagga odnosno Čovjeka u crnom.

Redatelj filma, Nikolaj Arcel, potvrdio je kako je sudjelovao u pisanju prve epizode i kako je serija trebala pratiti “Wizard and Glass”, četvrtu knjigu serijala, i “The Gunslinger”, prvu knjigu. Počivaj u miru i šesnaesti put, Kulo tmine.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861