Game of Thrones je najpiratiziranija serija godine, a ne The Grand Tour – serijala.com
Trenutno čitaš
Game of Thrones je najpiratiziranija serija godine, a ne The Grand Tour

Game of Thrones je najpiratiziranija serija godine, a ne The Grand Tour

Zanimljivo je kako su papagajski svi mediji, bilo strani, bilo domaći, ponavljali naslov inače uglednog i pouzdanog The Daily Maila, ne provjeravajući izvor ni tvrdnje. “The Grand Tour je najpiratiziranija serija godine!!!11“, gdje ispod sitnim slovima piše “najpiratiziranija britanska serija” — dodatak koji su dopisali sami analitičari na koje se pozivao Daily Mail. No, to su sad finese, što ćemo kad je naslov dobar. Kraj je godine, a Torrent Freak je ponovo kompilirao listu najpiratiziranijih, sastavljenu praćenjem raznih BitTorrent trackera.

Ne kažemo da je njihova lista najrelevantnija i najpouzdanija — daleko od toga, utvrditi koja je najpiratiziranija serija na internetu praktički je nemoguće zbog mase, mase različitih piratskih izvora sa kojih je teško izvući točne podatke. Privatni torrent trackeri, usenet, file sharing servisi, Kodi pluginovi, Filmovite, Cedevite i ini — ima tu puno više izvora piratluka od najobičnijih otvorenih, javnih bittorrent servisa. No, trenutno se čini kao najuvjerljivija. Što je ove godine na popisu najpiratiziranijih deset?

  1. Game of Thrones
  2. The Walking Dead
  3. Westworld
  4. The Flash
  5. Arrow
  6. The Big Bang Theory
  7. Vikings
  8. Lucifer
  9. Suits
  10. The Grand Tours

Dvojac na vrhu ostaje nepromijenjen, no blizu vrha se ugurao ‘programirani’ nasljednik Igre prijestolja, techno-western Westworld. Slijedi niz ponavljača na sličnim mjestima kao lani, s time da je The Big Bang Theory ponešto skliznuo sa vrha. U najpiratiziranijih deset ugurali su se Lucifer te, ipak, The Grand Tour na desetom mjestu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861