Hannibal je vjerojatno završio. Kako su vam se svidjeli sezona i finale? – serijala.com
Trenutno čitaš
Hannibal je vjerojatno završio. Kako su vam se svidjeli sezona i finale?

Hannibal je vjerojatno završio. Kako su vam se svidjeli sezona i finale?

Ovog tjedna završio je Hannibal — samo treća sezona ili cijela serija? Najvjerojatnije ovo drugo, nažalost. Serija koja je nekim čudom (i kombinacijom međunarodne produkcije) doživjela tri sezone usprkos slaboj gledanosti ipak će vjerojatno završiti posljednjim scenama finala treće sezone.

Po mnogočemu jedna od jedinstvenijih serija na televiziji ove sezone je ponajviše posuđivala iz romana Thomasa Harrisa, ponajviše prvog i trećeg u nizu od četiri romana — “Red Dragon” i “Hannibal”, pri čemu je showrunner Bryan Fuller malo ispremiješao likove, uloge i događaje.

Nadam se da niste ugasili epizodu nakon one scene te pričekali posljednjih par sekundi koje nagovještava što se dogodilo nakon posljednje scene sa Willom i Hannibalom. Bryan Fuller je u razgovoru sa Alanom Sepinwallom protumačio svoju interpretaciju te scene, iako ju je moguće tumačiti i na par drugih načina (kao i sam Alan, primjerice).

Uglavnom, kako vam se svidjelo finale, treća sezona i serija u globalu?

5 komentara
 • Prekrasna serija! Finale je bilo donekle zadovoljavajuće, koliko god iznenađujuće bilo. Jedina scena koja mi je ostala nerazjašnjena je zadnja sa Gillian Anderson. Will i Hannibal su zajedno svladali Velikog Crvenog Zmaja, shvatili što znače jedno drugom i podijelili sudbinu… Isprva šokantno, ali taman za finale serije. Nezaboravan trenutak kad Zmaj pada na zemlju i krv oko njegovog tijela curi u obliku krila!

  “You can’t live with him, you can’t live without him”
  “See? This is all I ever wanted for you, Will. For both of us.” “It’s beautiful” :'(((
  “Who holds the devil, let them hold him well.”
  LOVE CRIME <3

  Hannibal će zauvijek ostati neprežaljen zbog breathtaking slow-motiona koji nikad nisu pretjerani već dok ih gledaš, topiš se ispred njih! Ti trenutci dok dr. Lecter priprema jelo, usporeno sipajući marinadu i polagano prženje mesa u njegovoj tavi te kapi krvi koje savršeno padaju na zid oblikujući savršenstvo u Willovim očima. Neprocjenjivo! Već spomenuti vizualni dojam je jednako odličan kao i fantastična gluma Madsa Mikkelsena, Hugha Dancyja i Gillian Anderson čiji mi trzaj nogom dok se polako udaljavala od Hannibala i dalje ostaje u sjećanju. Ista ta noga leži na stolu čekajući dvoje gostiju čija imena izgleda nećemo saznati (Will? Hannibal?)

  Nakon odgledanog finala našao nekoliko fantastičnih YouTube videa koji su mi još više produbili osjećaje prema seriji i finalu :(((
  https://www.youtube.com/watch?v=vMmDrP3RLcM
  https://www.youtube.com/watch?v=OhfosDczTx4

 • Finale je bilo perfektno. Nebi se zalio ni da je ovo finale serije (sto vjerovatno jest nazalost). Sjajna scena borbe na kraju i posljednje rijeci Hannibala Willu.
  Velika steta sto je kraj.
  Gby Hannibal :'(

 • Ovo mi je nazalost do sad najlosija sezona.pre 3 epizode su mi bile dobre nakon toga sve nekako bezveze do zadnje epizode koja je bila odlicna.
  Steta sta nece vise bit hannibala

 • Fantastična serija, druga sezona mi je bila najbolja, tu sam stvarno uživao,a treća je počela sjajno,prve epizode su najbolje što nam je Hannibal ponudio, poslije je uslijedio mali pad, do finala koje je ispunilo očekivanja. I jedan trivia fact za kraj da nam dočara veličinu Madsa: Mads Mikkelsen did all of his own cooking on screen, including the egg trick. He was trained by the show’s food stylist, Janice Poon.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861