Survivor 23×08: Double Agent – serijala.com
Trenutno čitaš
Survivor 23×08: Double Agent

Survivor 23×08: Double Agent

Upozorenje: Ovaj recap sadrži spoilere iz ovotjedne epizode Survivora. Spoileri o nadolazećim epizodama showa neće se tolerirati te će komentari koji ih sadrže automatski biti obrisani, bez upozorenja.

Može li ova sezona Survivora postati uvrnutija? Čudnija? Ubacite_svoj_pridjev? Jer kada ustanak omalovažavanog člana plemena protiv svojih bullya postane bit glasovanja na tribal councilu, onda očito tu nešto ne štima. I da, bačen je skriveni Immunity Idol. Mrzim kad to netko napravi. Ali, premotajmo mi na početak. (Ovo je prvi od nekoliko zvučnih efekata koji će popratiti recap.)

“You just witnessed Survivor history.” – reče Cochran nakon tribal councila. Um, ne. Također, Ozzyevo baljezganje da je to jedan od najvećih poteza ikada u povijesti Survivora je glupost. Kao netko tko zna da merge dolazi, jer je takav sistem iz sezone u sezonu i kao netko tko je miljenik producenata te će dobiti poprilično lagan challenge na duelu, Ozzy je napravio ono što bi svaki normalan igrač u njegovoj poziciji napravio. Nije ni čudo da je Coachu trebalo dobre tri sekunde da posloži klikere u glavi i prokuži cijeli master plan.

Dolazimo do duela, i eto nam oba plemena tamo. SHOCKERRR. Čeka nas merge nakon natjecanja. A natjecanje? The good-ol’ fashioned “build a large stick with small sticks and rope and grab three keys”. Nekoliko recapa unatrag sam zamolio da mi nešto provjerite (ali niste, još uvijek sam uvrijeđen zbog toga), pa ću i sada – je li bilo takvog natjecanja u jednoj od Ozzyevih sezona? Čisto me zanima. Jadna Christine, trunula je na Redemption Islandu sama, gladna i žedna dobrih 14 dana da bi onda došao kreten majmunolike figure (i inteligencije) i poslao ju kući da se on može iskupiti za vlastite idiotizme iz prethodnih sezona. A dramatična scena u kojoj Ozzy mukotrpno prepričava lažne događaje s tribal councila bila je toliko pretjerana da je ličila na scenu iz američke daytime sapunice (možda i on, kao i neke druge CBS-ove reality zvijezde dobije koju sitnu ulogu u sapunici nakon ovog). Doesn’t take a rocket scientist to figure out he’s lying. (Ne znam što mi je danas sa engleskim one-linerima. I pretjeranim korištenjem zagrade.) Sometimes less is more, Ozzy. (Evo ga opet.)

Prije nego što nastavimo dalje sa post-merge dijelom epizode, moram se samo osvrnuti na jedan Keithov citat. “That’s just the way I live my life. I don’t live it where somebody else fights my battles for me.” Ehm, wait. What? Hold up, hold up. Nemoj se folirati, kolega. Ozzyev mali potrčko odjednom dijeli lekcije plemenskim kolegama da budu samostalni? Bože, licemjerja li. Keith bi sigurno bez oklijevanja, bez imalo sumnje, bez razmišljanja otišao na Redemption Island da mu je Ozzy rekao da je preriskantno da on bude taj, pa nek drugi po redu “snagator” u plemenu ode odmjeriti snage s Christine.

Nakon što je Probst, kako to i biva po Survivorovskim običajima, obavijestio oba plemena da se spajaju u jedno (iako je to bilo nevjerojatno kristalno jasno svima), uslijedio je prvi plemenski objed, ali bez skrivenih tragova za Immunity Idol. Što je bilo i za očekivati, kad su već dva komada pronađena i još uvijek u igri. No, zato su nas počastili vrlo zanimljivim i informativnim razgovorom između Cochrana i Benjamina. Zašto je bio zanimljiv i informativan? Prvo, Benjamin za sebe tvrdi da je inteligentna osoba. Hah! Mislim da bilo koja iole inteligentna osoba ne bi izvodila neke istočnjačke meditacijske egzibicije i moljakala Boga da joj podari milijun dolara u igri prevare i laži. Drugo, Benjamin je uspio isprve točno pogoditi kakav je bio plan Savaiievaca s izbacivanjem Ozzya i prodavanjem magle oko korištenja skrivenog Idola. Treće, u tom se razgovoru izrodila priča o Cochraneu, žrtvi plemenskog bullyinga koja je onda postavila temelje za ostatak epizode. I par mukotrpnih, srcedrapajućih scena između Cochranea i Dawn koje stvarno ne želim komentirati. Jer su naporne. I besmislene. I izuzetno zaglupljujuće.

Tako je Cochran, Savaiiev “double agent” zapravo postao trostruki agent koji je zapravo prešao na stranu Upoluovaca. Plan mu je bio: glasat će sa svojim plemenom što će dovesti do 6-6 rezultata, ali će u drugom krugu flipati i izglasati jednog od svojih bivših plemenskih kolega. I taman sam gledajući poprilično dosadan immunity challenge shvatio da bi bilo tako krasno kad bi taj pojedinac iz Savaiia bio Ozzy. I tko je onda osvojio imunitet. Ozzy. Naravno. E, i Dawn je također osvojila imunitet.

Nakon natjecanja, igrači su se podijelili po starim plemenima i djelovalo je kao da nije ni došlo do mergea. Svatko je otišao na svoju stranu – osim Cochranea, koji je nakon prisustovanja grupnom razgovoru bivših Savaiievaca sve njihove planove otkrio Upoluovcima. Njegova frustracija svojim bivšim plemenskim kolegama sve je više rasla i rasla, posebice Keithom, pa mu nije bio problem otići do Sophie i “spillati beanse”. Sophie, međutim, nije dovoljno vjerovala Cochraneu da mu otkrije za koga Upoluovci planiraju glasati. Što je i pametno. No, Cochran je prenaivno prešao na drugu stranu misleći da će ga Upolu objeručke prihvatiti u svoju grupicu. Ovako mu je zagarantirano mjesto #7 ove sezone, jer nije zatražio nikakav deal s Benjamin za final four/three/koji god.

Savaiievci su bili izrazito zadovoljni što su obje immunity ogrlice pripale upravo njima jer su tako poboljšali svoje izglede ukoliko dođe do dva izjednačena glasanja i izvlačenja kamenja, jer bi u tom slučaju i Dawn i Ozzy bili imuni. Isto tako, Ozzy the mastermind odlučio je dodatno povećati njihove šanse iskoristivši svoj Idol na jednom od svojih saveznika. I odlučio je da to bude Whitney. Kojom točnom logikom, to Bog dragi zna.

I tako je na red došao i taj ključni tribal council, a Cochran je vidno bio zabrinut – svoju je nervozu i podijelio sa Sophie prije tribala rekavši da ga je strah da će ga Savaiievci prebiti kad ih zezne u glasovanju. Probst je, ofskroz, počeo suptilno s pitanjima tipa: “Hej, što mislite kolike su šanse da netko pređe na drugu stranu?”, na što je Jim samouvjereno rekao: “Nikakve”, što je cijelu stvar učinilo još boljom. Nakon toga, dotakli su se i teme Ozzyevog preglumljavanja na duelu i kako nitko iz Upolua ne vjeruje da ga je Cochran nadmudrio sa skrivenim Idolom, već da je Ozzy volontirao da ode na Redemption Island i bude izbačen, kako bi onda još imali dodatni element iznenađenja u obliku skrivenog Idola. To je očito strašno pogodilo Ego veličanstvenog Ozzya (napisao sam ego velikim slovom jer mu je jednostavno toliko velik. Ego, perverznjaci jedni.) da mu je prekipilo te je u maniri šestogodišnjeg nadurenog dečarca rekao: “E, pa baš ga imam.”

Uslijedilo je glasovanje, i kako je bilo rečeno u kampu, tako je i bilo i na glasačkim papirićima. Ozzy je vrlo glupo iskoristio skriveni Idol na Whitney, dokazavši tako još jednom da mu inteligentno igranje nije jača strana i da se radije drži opreme za lovljenje ribe. Upolouvci su glasali za Keitha, Savaiievci za Ricka. Jeff je poslao pleme na još jednu rundu glasovanja, upozorivši da je to posljednja prilika da se netko predomisli jer u protivnom slijedi izvlačenje kamenja. I tako je počeo čitati drugi set glasova i vrlo mudro zašutio pred zadnjim glasom, ne želeći odmah odati da je Keith izbačen sa “XX person voted out…” već ga je okrenuo i zatim izrekao svete Survivorovske ceremonijalne riječi. Keith je bio šokiran, Jim je izgledao kao da ga je upravo netko silovao, a Ozzy kao da mu je netko upravo zaklao roditelje pred očima. Whitney, s druge strane, je samo uspjela beknuti “What the fuck?” dok je gledala Keitha kako nosi svoju baklju Probstu. Tako sam se ponadao da će mu Probst reći “You WILL NOT have a chance to get back into this game.” ili da jednostavno neće reći ništa. Ali, eto, taj briljantni twist Survivora koji je preporodio igru zvan Redemption Island mučit će nas do kraja sezone. Ili će nas mučiti dok producenti ne nađu igrača koji im najviše odgovara da se vrati u igru.

Cochran se, jadan, zbog tolike grižnje savjesti, okrenuo prema Jimu i Ozzyu i rekao da je on kriv za Keithovo izbacivanje, a njih dvojica su ga samo gledala s prijezirom. Jim se par puta proderao “Coward. Coward.” a Brandon Hantz, the savior, odbrusio mu je “Don’t talk to him like that. That’s what you get – for talking to people like that in the first place.”, a zatim je došao do Cochrana i rekao mu “Stay close to me.“, ozbiljno vjerujući da će u protivnom Jim i Ozzy razredati Cochrana živog kao krvoločne hijene. Ajoj, kako lijepo od njega.

Dakle, kakav je vaš dojam nakon ove luđačke epizode? Pozitivan, negativan? Je li Cochran pravilno postupio ili se trebao držati svog starog plemena? Mislite li da će sada Upolu imati čist prolaz do final sixa?

Ako ste propustili prethodne recape:

6 komentara
 • Prvo Marine da pohvalim ideju s zvučnim efektima…. zbilja dođu kao parodija na već ionako dovoljno parodičnu situaciju s Ozzy the Mastermindom :)

  Što se epizode tiče, jednom riječu svašta…. Žohar ostaje žohar, preživio je svašta kroz ovu sezonu, ali ne znam što mu je ovo trebalo… vjerujem da će kao i uvijek biti pucanja saveza do kraja, biti će zanimljivo vidjeti kako će se Ozzy ponašati u underdog situaciji, koliko se sjećam upravo zbog takve situacije je u svojoj originalnoj sezoni postao slavan…

  Nakon čitanja glasova bilo je presmiješno; mali Russel Žoharu pruža štit od hijena i dijeli bonton lekcije :D

  Sve u svemu, dobra epizoda, još bolji recap i baš me zanima kako će sve to dalje ići…

 • Ja nekako imam osjećaj da nas čeka ubitačno dosadan ostatak sezone. Ne bi oni u previewu pokazali Alberta kako planira flipati da se to stvarno dogodilo. A tko zna, možda nas iznenade ;)

 • Slažem se, epizoda je bila luđačka. Dojam, većinom pozitivan.

  To što eksplicite nismo vidjeli da je Cochran napravio neki konkretan deal sa Coachom ne znači da deala stvarno nije bilo. Možda ga producenti jednostavno nisu htjeli prikazati (u reunion epizodama često saznajemo da je nešto bilo dogovoreno ali producenti to nisu prikazali kako bi očuvali “napetost”). Vrlo često nakon mergea najslabiji igrači postaju najjači (rijetki žele izbaciti slabu konkurenciju u individual immunity challengima) tako da po mom mišljenju slabiji igrači Savaiia, Coch i Dawn (iako trenutno rastura) imaju itekako dobre šanse.

  Moj dojam je da iza “Upolu skužio plan od Savaiia i uspio nagovoriti Cocha da flipa vote” stoji Sophie. Možda sam u kirvu ali čini mi se kao da ona jedina tamo stvarno razmišlja kako doći do milje. Ona mi je favorit.

  U Cochran = double/triple agent, žohar, nežohar, cvilidreta, loša osoba, genije ili bilo što drugo, rasprave se ne želim upuštati. Meni kao igrač nije nešto pretjerano drag.

  P.S. Challenge sa drvcima i ključevima je igran barem dva puta:
  – prošle sezone (Redemption Island) kao prvi duel u redemption areni, Francesca vs. Matt, pobjednik Matt.
  – pretprošle sezone (Nicaragua), epizoda 13: Not Sure Where I Stand kao dio immunity challenga…

  Poprilično sam siguran da ga Ozzy nikad prije nije igrao tj. u njegovim sezonama Cook Islands i Micronesia ga nije bilo (pregledao na brzaka)…

 • gledam osmu sezonu, Survivor Allstars, ova mala Amber sta je pobjedila je djevojacki Brkić, Hrvatica kaže fejsbuk… vidi ti to

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861