Downton Abbey, Pacific i Mad Men: Vrh televizijske produkcije uskoro na HTV-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Downton Abbey, Pacific i Mad Men: Vrh televizijske produkcije uskoro na HTV-u

Downton Abbey, Pacific i Mad Men: Vrh televizijske produkcije uskoro na HTV-u

Downton Abbey

Državna televizija nastavlja s pozitivnim iznenađenjima, te nakon niza odličnih serija koje su otkupili u posljednje vrijeme, kao što su Mad Men, Fringe i The Good Wife, donose premijeru odlične britanske povijesne serije Downton Abbey i ratne miniserije The Pacific.

The Pacific je svojevrsni nastavak sjajne ratne mini-serije Band of Brothers, a na HRT stiže 1. svibnja. Obje su djelo istog autorskog tima, potpisuju ih Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman. Dok je mini-serija Združena braća, pratila završetak Drugog svjetskog rata i poraz Nijemaca, The Pacific promatra pacifičku frontu istog rata. Seriju smo vrlo pohvalno recenzirali nakon premijere, a uvrstili smo je među nama najbolje serije 2010. godine.

Downton Abbey je trenutno najkvalitetnija i najpriznatija britanska drama, povijesna serija koja promatra britansku aristrokraciju i njihove podanike u doba uoči Prvog svjetskog rata. Također, i za nju smo imali samo riječi hvale, te je smjestili na četvrto mjesto liste najboljih serija protekle godine. Za prvu sezonu serije osvojila je i Emmy i Zlatni globus kao najbolja mini-serija (iako, tehnički, nije mini-serija), a kod nas će imati premijeru već 5. veljače.

Osim toga, HRT najavljuje skorašnju premijeru četvrte sezone Mad Mena, iliti Momaka s Madisona, koju smo – sad već pogađate – također imali među najboljim serijama u godini kad je bila aktualna. Drugo mjesto tek iza Breaking Bada kao jedna od dvije uvjerljivo najbolje serije 2010. godine. Možda najbolja sezona jedne od najboljih serija proteklog desetljeća.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2M3moEeErr8&feature=player_embedded[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e99B80crU3E&feature=player_embedded[/youtube]

Putem press-objave s Hrvatske radiotelevizije:

Hrvatska televizija od 1. svibnja premijerno će emitirati iznimnu ratnu seriju „THE PACIFIC“ – vrhunsko ostvarenje snimljeno u produkciji Stevena Spielberga. Riječ je o veličanstvenom spektaklu koji je oduševio kritiku i publiku vjernim prikazom ratnih strahota na jednoj od najsmrtonosnijih bojišnica Drugog svjetskog rata. Raskošna produkcija, vjerni prikazi bitaka i sjajna glumačka ostvarenja rezultirali su iznimnom uvjerljivošću koja je fascinirala ljubitelje ratnih spektakala. Serija „The Pacific“ nominirana je za prestižni Zlatni globus, osvojila je 21 drugu nagradu uz još 25 nominacija.

5. veljače na ekrane Hrvatske televizije stiže druga vrhunska premijera – kostimirana hit serija „DOWNTON ABBEY“. Radnja ove hit serije smještena je u godine uoči Prvog svjetskog rata, a u središtu priče je obitelj Crawley te njihove životne kušnje. „DOWNTON ABBEY“ je sentimentalna priča o tradiciji, naslijeđu i odnosima unutar obitelji koja će vas impresionirati vrhunskom produkcijom, zapletom i maestralnim glumačkim ostvarenjima. Osvojila je 6 Emmyja, Zlatni Globus i 12 drugih nagrada. Nominirana je za još 3 Zlatna Globusa, uz još 29 drugih nominacija.

Ljubitelje akcijskih zapleta sigurno će razveseliti vijest da 7. veljače premijerno kreće 8. sezona hit serije „24“ sa slavnim Kieferom Sutherlandom u naslovnoj ulozi. Pripremite se za novu smrtonosnu prijetnju i novo napeto odbrojavanje, dok traje utrka s vremenom beskompromisnog Jacka Bauera i terorista. Serija „24“ dosad je nagrađena s 2 Zlatna Globusa, osvojila je još 43 druge nagrade uz 149 nominacija.

30. siječnja stiže i nova 4. sezona popularnih „MOMAKA S MADISONA“, koja razotkriva život vrhunskih marketinških stručnjaka. „Momci s Madisona“ su dosad osvojili čak 4 Zlatna Globusa i stekli obožavatelje na svim kontinentima. Stoga vam preporučujemo da zavirite u svijet jedne od najprestižnijih marketinških agencija u New Yorku te još bolje upoznate pomalo tajanstvenog, ali iznimno talentiranog Donalda Drapera i njegove klijente.

Neće izostati niti nove sezone kriminalističkih serija, tako 20. veljače u večernjem terminu od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu kreće 5. sezona popularne krimi serije „ZLOČINAČKI UMOVI“, a od 27. siječnja petkom navečer kreće i premijerna 8. sezona „BUĐENJA MRTVIH“.

Mlađe gledatelje svakako će oduševiti vijest da nakon serije Glee, od u terminu od ponedjeljka do petka na Drugom programu počinje emitiranje i 7. sezone popularne serije za mlade „TREE HILL“.

2 komentara
  • Jel to moguće?? Jel se HRT napokon prenul i počeo misliti o nama gledateljima? Prvo Mad Men, onda Sinovi Anarhije, pa odličan dokumentarni serijal Hrvatski kraljevi, sada ovo…
    I’m touched…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861