Survivor 23×03: Reap What You Sow – serijala.com
Trenutno čitaš
Survivor 23×03: Reap What You Sow

Survivor 23×03: Reap What You Sow

Upozorenje: Ovaj recap sadrži spoilere iz ovotjedne epizode Survivora. Spoileri o nadolazećim epizodama showa neće se tolerirati te će komentari koji ih sadrže automatski biti obrisani, bez upozorenja.

Treća je epizoda nove sezone Survivora na redu, i usprkos mom prošlotjednom opreznom optimizmu, ovaj su nas tjedan dočekale jedno te iste budalaštine, i to u obliku Semharine imbecilne poezije i poremećenog uma Brandona Hantza.

Već na samom početku epizode, Hantzove jadikovke, koje sad postaju porpilično iritantne, bile su u središtu pozornosti. Nažalost, niti natjecanje na Redemption Islandu koje je uslijedilo nije pružilo dozu napetosti ili zabave, nakon što je Semhar poražena od friško izbačene Christine. No, Semhar nas nije napustila jednom za svagda bez par stihova svoje inspirativne poezije: “I would give birth to ton of his children, without using any drugs to help ease the pain, and then I would give him one more just because our love is that insane…” (Nema smisla dalje trošiti riječi na ovo.) Natjecatelji za Survivor moraju proći neki test provjere psihičke stabilnosti, ne? Ne?

Pa tako, kao i Semharina poezija, ostatak epizode bio je dosadan, iritantan i besmislen. Iako je u Upoluu u nekoliko navrata bilo izravnog konflikta, u čijem je središtu – pogodili ste – bio Brandon (čak je i priznao ostalim članovima plemena da je Russellov nećak), uspjeli su osvojiti imunitet što je rezultiralo posljednjim pokušajem Papa Beara u Savaiiu da se spasi od sigurne eliminacije. Čak ni pokušaj zavaravanja plemena s lažnim Idolom nije uspio stvoriti neku napetost, već samo spominjanje “nečeg što strši u Bearovim gaćama”. Naravno, Papa Bear je izbačen, pa će se tako ovosezonski token gay natjecatelj u idućoj epizodi sukobiti s Christine. Ako je nešto dobro u ovoj sezoni, onda je to što su plemena poprilično izjednačena, te se njihovi odlasci na tribal council pravilno izmjenjuju.

Famozna tetovaža. I dlakava leđa.

I za kraj, da ne prepričavam detalj po detalj iznimno dosadnu epizodu Survivora, mekoliko zrnca mudrosti i filozofije Brandona Hantza:

  • It was a blatant lie and I regret ever doing that. I came into this game not wanting to be like my uncle Russell and his reputation that he has of being a villain on Survivor. I wanted to be a hero, I wanted to be someone that you can look up to… I’m guilty. Completely guilty of the way that I acted and I reap what I sow, man.
  • This morning, God was chastising me big time. He was not pleased with me, I was not pleased with me and I know my family wouldn’t be pleased with me. I lied blatantly.
  • Mikayla was coming at me like a bulldog, she was gonna attack me. But, as a Christian, I’m supposed to be meek, I’m supposed to turn the other cheek. (Vidi, imamo i rimu! Gdje je Semhar da ovo čuje?)
  • I as told by my papa, by my dad, do not lose your temper, and it’s plain and simple, you know. Being a Christian, I shouldn’t have lost my temper, I should have been able to control myself and I didn’t, I failed. I just let my flesh get a hold of me, I struggle every day, this is like a constant battle for me: Good, evil. Good, evil. I really wanna do good. Just, Lord, please don’t let me sin anymore.

I, moj omiljeni citat: Keep me out of the drama. Šteta što nema ogledala u južnom Pacifiku. Tko bi rekao da vjerski fanatici mogu biti ovako zabavni?

Krajnje je vrijeme da se počne igrati pravi Survivor, jer ova sezona polako počinje kliziti u zaborav. Netko u Upoluu mora već više pronaći Idol, a u Savaiiu netko mora malo uzdrmati Ozzyev top dog status. Idealno bi bilo ili kad bi i Coach i Ozzy obojica došli do mergea, ili kad nijedan od njih ne bi došao do mergea. Jer ako to pođe za rukom samo jednom, onda ćemo gledati nastavak The Boston Rob Showa.

Ako ste propustili prethodne recape:

2 komentara
  • Dobar osvrt, taman s dovoljnom dozom sarkazma :)

    Meni nije bila loša epizoda, sve stoji što si napisao, ali bilo je zabavno. Sramota je izvirivala iz svake minute epizode… vjerujem da će kroz koju epizodu kad pobacaju ove ful nebitne likove postati jako zanimljivo, vjerujem da ova sezona ima potencijala. Samo bi spomenuo onaj trk PapaBeara u šumu :O i silno čuđenje ostatka plemena je bila legendarna…

    A poezija, pa što reći, sve je napisano iznad… vjerujem da je prošla psihologe i sve testove, ali tko će ga znat, onaj Redemtion čudno utječe na ljude….

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861