Abbott Elementary i American Auto — dvije nove komedije koje vrijedi pogledati – serijala.com
Trenutno čitaš
Abbott Elementary i American Auto — dvije nove komedije koje vrijedi pogledati

Abbott Elementary i American Auto — dvije nove komedije koje vrijedi pogledati

The Office, Superstore, Brooklyn Nine-Nine, Parks and Recreation… Nabrajmo li imena odličnih workplace komedija? Apsolutno. Zašto? Jer vas želimo upoznati s dvije nove network komedije u potpunosti vrijedne gledanja. Prva je Abbott Elementary, serija smještena u osnovnu školu u kojoj pratimo učitelje, ravnateljicu i domara u njihovim svakodnevnim avanturama, dok nam druga, American Auto, daje uvid u vodstvo jedne velike fiktivne kompanije iz automobilske industrije i njihove borbe kako postati bolji ili zauvijek staviti ključ u bravu.

Abbott Elementary: Što se to događa iza zatvorenih vrata zbornice?

Autorica serije Quinta Brunson (A Black Lady Sketch Show) ujedno je i glavna junakinja Janine Teagues, učiteljica koja se trudi prenijeti što više znanja svojim malim osnovnoškolcima. Janine nam odmah u početku otkriva kako se pri tome ugledava na Barbaru Howard (Sheryl Lee Ralph, Instant Mom) doživljavajući je kao majku i mentoricu od koje želi puno naučiti. Sama Barbara je poznata kao stroga i razumna učiteljica koju često vidimo u društvu Mellise Schemmenti (Lisa Ann Walter, The Right Mom). Mellisa je osoba koja za svaki problem ima “osobu koju će zvati”, a te osobe imenuje u potpunoj suprotnosti od potrebe. No, Janine nije jedina mlada učiteljica u školi jer joj se pridružuje i Jacob Hill (Chris Perfetti, In The Dark) koji utjelovljuje mladog gay, pričljivog, ponešto tajanstvenog, ali i snalažljivog učitelja. Glumačku postavu ove sjajne workplace komedije zaokružuje i glavni junak serije Gregory Eddie (Tyler James Williams, Everybody Hates Chris) koji u školu dolazi kao učitelj na zamjeni jer nije dobio posao ravnatelja već je na to mjesto zaposlena Ava Coleman (Janelle James, Black Monday) koja je sve samo ne i kvalificirana za isti.

Abbott Elementary jedna je od najzabavnijih komedija ove televizijske sezone. Kako smo već spomenuli, radnja se odvija u osnovnoj školi gdje pratimo rad i dio osobnih života naših junaka. Njihov trud za obrazovanjem učenika je ogroman, svaki problem ima specifično rješenje makar put od rješenja bio malo banalan, dok su dijalozi ili čista komedija ili savršeno sarkastični. Baš poput serija s početka ovog teksta i Abbott Elementary donosi taj poseban šarm mockumentaryja s različitim perspektivama u kojima junaci komentiraju situacije izravno u kameru. A to je ono što svi volimo. Serija je već u svojoj drugoj epizodi postigla najveći rejting za ABC-jevu komediju u zadnje dvije godine te vrlo brzo zaradila narudžbu za još jednu sezonu.

Hoće li se Janine i Barbara zbližiti? Postoji li ljubavna iskra između Gregoryja i Janine? Kako je Ava Coleman dobila posao ravanteljice škole i zašto? Kako je Gregory to saznao i reagirao? Naša topla preporuka je pogledati prvu sezonu Abbott Elementaryja.

American Auto: Korporacija koju želite gledati, ali ne od nje kupovati

Autor druge workplace komedije je Justin Spitzer, poznat kao izvršni producent NBC-jeve serije Superstore i kao jedan od scenarista The Officea.

Pročitaj još

Budimo iskreni, serija nije krenula u najslavnijem tonu i na internetu se mogu pronaći različita mišljenja kako je serija više uvredljiva nego duhovita, ali to je nešto što ćete sami morati otkriti.

Serija prati Katherine Hastings (Ana Gasteyer, Saturday Night Live), prvu ženu na poziciji CEO-a tvrtke Payne Motors. Dok Katherine ima raznih vještina u poslovanju koje je stekla vodeći farmaceusku firmu, njeno znanje o automobilima je, blago rečeno, vrlo limitirano. U njezinom snalaženju na novom poslu pomaže joj Sadie Ryan (Harriet Dyer, Love Child) voditeljica komunikacija Payne Motorsa. Sadie predlaže Jacku Fortinu (Tye White, Greenleaf) prebačaj u drugi grad kao napredovanje umjesto posla na montažnoj traci kako se ne bi saznalo za njihovu malu avanturu. No, možemo reći da se Jack pronašao na pravom mjestu u krivo vrijeme jer ga u prvoj epizodi Katherine unaprijedi u tim koji će popraviti dizajnersku grešku automobila koji je tek izrađen. Korporacijski odbor očekuje i traži nove ideje od Katherine kako bi poboljšati poslovanje i stvorili nešto novo. Njezine ideje su zaista sulude, ali nemoguće ju je odgovoriti od njih, te joj u realizaciji istih pomažu Cyrus Knight (Michael Benjamin Washington, The Boys in the Bend) kao glavni dizajner proizvodnje i Elliot (Humphrey Ker, Mythic Quest) kojem je prodaja glavna vrlina. Cyrus je vjerojatno najbolje napisani lik u cijelom timu, dok je Katherinina asistentica Dori (X Mayo, The Farewell) jedna od zabavnijih likova koja se snalazi kako god zna i umije. Dio ovog posebnog tima je i Wesley Payne (Jon Barinholtz, Superstore) kojem je jedini razlog zašto je uopće zaposlen to što je unuk osnivača Payne Motors.

Komični ili satirični dio ove serije vidimo u tim idejama, mogućnosti realizacije i objektivnoj nesposobnosti da se išta izradi. Je li moguće izraditi automobil za $10.000? Može li Payne Motors uspješno izgraditi tvornicu van američkih granica kako bi srezali troškove? Kako snimiti reklamu za automobil koja je primjenjiva društvu? Pokušajte saznati unutar deset kratkih epizode NBC-jeve serije. Mreža se još nije izjasnila hoće li naručiti drugu sezonu, ali držat ćemo palčeve.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861