Survivor 23×07: Trojan Horse – serijala.com
Trenutno čitaš
Survivor 23×07: Trojan Horse

Survivor 23×07: Trojan Horse

Upozorenje: Ovaj recap sadrži spoilere iz ovotjedne epizode Survivora. Spoileri o nadolazećim epizodama showa neće se tolerirati te će komentari koji ih sadrže automatski biti obrisani, bez upozorenja.

Za početak – pardoniram na zakašnjelom recapu, no vjerujem da će vas ovako barem dodatno podsjetiti na događaje iz ovotjedne epizode, koja je, blago rečeno, bila nesvakidašnja. Ozzy i Coach – dva povratnička igrača ove sezone poremećeni su manijaci, ali svaki na svoj način. Jedan sanja o iskupljenju za svoje neuspjehe u prošlim sezonama i nudi se da bude izbačen, drugi se moli Bogu pred svojim plemenom da pronađe Idol kojeg već ima u džepu. Religijski fanatizam, subliminalne poruke u snovima te jedan od najbizarnijih poteza u igri ikada – sve nas je to dočekalo u ovotjednoj epizodi Survivora. Sedmi po redu recap South Pacifica ponovno će biti malo drugačiji – bit će prepričan kroz deset ključnih screenshota iz epizode.

1. Kako se izrodio ratni plan na mom otoku

Nismo dobili nikakvu uvodnu filler scenu nakon skraćene špice, već smo direktno odvedeni na duel izemđu Mikayle i Christine. Već je tada bilo jasno da nas čeka nesvakidašnja epizoda. Međutim, editing producentima opet nije bio jača strana, jer čim smo tijekom “previously on” segmenta čuli “Christine had become a force to be reckoned with”, bilo je očito da će poslati i Mikaylu kući. Pa tako je i bilo. A tako se izrodio i Ozzyev briljantni plan, kojeg je prvo podijelio s Cochranom. Uvjeren da nakon sljedećeg tribala slijedi merge, palo mu je napamet da njega pošalju na Redemption Island ukoliko Savaii izgubi challenge samo zato što će on moći pobijediti Christine i tako dobiti na većini kada se plemena spoje. Je li stvarno većinski udio nakon mergea vrijedan 50% šanse da budeš izbačen iz igre? Nije li bolje pokušati dovesti nekog iz Upolua na tvoju stranu? A uostalom, nije li tijekom svih ovih silnih duelova postalo OČITO da Christine ne želi imati nikakve veze sa svojim bivšim plemenom? Ozzy možda na ovo gleda kao nekakav fantastičan potez koji će ući u Survivorovsku povijest, no sve mi se čini da će ove sezone završiti jednako neslavno kao i u Fans vs. Favorites.

2. Bog ne gleda Survivor.

Treba li posebno komentirati ovaj segment epizode? Slika ipak govori više od tisuću riječi. Coach je ponovno dobio svoju klasičnu meditacijsku scenu, sa zvukovima ptica i suncem u pozadini, a onda je i njemu, kao i Ozzyu, napamet pala briljantna ideja. Pleme im je u klincu zbog poraza u prošlom challengeu, pa zašto ne bi sa svima podijelio skriveni Idol? Problem je u tome što ne smije reći da ga je već našao, jer bi ga Brandon vjerojatno živog zakopao ili ga ubio u maniri onih religioznih frikova koji su u središtu radnje ove sezone Dextera. Tako je Benjamin odlučio okupiti sve svoje plemenske kolege i pomoliti se Bogu da uspiju pronaći idol. Ponavljam, religija u Survivoru mi ide debelo na živce. Ako ćemo već biti veliki vjernici, moralisti i čistunci, onda čisto sumnjam da će ti Bog uslišiti molitve da laganjem i manipulacijom osvojiš milijun dolara. Grijehom do materijalnog. To je moto Vatikana.

3. K’o bi reko čuda da se dese…

“We found the Idol, not even five minutes after we got done prayin’.” Taj citat zapravo govori sve. Manjak logike, zdravog razuma i inteligencije Brandona Hantza jednostavno je prezabavan. Možda je okrutno smijati se tuđoj gluposti, ali hej, ako ti smeta, nemoj se pojavljivati na nacionalnoj televiziji. Sophie, koja je uz Alberta jedina znala da Coach već ima Idol, nije baš bila sretna vidjevši njegovu manipulaciju ostatkom plemena tijekom molitvenog kruga. No, odlučila je zaigrati Benjaminovu igru, te su se njih dvoje vratili s tree-mailom, gdje su i “pronašli skriveni Idol.” Brandon se nije mogao obuzdati, vjerojatno je mislio da je upravo osvojio milijun dolara i da će sada dobiti ugovor s diskografskom kućom i biti proglašen “America’s Favorite Dancer” nakon što je 90 dana proveo u Big Brother kući gdje je šivao odjeću za Heidi Klum. A jadna Edna vjerojatno je završila s kojim pokojim slomljenim rebrom, ali psihički ožiljak nakon tog Brandonovog nekontroliranog izljeva sreće je taj koji je zasigurno najviše i najduže bolio.

4. Zapetljani problem

Uslijedilo je natjecanje za imunitet, koje je, iskreno rečeno, moglo biti skraćeno na dvije minute. Niste ni morali čuti prije emitiranja epizode da ju je Probst najavio kao “game changer”, već ste mogli samo zaključiti da će pleme koje raspravlja o mogućim scenarijima nakon gubitka challengea zasigurno taj challenge i izgubiti. I bješe tako. Savaii se čak dosta dobro držao tijekom natjecanja, bili su izjednačeni s Upoluom većinu prvog dijela, no Cochran je jadan opet zeznuo stvar kada su se njegovi plemenski kolege zapetljali u vlastitu užad, a on ih nije mogao pravovremeno otpetljati.

5. “On your kness, on your knees!”

Fascinantno mi je to da su oba plemena ušla u ovaj challenge uvjereni da je ih nakon tribal councila čeka merge. Toliko su bili nabrijani na pobjedu, da reakcije oba plemena – i na pobjedu i na poraz – zaslužuju odvojene screenshotove. Čim se Probst proderao “Upolu! Wins! Immunity! And! Reward!” Benjamin se počeo derati “On your knees, on your knees!“, a ostatak njegovog plemena, još uvijek zaslijepljen maramama oko glave, nije znao ni kud bi ni šta bi. No Benjamin je okupio svoje poklonike i tako su se zahvalili Bogu na ovoj pobjedi. A Bog, koji je tako milosrdan, poklonio im je pobjedu jer baš mrzi Ozzya. Ono, nikad mu nije sjeo kao igrač. Bože moj (no pun intended), mora i Bog imati svoje favorite kad već gleda Survivor.

6. Kung Fu Panda

Ili Pipi Duga Čarapa. Ne znam koji nadimak bolje pristaje uz Ozzyevo ime, ali kako god, lik nije bio sretan što su izgubili. Prvo je lupio šakama o stol gdje su se slagale maske, zatim je šakom udario o drveni zid gdje je bio logo njegovog plemena, a zatim se zaletio i nogom udario u isto mjesto. Kad ga je Probst, koji baš obožava dodatno izvlačiti tuđe frustracije na vidjelo, upitao zašto je ljut, Ozzy je natuknuo da je poraz Cochranova zasluga. A kad su se i vratili natrag u kamp, Dawn je izrekla citat epizode: “Most of the fingers went to Cochran.” Awkwaaaaard.

7. The Survivor Cinema Experience

Osim što su osvojili imunitet, Upoluovci su dobili iznimnu čast biti izloženi ovosezonskom besramnom reklamiranju najnovijeg holivudskog prvoklasnog ostvarenja. Ovaj je put riječ o komediji Adama Sandlera, Jack & Jill. Kaže Benjamin, njemu se svidio film zato što ima jasnu poruku. Tako je, a ta poruka je: Podsjetite me da ne jedem previše masnu hranu uz gledanje Sandlerovih filmova, WC školjka bi mogla imati prigovora. Mogao bih satima i satima bacati fore na Sandlerove filmove, no neću. Samo jednu ću. “You know, rape is like an Adam Sandler movie. It’s long, painful, and you just want it to end.” I tako smo, nakon minutu-dvije tipičnih “ahaha, kako je ovaj film smiješan” i “vidi me kako se spontano smijem na film dok me kamera snima” kadrova, vratili smo se natrag u svijet južnog Pacifika i Survivora“You know, my shit is like an Adam Sandler movie. Long, corny…” – Ne, obećao sam da neću.

8. Ozzy’s “I had a dream” speech

Savaiievci su se vratili u kamp poprilično mrzovoljni i puni emocija nakon gubitka na challengeu, što je i bilo razumljivo. Uslijedilo je prethodno spomenuto upiranje prstiju u Cochranea, ali vrag Ozzyu nije davao mira. Iako je isprve bio odlučan u tome da pošalje Cochranea na Redemption Island jer bi njegova pobjeda onda bila definicija iskupljenja, sanjao je da je proveo svoj plan u djelo. Gospodin Martin Luther Ozzy (znam da je King govorio I HAVE a dream, ovo je samo aluzija) izvadio je svoj skriveni Idol (zbog čega ga uopće skrivati ako svi znaju da ga imaš?) jer, naravno, Idol ne bi mogao vratiti u igru kad bi s njime bio izbačen. Podijelio je svoj plan s ostalima, i čvrsto odlučio da će otići na Redemption u namjeri da izbaci Christine.

9. You wanna do whaaaa?

Tribal Council koji je uslijedio bio je poprilično predvidljiv. Probst je opet lukao izvukao Ozzyev plan na vidjelo – kao da ne znamo da kolega Jeff od producenata sazna sve sočne detalje prije tribala kako bi mogao pitati ona prava pitanja i uputiti ih ključnim osobama. No dobro, moving on. Ozzy je sve lijepo ispričao Probstu – uvjeren da dolazi merge, Ozzy će otići na Redemption Island, pobijediti Christine i tako izjednačiti plemena na 6-6, a Cochraneu če dati skriveni Idol da ga pričuva dok se on ne vrati u igru. Probst je ponovno natrkeljio svoju WATAFAK facu, sličnu onoj prošlotjednoj kad je Brandon izjavio da želi da ga se izbaci iz igre ako će se igrati bez odanosti.

10. The plan is set in motion

I tako se dogodilo ono što smo i očekivali. Ozzy je izglasan iz plemena te je vrlo samouvjereno odlepršao na Redemption Island. Okej, kako bi prokleto zabavno bilo a) kada uopće ne bi došlo do mergea u idućoj epizodi, i b) kada bi Christine pobijedila Ozzya u duelu na Redemption Islandu? Samo meni još uvijek nikako ne ulazi u glavu kako Savaiievci ne shvaćaju da će Christine, ukoliko se vrati u igru, vrlo vjerojatno preći na njihovu stranu? Jesu zaboravili da je usred prošlog duela odje*ala svoje kolege koji su ju bodrili pokazavši im srednji prst? Seems kinda strange. Ako nastave s ovakvom blesavom igrom, South Pacific će postati sinonim za kretenske poteze. Nedostaje li samo meni Parvati? Koja će izvući tri skrivena Idola na jednom tribalu, jedan baciti u vatru, a dva podijeliti ostatku plemena i onda mrtvo-ladno otići natrag u kamp kao prava queen bitch Survivora? Oh, how I miss the Heroes v. Villians days.

Pitanja: Mislite li da će Ozzy pobijediti Christine u duelu? ŽELITE li uopće da Ozzyev plan uspije? I vjerujete li da će u idućoj epizodi doći do mergea?

Ako ste propustili prethodne recape:

3 komentara
 • Meni je ova sezona dobra, iako ima kretenskih poteza barem je zabavno i plemena su poravnata više-manje…

  Pto se tiče Ozzyija, nadam se da će narednih 10minuta biti zadnje što vidimo od njega u Survivoru (do Reuniona jel) :D on sanja snom pravednika, a zapravo je idiot…. vrhunac sezone će biti ako ispadne :)

  Također mi nije jasno kako oni misle da će se Christine vratiti svojem plemenu!?! Možda je nama editing to naglasio, ali zadnji put je bilo jasno da nema nekih posebnih veza s originalnim plemenom…

  A što se mergea tiče, ne znam zašto su svi uvjereni u to, nakon idućeg duela će ih ostati 12…. puno mi je to, zna ih i na 9 pasti kad se spoje, kako kada… suglavnom, veselim se idućoj epizodi, trebala bi biti dobra :)

  P.S. Dobar recap kao i uvijek ;)

 • Dobar recap.. nasmijalo me :D Kao i epizoda lol

  Volio bih da Ozzy izgubi. To bi me usrećilo, jer iako bi ovo moglo biti super za Savaii, ne potreban je rizik… imali bi većinu i da je Christine pobijedila onog jadnika Cochrana.. Al eto, oni zele raditi extravelike (nepotrebne) poteze..

  Should be fun! :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861