Televizija u devedesetima – serijala.com

Tevedesete su donijele megapopularne Prijatelje, Seinfeld i Dosjee X, Simpsone na svom vrhuncu, ali i neke kultne favorite kao Twin Peaks.

 1. minche says:

  huh? samo to za devedesete?
  nakon onakvih clanaka za 50te do 80te ocekivala sam roman za devedesete, a ono samo par seirja spomenuto i to je to.

  • Dario Španović says:

   Članak, s ograničenjem od 3500 znakova, je rađen za jedan magazin,koji je ugašen pa tekst nije iskorišten. Ako se pitaš ‘a zašto niste popunili tekst poslije onda?’, odgovor je – iskreno mi se nije dalo, jer je previše vremena prošlo i ‘zapažanja tijekom istraživanja’ su negdje izgubljena.

 2. Elaijah says:

  Koliko kvalitetnih stvari … Seinfeld mogu gledati 10 puta i opet će mi biti smiješni! Puno mi je bolja serija Homicide: Life on the Street nego NYPD Blue.Kad bih vidio Buffy na tv-u prije,mislio sam da je to neko tinejdžersko sranje,nisam je gledao.Tek sam nedavno odgledao Buffy i iznenadio se koliko je ta serija dobra, koliko je scenarij zanimljiv, likovi su razvijeni, dijalozi su zanimljivi.Toliko pitanja o sudbini,zivotu covjeka u jednoj tinejdžerskoj seriji,onome svijetu. I gdje je Buffy kad je trebas,kad treba ubiti današnje vampire i zombije od kojih ti se povraća ( od dosade)

 3. Jastreb says:

  Zar nije Život na sjeveru prikazivan navečer. Sjećam se da bi se prvo pogledala serija a onda bi se tek izlazilo.

 4. bero says:

  Mali ispravak, Život na Sjeveru nije sniman na Aljasci već u državi Washington (nedaleko od lokacije gdje je sniman i Twin Peaks).

 5. Andrija says:

  A Doktor Queen, žena-vrač? :)

 6. Shepard says:

  e,ako netko slučajno zna,kakvi su bili rejtinzi tadašnjih popularnih serija?

  • Puno veci, u prosjeku. U zadnje vrijeme gledanost pada 5-7% godisnje. Naravno, trend nije linearno isao od devedesetih, morat ces ipak malo traziti gledanost pojedinih stvari, ali razvoj kabelske dosta je pridonio padu.

 7. mkc says:

  zanimljivo je da su Friends zapravo trebali biti tv verzija filma Singles(http://www.imdb.com/title/tt0105415/) ali Crowe nije pristao

  Fraiser je harao devedesetih, Fresh Prince of Bel-Air, originalni Law & Order, South Park, pred kraj dekade, That 70’s Show, Sex & the City

  Pokrenut Cartoon Network, Late Show with David Letterman, The Daily Show(sa Craig Kilbornom), Power Rangers…

  • bero says:

   Da, baš zato šteta za tako kratak osvrt na možda najvažniji TV period. Ako se autoru nije dalo pisat kako sam kaže, čemu onda pokretanje tih članaka?

   • Pa rekao je covjek, ti clanci su izvorno napisani za jedan casopis (konkretno iPad casopis polret.O), koji je ugasen. I ovaj i prethodna dva. Format ima znakovno ogranicenje, a sad glede drugog dijela… Heh. Barem je bio potpuno iskren :) I druga dva su samo (re)publishana kako su napisani.

    Ali ne. Ajmo nabacat “ne slazem se” da sakrijemo komentar.

 8. Kupres says:

  Ovo je jako loš članak uz dužno poštovanje autoru. Mislim, radi se o 90-ima, vjrojatno najjačem razdoblju što se tiče serija. DOBre si serije spomenuo, ali to je premalo. Što je sa Seinfeldom ili x-filesima koja je uz star trek najrevolucionarna serija i jedna od najoriginalnijih. Buffy je odlična. Ima ih i ti samo ovo. Serijala si ne bi trebala tako nešto dopustiti. I za prošla desetljeća je to slabo. To se radi o desetljeću, mnogo bitnih serija, mnogo. Nisi se ni trebao onda hvatati u koštac s ovim

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *