Naručena serija o Hannibalu Lecteru, scenarij potpisuje Bryan Fuller – serijala.com
Trenutno čitaš
Naručena serija o Hannibalu Lecteru, scenarij potpisuje Bryan Fuller

Naručena serija o Hannibalu Lecteru, scenarij potpisuje Bryan Fuller

Hannibal Lecter

NBC je, van tradicionalnog razvojnog puta, naručio 13 epizoda prve sezone moderne adaptacije romana i filmova o kanibalskom serijskom ubojici, Hannibalu Lecteru. Narudžba je specifična po tome što čak ni pilot nije snimljen, a nisu poznate ni glavne uloge. Kako bilo, serija će krajem ove ili, vjerojatnije, tokom iduće godine doći na televiziju.

Serija će biti prequel romanu i filmu Red Dragon, koji su sami po sebi kronološki smješteni prije romana i filma Kad jaganjci utihnu. Serija će se fokusirati na odnos FBI agenta Willa Grahama i njegovog mentora Dr. Hannibala Lectera, kojeg će kasnije upravo agent Graham uloviti. Uloge, dakle, još nisu podijeljene i ostaje nam vidjeti tko će dobiti izuzetno nezahvalnu ulogu koja je prethodno pripadala Anthonyju Hopkinsu.

I da odmah na čisto dovedemo eventualna očekivanja i nadanja, serija je planirana kao policijski procedural, a ne psihološki triler kao original. Bryan Fuller, autor serija Wonderfalls, Dead Like Me i Pushing Daisies, potpisuje scenarij pilota, što nam daje malu nadu da ovo neće biti potpuno upropaštavanje licence s kojom se moglo učiniti mnogo više. Nacionalne mreže nisu pravo mjesto za ovakvu mračnu premisu, a čini se da je projekt relativno jeftin i ne baš ambiciozan, ali hej – živi bili, pa vidjeli, ne?

6 komentara
  • Nadam se da će se Sir Anthony Hopkins pojaviti u nekoj malenoj cammeo ulozi ili barem glas da bude u prvoj sceni, meni je tip pregenijalan glumac…

  • moje šesto tv čulo mi govori da će serija biti fail kao i velika većina do sada na njihovom nacionalnim mrežama. pogotovo jer je najavljena kao procedural. to već može skužiti svatko tko iole prati tv serije.

    moje šeto tv čulo mi također govori da neće biti love za hopkinsa, niti za glas ;)

    nema ništa dok kablovska ne umiješa svoje prste ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861