Sam HBO je riješio misteriju i pitanje sa kraja prošle sezone Igre prijestolja – serijala.com
Trenutno čitaš
Sam HBO je riješio misteriju i pitanje sa kraja prošle sezone Igre prijestolja

Sam HBO je riješio misteriju i pitanje sa kraja prošle sezone Igre prijestolja

Odgovor zapravo znamo, samo ga još uvijek oprezno kamufliramo u naslovu, jer odgovor smo dobili već u fotografijama koje su procurjele sa setova. A očekivali smo ga i pretpostavili već i nakon što je finalnu scenu pete sezone zamijenio crni ekran.

No, uglavnom. Jon Snow je živ. Otprilike. Živ-ish. Hodat će pred kamerom, to je sigurno. Kako i zašto, to su već nijanse (crne boje).

Dakle, nakon što je Kit Harington viđen kako u Starkovoj obleki šeće snijegom Sjeverne Irske, HBO je objavio prvi teaser-poster šeste sezone Igre prijestolja kojim dominira krvlju obliven Jon Snow.

Kako god bilo, Game of Thrones vraća se idućeg travnja, kao što je to postao običaj prošlih godina. Ovog puta, zbog bukiranog HBO-ovog zimskog rasporeda, najvjerojatnije negdje krajem mjeseca, umjesto početkom. A do toga ćemo se nagledati teasera, trailera, postera i nagađanja…

9 komentara
 • 2 najgora lika u cijelom ciklusu: Daenerys i Jon Snow, ovo je već stvarno nepoštivanje fanova od strane Martina, čitatelji su ga proslavili, i ovo je način kako im on uzvraća što su mu omogućili da živi na visokoj nozi

  • “2 najgora lika u cijelom ciklusu: Daenerys i Jon Snow”.

   Ne. Ne, nisu.

   A drugi dio komentara ne razumijem na što se točno referiraš?

   • Da, da, meni jesu. Pogotovo Daenerys, njezin najveći argument za prijestolje je da je njezin otac bio kralj prije 20 godina,vjerojatno najgori kralj ikada od milja zvan ”ludi kralj Aerys”.čestitam Daenerys,tvoj otac je za svoje vladavine spalio milijune ljudi,i sad ti,da bi dokazala stanovnicima Westerosa da nisi poput njega,dolaziš s zmajevima??? Da, svi će te dočekati raširenih ruku.
    A Snowa jednostavno ne volim. Što se tiče drugog dijela komentara, jednostavno izražavanje vlastite frustracije kao prvenstveno predanog čitatelja književnog predloška, što moram neke ogromne stvari i događaje saznati iz serije koje će uvelike smanjiti užitak pri budućem čitanju nastavaka, i znam, najlakše je reći: ”Pa nemoj gledati!” , ali i da ne gledam, nemoguće je izbjeći spoilere, a što ću kad sam jadan, pa gledam :)
    I još sam u književnosti klasični zagovornik teorije recepcije i Barthesa te smatram da autor ne postoji bez čitatelja, da ga čitatelj stvara, oni nisu zaslužili ovakav tretman od Martina.

    • istina, daenerys se zna malo ponašat kao razmažena princeza ali ipak jaše zmajeve koji, mislim, nisu toliko bitni za osvajanje trona koliko će biti ključno oružje u borbi protiv white walkersa jer vatra vs. snijeg je jednostavna matematika.
     džon snow je jednostavno kreten, ako nije levat bar tako izgleda, mislim da se svima popeo na kurac u onoj sezoni kad se družio sa onom đinđer ženskom, svi smo htjeli da ga crvenokosi barbari siluju ili bar malo isprstenjače; ako poslije ovog rezurekšuna nebude zabrijao na neku anakin-vader spiku onda je jadniji nego ikad.
     o književnosti neznam puno, ali znam da knjige nisu završene, sve je u rukama hbo pametnjakoviča a toga me je najviše strah, bar za finale serije; knjige će vjerovatno biti sranje za čitati poslije konačnog finala

  • Slažem se. Nemamo pojma kako će radnja ići dalje, što uopće Martin planira, koliko će uopće serija imati veze sa knjigom, ali smo sigurni da je sve to sranje i da je Martin đubre koje uopće ne poštuje svoje fanove.

 • bilo bi kul da je na posteru krvavi the hound (opcionalno može ispod pisat fuck the king; a i nemora); veliki sam vjernik u gravedigger teoriju, bilo bi prejebeno vidjet da se dva uskrsnula brata popičkaju za kraj, mislim da si to duguju, al ipak zombie mountain protiv uskrsnulog hounda zvuči prejebeno dobro da bi se objestinilo
  a za john snowa..jedva čekam da umre ponovo…

 • Budući da nekolicina nas to voli gledati iz pesimistične perspektive, slika prikazuje mrtvog Jona Snowa kako visi na užetu na Zidu gdje su ga objesili kao primjer drugima koji ga gađaju kamenjem. I onda se ptica zaletjela u njega i ostavila krvavi trag na njegovu licu. Life is harsh on Game of Thrones.

 • Ma ako ga i ne vrate nazad nema veze.
  Ja licno bi volio.
  Samo da nece da ubiju Deanerys i Tyrion.
  #GOT

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861