Obnovljen je i Hannibal – serijala.com
Trenutno čitaš
Obnovljen je i Hannibal

Obnovljen je i Hannibal

Hannibal, posljednja serija, čija se sudbina nije znala, obnovljena je. Iako se posljednjih tjedana nije puno znalo, te se nagađalo da bi seriju mogle preuzete neke kabelske TV mreže, ali i Amazon, NBC je stao nagađanjima na kraj i obnovio seriju. Premijera druge sezone, koja bi trebala imati 13 epizoda, očekuje se “ne prije zimske sezone”.

Posebno ponosna na obnavljanje serije bila je i Jennifer Salke, predsjednica NBC-jevog dramskog programa, koja je posebno pohvalila kreatora serije Bryana Fullera. U standardnim izjavama za medije, također je spomenula kako je kritika prihvatila seriju, te da je zadovoljna gledanošću. Na stranu iskrenost izjave, Hannibal je svakako najpozitivnije recenzirana nova serija na američkim mrežama — a i mi smo je prokomentirali nakon dvije epizode, te ostali smo ugodno iznenađeni. Obnovi je sigurno kumovala i međunarodna koprodukcija, jer Sony je producira za svoju AXN mrežu, pa zato seriju možete gledati i kod nas samo sa par dana zaostatka.

Hannibal je okvirna adaptacija romana Red Dragon, prve knjige Thomasa Harrisa o kanibalskom serijskom ubojici Hannibalu Lecteru, koju je na film pred 20-ak godina doveo Michael Mann u filmu Manhunter.

Kako se sezona bliži kraju, sam autor je spomenuo  da ima par zanimljivih zapleta koje sprema za finale sezone, a mi vam u nastavku donosimo, ne te zaplete, već trailer za jedenaestu epizodu, koja se emitira sljedeći tjedan.

http://www.youtube.com/watch?v=Ihk0XPJCPb0

7 komentara
 • Baš me ovo razveselilo. Ne zato što je to nešto najkvalitetnije na televiziji (a nije ni daleko od toga) već zato što je to jedna od rijetkih iznadprosječno kvalitetnih serija za koju je postojala vrlo realna mogućnost da bude otkazana.
  Iako sam se napola nadao da je otkažu pa da je uzme recimo Amazon ili Netflix ili čak FX, ali to se vjerojatno ne bi dogodilo, a i da se dogodi otvorilo bi neke druge probleme. Ovako je najsigurnije, iako s NBC-om nikad ne možeš biti siguran.

 • Hannibala planiram da gledam cim se sezona zavrsi maratonski tokom vikenda, jer sam siguran da ce mi se dopasti – za sada ga svi hvale, a po promo materijalima koje sam video lepo je snimljen, ima odlicne glumce, dozu jezivosti i volim zanr, kao i filmove i romane o Hannibalu (mada necu da ih uporedjujem sa serijom).

  Ne znam gde ovo da pitam, ali ‘ajde ovde cu – planiram da gledam trecu sezonu The Killinga (gledao sam original i odlican je, ovu verziju nisam jer su je svi napljuvali – kao i vi, ali se nadam da su ispravili greske u novoj datoj sansi), pa me zanima hoce li treca sezona biti neki reboot – skroz novi slucaj (koji se valjda ne poklapa sa originalom, jos nisam gledao originalovu trecu sezonu i planiram)?

  I, kakva je serija Top of the lake, sa Peggy iz Mad Men-a kao detektivkom. Mlslim da je britanska mini serija. Takodje, je l’ neko gledao The fall, takodje triler mini serija gde Scully iz X fIles glumi detektivku? Volim obe glumice i zanr, pa me zanima da li su serije dobre, da ne gubim vreme?

  • Treću sezonu the killing? Gdje si to pronašao, zar nisu samo dvije sezone ili sam nešto propustio.

   Inače sam ljubitelj drame i misterije ali top of the lake mi se nije sjeo. Pogledao sam pilo i odustao. Možda zato što gotovo cijela glumačka postava “glumi” da su australci pa time simuliraju njihov naglasak ali dosta loše. U pilotu se sve dosta odugovlačilo i razvlačilo, niti to mi se nije svijdjelo.

   The fall sam odgledao samo pilot za sada, nije loše, pa planiram nastaviti.

 • Iskreno…meni je Hannibal sasvim,i samo,pristojan i dobar.,tako da je ovo u globalu ugodna vijest…ALI,moram priznati da sam osobno očekivao nešto više…jasno mi je da je iluzorno očekivati napetost i dubinu filmova sa Hopkinsom ali nekako mi u seriji ipak nešto nedostaje.Najlakše bih to opisao tako da kažem da ne marim pretjerano za likove i slučajeve koji se riješavaju u svakoj epizodi.Čini mi se da seriji fali nekakva dubina,klimaks,eksplozija,nešto što će me prikovati za ekrane,kao što to radi GOT ili je tako lijepo radio Fringe…Ovako to ostaje samo još jedna dobra serija utopljena u televizijski prosjek.Meni osobno slabija od Rubicona a bolja od Hell of Wheels.

 • Ha, ne znam. U jednu ruku Hanibal mi je draga serija. Vizualno preljepa, nastrana koliko mora biti da privuče gledatelje, likovi imaju dubinu i ne baš svakodnevne probleme (ali probleme koji gledatelje privlače i oni su okosnica priče). Glomci stvarno dobro odrađuju svoj posao. Pohvale!

  Sama ubijanja su tu nekako stavljena u drugi plan, a u prvom su snovi glavnih likova. Posebno je to vidljivo kod rješavanja slučajeva. Oni su tu da Graham, Hanibal i drugi likovi otkriju malo više o sebi, a ne o tim ubojicama (jer to bez pol muke riješe).
  S druge strane to malo usporava priču, daje određena ponavljanja i često se čini da se sve više zavlačimo u dubinu likova iz koje se teško do kraja epizode izvući. Zato sve izgleda pomalo neuvjerljivo, poput neke SF psihološke drame, a ne trilera koji očekujete kad vidite naslov “Hanibal”.

 • Dobra vijest, serija mi je jedna od boljih u trenutačnoj ponudi. Mračna atmosfera, Grahamovi “demoni”, Lecterova dvoličnost – mislim da može biti samo još bolje. Uzdam se u kreativnost Bryana Fullera ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861