Recenzija: Rectify – Ljepota najviše boli, a ne ružnoća – serijala.com

Tiha, spora, suptilna i introspektivna serija koja se vješto bavi trenucima u kojima se prividno ništa ne događa.

 1. gormar says:

  Kao prvo….napokon ste se sjetili pa završili recenziju….hvala.

  Što reći o ovoj briljantnoj seriji a da već nije u zadnje dvije godine rečeno i ovdje i na svim sličnim mjestima….u trenutcima kada su naše realnosti,vijesti,filmovi i serije postali mjesta u kojima su mjerne jedinice grandioznost,eksplozije i pretjerivanja istinski mi je užitak uživati u seriji koja na jedan suptilan i jednostavan način glorificira umjetnost,razum i nježnost.

  Ovo je jedina serija u protekle dvije godine nakon čije završene epizode osječam mirnoću koja mi uljepšava dan.

  Samo za kraj da nadodam…Adelaine Clemens je savršena.

  Koga lažem,svi su.

 2. Sarabi says:

  “Serija u kojoj se sve događa u onim trenucima u kojima se prividno ništa ne događa.” Tačno tako!
  Nadam se da će više ljudi obratiti pažnju na Rectify posle ove dugoočekivane recenzije, naročito kad vide ocenu. :)

 3. Slaven says:

  Konačno. Odlično napisano, baš si detaljno izanalizirala seriju i likove iz svih kuteva. Nemam šta dodat osim da mi je žao što će treća sezona imati samo 6 epizoda, jer s obzirom na sve što se dogodilo u prošloj sezoni (pogotovo u finalu), to bi trebao biti pravi spektakl, iako će sigurno tempo i ton ostati isti što bi i trebalo.

 4. BrBa37 says:

  Nakon ovakve analize svo cekanje se isplatilo. Rectify je vrh televizije, jednostavan i inovativan u istim trenutcima. Njegova najveca kvaliteta je ta suptilnost. Velika steta sto je cesto podcijenjen (i kod publike, a o Emmyjima da ni ne pocinjem). Malo mi je zao sto ce treca sezona opet biti kraca, ali kao sto je djevojka rekla, vec je sad ocito da Ray McKinnon i kompanija znaju u kojem pravcu vode seriju tako da kvantiteta nije ni toliko bitna, a za kvalitetu nemam sumnje da ce ostati na razini.

 5. stiva993 says:

  i konačno recenzija najdraže serije i odlično napisana recenzija. jedinstvena serija i štogod drugo pokušao napisati ne znam jel bih dobro napisao, jednostavno meni najjedinstvenija serije i općenito najbolja. i naslov je odlično izabran, meni jedan od, ako ne i najbolji quote i što se tiče filmova i serija, pogotovo još kak je povezana sa scenom u odličnoj epizodi s goat manom

 6. djevojka says:

  Sve primjedbe na dosadašnji izostanak recenzije slobodno uputite @Dario. Prije godinu i nešto je počeo i stao na prvom odlomku i to je tu stalo. Pusa Dario!

 7. Yakov says:

  Dajte smanjite ovu ocjenu, nije ovo The Wire jebote

 8. ameo says:

  svaka čast djevojci na ovako lijepoj recenziji odlične suptilne serije.
  vrijedilo je čekati da netko nešto dobro ovdje napiše i o ovome.

 9. Mr.Univers says:

  Evo pročitao sam recenziju i čini mi se da je Rectify zanimljiva serija. Tako da je zapisujem.

 10. anonimno says:

  Nakon prve epizode sam znao da će mi biti jedna od najdražih serija, no nisam očekivao da će ostvariti ovakav uspjeh, pogotovo od kritičara jer serija ne nudi nikakav spektakl koji mnogi danas traže. Serija nema loše i suvišne epizode, no kao dosadašnji vrhunac bih izdvojio višeminutnu svađu Teda i Tawney u drugoj sezoni

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *