V: 1×02 There Is No Normal Anymore – serijala.com
Trenutno čitaš
V: 1×02 There Is No Normal Anymore

V: 1×02 There Is No Normal Anymore

Nakon solidnog (i vrlo gledanog) pilota prošli tjedan, V nam se vraća tamo gdje je stao (Erica i svećenik/pop/velečasni/otac Jack na krovu zgrade u kojoj je masakr nad pokretom otpora počinjen), i već smo na pola puta ove mini sezone. Sjećate se koliko je to uspješno bilo s raspolovljenom trećom sezonom Losta? I već drugi tjedan kvaliteta V-a pada drastično, otprilike 25% – 30%, baš kao i gledanost. Osim što se priča nije pomaknula skoro uopće, dobil smo novu dozu glupavosti naših junaka i sporednih likova, koja ipak nije bila toliko uočljiva tokom pilot epizode.

Gledajući i čitajući priče i članke, ovako prije same serije, očekivao sam da će mi priča oko Lise (Laura Vandervoort) biti najmanje interesantna. Nakon što je glumila Karu Kent i pokazala svoju glumačko (ne)umijeće u sedmoj sezoni Smallvillea, otprilike sam očekivao lošu, televizijski isklišeiziranu priču između njenog lika i tinejđerskog sina Erice. Da, to sam i dobio, ali od svih likova za sada u seriji, Laura Vandervoort me najviše pozitivno iznenadila. Izgleda da je Smallville bio kriv što sam loš dojam o njoj prije dobio (glumački, izgledom je uvijek zadovoljavala). Treba ju samo bolje iskoristiti. I maknuti od Tylera i debeljuškastog side-kick prijatelja što prije.

Velečasni Jack i Erica su većinu epizode proveli zajedno. Dogovor je pao da nikome neće ništa pričati i da će ono što se dogodilo na sastanku pokreta otpora zadržati za sebe. Nakon nevjerojatnog otkrića da Visitori prisluškuju (!!) telefone (i DEA isto), Erici ne treba dugo da prizna šefu da je Dale izdajnik. Zasad još ništa o tome da je on gušter, ali ako je se malo jače pritisne, priznat će i to vrlo brzo. Velečasnom isto ne treba puno, te je zbog grižnje savjesti zbog laganja cylonskoj FBI agentici, odmah isti dan predao slike FBI-u.

Ryan i zaručnica Valerie su i dalje neinteresantni. Ryan veći dio epizode provede krpajući si ruku (žena mu povjeruje da se porezao na ladicu za kartoteke), dok mu ona i dalje slijepo vjeruje. Neobično da nije upitala nakon što je našla preokrenutu sliku i posjetnicu tko joj je provalio u stan. Propust? Njoj je normalno da Ryanovi prijatelji provaljuju u stan i ostavljaju posjetnice? Što se tu dogodilo u scenariju?

Novinar Chad je ovaj put dobio najmanju minutažu, koju je vrlo dobro iskoristio pokazujući Anni i Visitorima da nije on tu da se njime upravlja. On je dobar novinar, gledao je on Hloverku u Otvorenom, može i on sam utjecati na mišljenje javnosti. Pad u kvaliteti je očekivan, ali nisam očekivao ovoliko klišeja u 43 minute epizode. Još nekoliko bullet točaka:

  • Elizabeth Mitchell pokazuje kako dobro igra bejzbol. Prvo je razbila svemirsku kuglu koja ih je pratila s daskom iz uličice, a nekoliko minuta kasnije skoro i zube vlastitom sinu s palicom.
  • Kolike su šanse da Rekha Sharma nije gušter? Očekujem razvoj događaja da dođemo do otkrivanja zadnjih 5 V-a (Final Five Cylons!) i da ona bude među njima. Hendrixov All Along The Watchtower svira u pozadini naravno.
  • Alan Tudyk ipak nije mrtav. Šok?! Nevjerica!? Sarkazam.
  • Bilo bi odlično da Tyler i buco misteriozno nestanu iz serije. Što prije.
  • Visitori su dobili vize. Je li na pomolu FBI procedural oko lovljenja odbjeglih Visitora? Law & Order: Fugitive Visitors Unit.

puna puna pola prazna prazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861