Mad Men i Modern Family u Monte Carlu proglašeni najboljima – serijala.com
Trenutno čitaš
Mad Men i Modern Family u Monte Carlu proglašeni najboljima

Mad Men i Modern Family u Monte Carlu proglašeni najboljima

Mad Men

Prošlog su petka na Televizijskom festivalu Monte Carlu (Monte Carlo Television Festival) dodijeljene nagrade najboljim i najgledanijim međunarodnim televizijskim programima. Festival i nagrade pokrivaju kompletnu svjetsku televizijsku produkciju, no laureati su bili isključivo američke serije.

Mad Men proglašen je najboljom dramom, u konkurenciji još 26 ostalih svjetskih serija. Od američkih serija nominirani su još Dexter i Lost te The Tudors i Borgias, dvije serije međunarodne produkcije, kao i kanadska serija Rookie Blue (!), koja se emitira na američkom ABC-u. Od britanskih serija nomnirani su Downtown Abbey, Merlin i Misfits.

Modern Family izdvojen je kao najbolja komedija, uz još 9 drugih serija, uključujući 30 Rock i Glee američke produkcije, te Mrs Brown’s Boys britanske. Jon Hamm (Mad Men) najbolji je dramski glumac, a splitski komičar Tracy Jordan (30 Rock) najbolji glumac u komediji, nagrađen usred usred kontroverze zbog homofobnih komentara u nedavnom stand up nastupu. Danska glumica Sidse Babett Knudsen nagrađena je u kategoriji najbolje dramske glumice, a Njemica Annette Frier u onoj komedijskoj.

Nagrade publike, za najgledanije televizijske serije, dobili su CSI: Las Vegas (drama) i Desperate Housewives (komedija), dokazujući da i žiri u Monte Carlu ima istih problema sa razlučivanjem dramskih i komedijskih kategorija kao i Ameri, koji redovito United States of Tara, Nurse Jackie te Glee svrstavaju pod komedije. CSI: Miami i House još su bili u konkurenciji drame, a Two and a Half Men i The Big Bang Theory slijede Housewivesice kao najgledanije komedije.

Pročitaj još

CSI: Las Vegas imao je 65,3 milijuna gledatelja diljem svijeta prošle godine, a Desperate Housewives 45,2 milijuna, prema podacima kompanije Eurodata TV Worldwide, koja prati gledanost programa u preko 80 država svijeta.

Punu listu nominacija možete pronaći na stranicama Festivala, iritantno podijeljene u zasebne PDF-dokumente po kategorijama.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861