Survivor 23×04: Survivalism – serijala.com
Trenutno čitaš
Survivor 23×04: Survivalism

Survivor 23×04: Survivalism

Upozorenje: Ovaj recap sadrži spoilere iz ovotjedne epizode Survivora. Spoileri o nadolazećim epizodama showa neće se tolerirati te će komentari koji ih sadrže automatski biti obrisani, bez upozorenja.

Iako smo još uvijek u fazi sezone kada iz igre ispadaju nebitni, naporni i dosadni igrači, South Pacific, zahvaljujući nekolicini mentalno nestabilnih igrača, uspijeva pružiti solidnu dozu zabave. Jedna je stvar sigurna – producenti su naučili napraviti kvalitetan edit epizode. Više nam ne serviraju 25 minuta jednog i pet minuta drugog plemena uoči natjecanja za imunitet, ostavljajući gledatelja u nevjerici kako rezultat natjecanja može biti toliko očito predvidljiv. Bilo je priče o strategiji i u Savaiiu i u Upoluu, stoga ćemo ovotjedni recap podijeliti po plemenima.

Savaii

Cochran i Jim sklopili su savez – vjerojatno ogorčeni što nisu u Ozzyevom krugu bližnjih – te planiraju izbaciti njegovu partnericu u zločinu, Elyse. Koju smo, usput, dosad čuli možda dvaput. Kada njih dvojica napuste kamp zbog duela na Redemption Islandu, Ozzy odmah krene sa zanovijetanjem o Jimovom konstantnom pričanju o strategiji. Obojica su u ovoj situaciji ispali poprilično glupi. Jim, kao prvo, što nakon deset dana igre već kuje planove o slanju subliminalnih poruka drugom plemenu o njihovoj “slabosti” i “neujedinjenosti”, a Ozzy zato što se ponaša upravo kao i Boston Rob u prethodnoj sezoni. Istina, Rob je na posljetku pobijedio, ali to ne znači da će se povijest ponoviti. Uostalom, Robovi suparnici su bili hrpa maloumnih budala. Cochran je odlučio uključiti Dawn u plan za izbacivanje Elyse, nakon što je izjavio da se Jim još uvijek ne želi riješiti Ozzya. Zašto, molim te? Da vam pomogne osvojiti imunitet? Pa, u ovotjednom nije ni sudjelovao pa su svejedno pobijedili. Još jedan dodatan znak slabosti i manjka… Da, reći ću – muda. Takav način razmišljanja samo će te poslati kući bez novca i s 20 kila manje.

Upolu

Gdje početi? Pa, hvala Bogu, Brandon ovaj put nije bio jedini fokus u plemenu. Edna se našla u nezgodnoj situaciji nakon što je saznala da nije unutar saveza od šestero ljudi, već da je izvan saveza od petero ljudi. Osim njezinog konsekventnog ulizivanja plemenu (čitaj: Coachu), morali smo pretrpjeti još nekoliko Brandonovih jadikovki, no zato je Stacey i više nego uljepšala epizodu svojim one-linerima i sarkastičnim izjavama. Upolu je izgubio u natjecanju za imunitet, i producenti su nas odveli na tribal council ne dajući nam puno znakova o tome tko bi mogao napustiti igru. Čak i do samog glasovanja, sudbina i Brandona, i Stacey, i Edne visila je u zraku. E da, pojavio se i neki deda od 50, 60 godina koji je izjavio da mu smeta Albertovo hrkanje. Never seen him before. To neki ogorčeni noćni kamerman koji neuspješno pokušava uživati u zvukovima divljine? Uglavnom. Brandon je dobio još jedan (poprilično dugačak) trenutak u središtu pozornosti, izlivši krokodilske suze pred Probstom govoreći kako je došao na Survivor prikazati obitelj Hantz u boljem svijetlu. Mooooving on. Ključni trenutak epizode dogodio se kad je Stacey dobila najviše glasova i kad je Coach, dok je jadna Stacey uzimala svoju baklju, izjavio “Let’s give her a hug.” Pomalo licemjerno, uzimajući u obzir da si upravo izorkestrirao njezino izbacivanje, ha? Stacey je na to, kao prava žena majka kraljica, odreagirala hladno, izmotavši se iz Coachovih kandži. On joj je na to, shvativši da ga je upravo odj**ala pred kamerama, počeo u uho šaptati “C’mon, c’mon”, time maskirajući prave riječi koje su mu se vrtile po glavi: “Molim te, nemoj me osramotiti pred kamerama, već i ovako dobivam smiješno žalostan edit.” Izraz njegovog lica nakon što je Stacey otišla za Redemption Island bio je neprocjenjiv. Žao mi je što je Stacey napustila igru, ma koliko god bila beskorisni igrač. Nisam rasist niti stereotipiziram crnce, ali njezin black attitude je bio zakon. A s obzirom da joj je ispod imena pisalo da je pogrebnik, ja se ne bih s njom htio uhvatiti u koštac.

I tako, nakon četiri epizode, skriveni Immunity Idoli spavaju skriveni. Jedan u Ozzyevom rukama, drugi neotkriven. Ozzy i Coach i dalje su šerifi u kampu. Jedina naznaka da bi se nešto moglo promijeniti nabolje jest potencijalna pobuna u Savaiiu pod vodstom Jima i Cochranea, jer 2-3 igrača i njihova mentalna nestabilnost ne mogu biti dugoročni izvor zabave ove sezone. Hoće li se samo njih dvojica opametiti i prebaciti metu s Elyse na Ozzya, saznat ćemo, nadajmo se uskoro. Iako čisto sumnjam u to. Čim je 80% najave iduće epizode potraćeno na odvratno natjecanje koje uključuje žderanje mesa i izmjenjivanje pljuvačke, znam da nas čeka izuzetno zabavna epizoda. Ovo je bio sarkazam (nadam se da ste to shvatili).

Ako ste propustili prethodne recape:

3 komentara
 • Pogledao i baš volim pročitat tvoj osvrt, dobar mi je ovaj sarkastičan pristup :) što se tiče sezone, za sada sasvim zadovoljavajuća.

  “E da, pojavio se i neki deda od 50, 60 godina koji je izjavio da mu smeta Albertovo hrkanje. Never seen him before.”
  Hahahaha… moram se i ja pridružiti klubu, tko je taj lik ne znam…

  I ne sviđa mi se kako najčešće u ovim prvim epziodama imamo onu kratku špicu, niti vidimo plemena, niti čujemo temu :(

  • Valjda im se ne da praviti novi edit kad se nekog izbaci. :D
   Jer poslije mergea pojedinačne kadrove izbačenih ljudi samo zalijepe pod “jury”. :/

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861