Posljednje utočište (“Last Resort”) od srijede na AXN-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Posljednje utočište (“Last Resort”) od srijede na AXN-u

Posljednje utočište (“Last Resort”) od srijede na AXN-u

Što se dogodi kada najmoćnija američka nuklearna podmornica dobije naredbe da ispali oružje prema stranoj zemlji? Odgovore krije serija “Posljednje utočište”, a premijera prve sezone počinje s emitiranjem na AXN Adriji 27. siječnja u 21:50.

150 metara ispod razine oceana, posada borbene podmornice “Colorado”, najmoćnije podmornice s nuklearnim naoružanjem koja je ikada izgrađena, putem komunikacijskog kanala koji se rabi samo ako SAD bude izbrisan s lica zemlje, dobiju naredbe da usmjere oružje prema Pakistanu.

Kapetan Marcus Chaplin zahtijeva potvrdu paljbe, zbog čega je neslavno smijenjen s dužnosti. Nasljeđuje ga Sam Kendal, a kada i sam zatraži potvrdu za paljbu, podmornica “Colorado” biva pogođena, te se članovi posade, sve redom časni domoljubi, nađu na dnu oceana i proglašeni su neprijateljima domovine.

Budući da nemaju izbora, Chaplin i Kendal podmornicu odvedu posadu na egzotični, ali opasni otok Sainte Marina. Tamo će naći utočište, romansu i priliku za novi život, dok pokušavaju shvatiti tko im je iz vlade smjestio, vratiti ugled i vratiti se kući, a istovremeno se sukoibljavaju s lokalnim zločincima.

Na čelu impresivne glumačke postave je Andre Braugher (Men of a Certain Age, Homicide: Life on the Streets) koji glumi kapetana Marcusa Chaplina, čovjeka od riječi i časti, a njegovi postupci će voditi prema izbavljenju posade iz nevolje ili korumpiranosti. Sam Kendal, kojeg glumi Scott Speedman (The Vow, Felicity) je izvršni dužnosnik podmornice Colorado i čovjek izraženog moralnog kompasa što ga dovodi do situacija u kojima ne donosi odluke lako. Daisy Betts (Sea Patrol) našla se u ulozi poručnice Grace Shepard, a kao kćer admirala, sama pokušava zavrijediti poštovanje kolega, dok u novoj situaciji otkriva glad za bivanjem vođe.

Daniel Lissing (Crownies) u ulozi je SEAL-ovog časnika James Kinga koji se poveže s otočankom Tani Tumrenjack, a glumi ju Dichen Lachman (Being Human). Sahr Ngaujah (House of Payne) glumi lokalnog moćnika Juliana Serrata, Camille de Pazzis (The First Day of the Rest of Your Life) je znanstvenica Sophie Gerard. Autumn Reeser (Hawaii Five-O, No Ordinary Family) glumi Kylie Sinclair koja kreira uređaj za ometanje signala podmornica, dok je Jessy Schram (Falling Skies, Once Upon a Time) u ulozi Christine Kendal, Samove žene koja želi očistiti njegovo ime.

Kreatori i izvršni producenti serije Last Resort su Shawn Ryan poznat po serijama The Shield, The Unit, The Chicago Code i Karl Gajdusek poznat po radu na Trespass, Dead Like Me.

“Posljednje utočište”, napeta i emotivna serija, prava je drama puna akcije, a gledati se može od 27. siječnja u tjednom terminu, srijedom u 21:50.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861