Intervju, Igra prijestolja: Produkcijska tvrtka Embassy Films o snimanju u Hrvatskoj – serijala.com

Razgovarali smo s domaćim producentima o iskustvima sa snimanja Igre prijestolja u Dubrovniku.

 1. Underdark says:

  teta, mi daš ono kovertu od amazing race? *puppyface*

 2. Dnl:) says:

  Serija je izvrsna, zaista osvjezenje u kombiniaciji zanrova. Lijepo je da su dosli u Hrvatsku snimati. Samo, imam jedno pitanje. U Dubrovnik su dosli snimati jer su ih izbacili s Malte, gdje je jedna unajmljena kompanija koja je radila za njih ostetila zasticeni ekosustav. Pitanje je, je li iz tog izvucena pouka ili smo mi samo dopustili da se radi ono sto na Malti nisu? Mozda sam malo bezobrazan, ali meni je Hrvatska i sve oko Hrvatske i u Hrvatskoj bitnija od jedne serije, ma kako dobra bila. Bez daljnjega da je ovu sansu trebalo uzeti, ali je li dana ikakva garancija da se takvo sto nece dogoditi opet i da ce se paziti?

  Hvala!

  • Andrija says:

   A čuj snimali su u Dubrovniku koji je cijeli zaštićen tak da ako tamo nisu ništa zeznuli (a nisu jer bismo čuli nešto dosada) onda nije krivnja HBO-a nego te lokalne kompanije na Malti koja s njima veze nema, to kaj su ih oni unajmili da naprave posao koji su lokalci zeznuli nije njihov grijeh… Kamen je ipak malo teže uništiti neg kaj je to prirodu, da su na Plitvičkim jezerima išli snimati i tamo nekaj zeznuli mislim da bi izletjeli iz Hrvatske brže od metka… Jesmo tulavi kao narod, ali opet nismo TOLIKO. Ja sam sretan dokle god Hrvatska dobiva dobru promociju i dokle god se odnose korektno spram Dubrovnika i tamošnje kulturne baštine.

  • ipopic says:

   Na Malti su snimali u Nacionalnom Parku i lokalna kompanija koja je uklanjala tragove snimanja je napravila štetu. Ovdje su snimali na Lokrumu koji ne samo da su vratili u prvobitno stanje nego i bolje (naletili su na krepane životinje i hrpetine smeća u ruševinama samostana). Čak se odustalo od ideje da se ostave dio scenografije kao turistička atrakcija već su sve pokupili.

 3. Nestor says:

  Hm pročitala je prve dvije knjige? Znači nije stigla do krvavog vjenčanja? haha.

  Iskreno , serija je goli kurac za knjige. Martin -prokleti genijalac.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *