Američki bogovi, Gaiman, Hanks i HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Američki bogovi, Gaiman, Hanks i HBO

Američki bogovi, Gaiman, Hanks i HBO

Gary Goetzman, redoviti suradnik Toma Hanksa s kojim je osnovao i producentsku kompaniju, najavio je adaptaciju romana Američki bogovi, kojeg potpisuje veliki, kultni Neil Gaiman. U intervjuu za The Hollywood Reporter, Goetzman otkrio je ambiciozne planove za novu seriju koju bi producirao zajedno sa Hanksom, dok bi Gaiman imao veliku kreativnu odgovornost kao izvršni producent i scenarist.

Projekt se radi za “moćnu kabelsku mrežu”, što prevedeno znači HBO, jer Hanks i Goetzman imaju bogatu povijest suradnje sa ovom najmoćnijom kabelskom mrežom, uključujući mini-serije Združena braća i Pacifik. Iako nije mudro veseliti se seriji koja još nema ni naručen pilot, Goetzman kaže da je u planu šest sezona serije sa 10 do 12 epizoda godišnje, budžeta 35-40 milijuna dolara po sezoni. Usporedbe radi, za 10-epizodnu prvu sezonu Game of Thronesa HBO je pljunuo između 50 i 60 milijuna dolara, no $40-milijunski (godišnje!) projekt također je vrlo ozbiljan i ambiciozan. Uostalom, Goetzman kaže da će “vjerojatno koristiti više efekata nego je to ikad bio slučaj na nekoj televizijskoj seriji.” Možda bi trebao razmijeniti pokoju rečenicu sa Georgeom Lucasom?

Gaiman, inače engleski autor, u romanu metaforički piše o sukobu dvaju skupina američkih bogova, onih starih poput monoteističkih, grčkih i nordijskih, koje su doseljenici doveli za sobom, te novih bogova, koji odražavaju opsesiju tehnologijom, slavnima, medijima te drogom. Otkriva ih glavni protagonist i antiheroj Shadow, koji nakon izlaska iz zatvora prihvaća posao misterioznog Mr. Wedesdaya te pritom putuje Amerikom, susrećući spomenute bogove.

Projekt bi trebao zaživjeti na malim ekranima najranije 2013. godine.

Usput, prethodno smo pisali o ekranizaciji još jednog Gaimanovog romana, Good Omens (Dobri predznaci), kojeg je napisao u suradnji sa Terryem Pratchettom. U međuvremenu je sam Gaiman potvrdio da na projektu radi bivši pajtonovac Terry Jones, no zasad nema konkretnih pomaka u razvoju serije.

5 komentara
  • Kako oni od ovoga misle napraviti 6. sezona?! Ni sama knjiga nema toliko puno radnje, a ni bogovi mu nisu nešto….osim Odina i Lokia :)

  • ne da je knjiga dobra, vec predobra i u mojoj glavi je vise od 6 epizoda…nadam se da je i njihova masta jednako kreativna, da me nece razocarati…jedva cekam

  • Ne znam kako misle od ovoga izvući toliko sezona ali definitivno će biti zanimljivo za pogledati.

  • Gaiman je potvrdio da je treći draft scenarija predan i da ide s pisanjem nastavka priče. :D

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861