ABC obnovio Scandal i Bitch in Apt. 23, otkazao GCB, naručio devet serija – serijala.com
Trenutno čitaš
ABC obnovio Scandal i Bitch in Apt. 23, otkazao GCB, naručio devet serija

ABC obnovio Scandal i Bitch in Apt. 23, otkazao GCB, naručio devet serija

ABC je jučer podijelio očekivane obnove svojim najpopularnijim serijama, a ranije noćas je stigla vijest i o obnovi Happy Endingsa. Sada su nastavili posao donošenjem odluka o preostalim upitnim serijama te narudžbom devet novih serija.

Obnovljeni su Scandal, Don’t Trust The B**** in Apartment 23, Body of Proof, Last Man Standing i Private Practice, a otkazani su GCB, te očekivano, Missing, The River i Pan Am.

Scandal, nova serija Shonde Rhimes, zabilježila je solidnu gledanost u terminu iza Grey’s Anatomy. GCB-eva gledanost nije bila ništa lošija – serija je pokazala znakove života i bez Desperate Housewives u terminu ranije, no rastuća popularnost Scandala, a i činjenica da iza nje stoji Rhimes, prevagnula je u njezinu korist.

Proceduralna drama Body of Proof dobila je narudžbu za trinaest epizoda usprkos poprilično lošoj gledanosti, uglavnom zato što ABC-jevom produkcijskom studiu, kao i Nikita Warner Brosu, donosi dobru zaradu od internacionalne prodaje. Private Practice je također dobio narudžbu za trinaest epizoda, iako se ne spominje da je službeno riječ o posljednjoj sezoni, već postoje samo nagađanja.

Zasad je naručeno devet novih serija, pet drama i četiri sitcoma, koje se pridružuju drami Mistresses, koja je već prije naručena bez snimanja pilota:

 • Last Resort – Akcijska drama Shawna Ryana s Andreom Braugherom (Men of a Certain Age) u glavnoj ulozi zauzela je prvo mjesto na našoj listi 15 najzanimljivih ovogodišnjih pilota. Prati posadu podmornice U.S.S. Nevada koja se oglušila na naredbe nadređenih da lansiraju nuklearne projektile te se iskrcava na mali otok gdje proglašava vlastitu nezavisnu, nuklearno sposobnu državu. U seriji glume i Scott Speedsman (Felicity, Autumn Reeser (The OC) te Dichen Lachman (Dollhouse).
 • 666 Park Avenue – Mladi par (Dave Annable, Rachael Taylor) prihvaća ponudu da postanu upravitelji povijesne stambene zgrade u New Yorku, no ubrzo se počnu događati sumnjivi, nadnaravni događaji. Najzanimljivija imena u seriji svakako su Terry O’Quinn (Lost) i Vanessa Williams (Desperate Housewives), a ono što izdvaja seriju od klasične nadnaravne serije jest to da je navodno riječ o humorističnoj drami.
 • Red Widow (prije nazvan Penoza) – Temeljena na nizozemskoj seriji, drama prati udovicu (Radha Mitchell) ubijenog kriminalca koja preuzima ulogu svog muža u zločinačkoj organizaciji kako bi zaštitila svoju obitelj. Rade Šerbedžija također ima ulogu u seriji, a glumit će osobu koja se zove, vjerovali ili ne, Andrei Lazarev. Šerbedžija je na ABC-u već glumio u seriji Surface.
 • Nashville – Opisana kao obiteljska sapunica smještena u središte američke country glazbe, Nashville prati dvije country zvijezde – jednu na vrhuncu slave (Connie Britton, Friday Night Lights) i drugu u usponu (Hayden Pannetiere, Heroes).
 • Zero Hour – Anthony Edwards, iliti dr. Mark Greene iz ER-a, vraća se na male ekrane u seriji producenta Paula Scheuringa (Prison Break). U središtu je radnje urednik časopisa Modern Skeptic (Edwards), koji se bavi riješavanjem misterija i teorija zavjera, a kada mu žena netragom nestane, uvučen je u jednu od najvećih svjetskih zavjera. U prijevodu – ono što biste dobili kad bi spojili napetost Prison Breaka s avanturističkim aspektom National Treasure franšize.
 • Mistresses – Već ranije naručena tipično ABC-jevska sapunica prati živote četiri najbolje prijateljice. U glavnim su ulogama Alyssa Millano (Charmed), Yunjin Kim (Lost) i Jason George (Grey’s Anatomy).
 • How To Live With Your Parents For The Rest Of Your Life – U središtu sitcoma kojem očajnički treba novi naslov je Polly (Sarah Chalke, Scrubs), nedavno razvedena samohrana majka koja se ponovno useljava sa svojim ekscentričnim roditeljima, koje glume Elizabeth Perkins (Weeds) i Brad Garrett (Everybody Loves Raymond).
 • Malibu Country – Jedini novi multi-cam sitcom s Rebom McEntire u ulozi žene koja, nakon što sazna da ju muž vara, seli s djecom iz Nashvillea u Malibu kako bi ponovno pokrenula svoju glazbenu karijeru. U ostalim su ulogama Sara Rue i Lily Tomlin.
 • Comeback Jack (prije nazvan Red Van Man; Family Tools) – Remake britanskog sitcoma White Van Man s Kyleom Bornheimerom (Worst Week) u glavnoj ulozi, koji prati čovjeka koji mora zaboraviti na svoje snove kako bi preuzeo posao svog oca majstora (J.K. Simmons).
 • The Neighbors – Jedan od uvrnutijih sitcom pilota ove godine – prati obitelj koja se doseljava u New Jersey u zatvorenu zajednicu, a zatim otkriva da su svi koji žive u njoj zapravo izvanzemaljci maskirani kao ljudi.

ABC je odustao od Devious Maids, serije koja je na početku pilot-sezone djelovala kao najočitiji izbor za jesenski raspored. Sapunica o četiri sluškinje drugi je pilot Marca Cherrya (Desperate Housewives) od kojeg je ABC odustao u dvije godine (prošle je godine to bio Hallelujah). Pilot Americana do unazad 24 sata imao je zagarantirano mjesto na rasporedu, no mreža je iz nepoznatog razloga promijenila mišljenje o seriji. Sitcom American Judy još uvijek ima šanse za narudžbu. Ukoliko naručen, proći će kroz niz drastičnih promjena, isključivo zbog Judy Greer (Arrested Development, Archer) kojom je ABC oduševljen, ali želi promjene na ostatku pilota. Mreža je prije nekoliko godina već emitirala sitcom s Greer u glavnoj ulozi, Miss/Guided, koji je otkazan nakon jedne sezone.

8 komentara
 • Dobro, nisam jedini kojeg muči nesanica :D
  “Private Practice je također dobio narudžbu za trinaest epizoda, iako se ne spominje da je službeno riječ o posljednjoj sezoni, već postoje samo nagađanja.” A došlo je vrijeme da se kući krene, imali su good run.

 • Veselim se Last Resortu i 666 Park Avenue.

  Isto tako nisam mogao primjetiti kod opisa “Malibu Country” kako je Reba opet prevarena (ako se ne varam i u sitcomu “Reba” ju je muž kao prevario), očito ju takve serije vesele xD

  • Da, koncept serije je identičan Rebi sa WB-a. Osim što sad tu kao želi pjevat i deset godina je starija.

 • GCB su mi bile pravo grešno zadovoljstvo, pa mi je iskreno malo žao što ih neću više gledati.

  Don’t Trust the Bitch je sjajna, drago mi je da je ABC uvideo to (za razliku od NBC-ja koji očito nema pojma šta im ide na mreži).

  A što se tiče pilota… ne znam, nijedan mi ne zvuči toliko zanimljivo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861