CW obnovio Nikitu, Dixie i Gossip Girl, naručio Arrow te prequel Seksa i grada – serijala.com
Trenutno čitaš
CW obnovio Nikitu, Dixie i Gossip Girl, naručio Arrow te prequel Seksa i grada

CW obnovio Nikitu, Dixie i Gossip Girl, naručio Arrow te prequel Seksa i grada

Došlo je vrijeme da se i najmlađa američka nacionalna TV mreža raspištolji s vijestima o obnovama i otkazivanjima svojih serija. Nakon što je CW sredinom prošlog tjedna obnovio Supernatural, The Vampire Diaries i 90210, sada im je pridodao Nikitu, Hart of Dixie i Gossip Girl. To znači da su Ringer i The Secret Circle otkazani. CW je najavio da će iduća, peta sezona biti posljednja za Gossip Girl, koja neće dobiti punu sezonu.

Od ovosezonskih novih serija, CW je obnovio samo Hart of Dixie, simpatičnu romantičnu dramediju s Rachel Bilson u glavnoj ulozi. Druga sezona serije imat će 22 epizode. Preostale dvije nove drame, Ringer i The Secret Circle, službeno su otkazane zbog loše gledanosti. U početku najavljivana kao serija koja je trebala proslaviti novu eru CW-ja, Ringer je počeo tonuti (što kreativno, što po gledanosti) odmah nakon prikazane prve epizode. Iako se sredinom sezone činilo da je obnova za The Secret Circle sigurna, serija je počela drastično gubiti gledanost u završetku sezone, usprkos sparivanju s CW-ovom najgledanijom serijom, The Vampire Diaries.

Na veliku radost fanova, CW je obnovio i Nikitu, jednu od najboljih serija na svom rasporedu, Nikita je, kao i Dixie, dobila obnovu za 22 epizode. Avanture razmaženih bogataša s Upper East Sidea doći će svome kraju u šestoj sezoni tinejdžerske Gossip Girl koja će se sastojati od svega 11 epizoda.

Također, CW je naručio dosad najveći broj novih serija za iduću sezonu, te najavljuje ambiciozniju sezonu s više originalnog programa — iako riječ “ambiciozno” u kontekstu CW-a ima ponešto drugačije značenje. Naručene su sljedeće serije:

  • The Carrie Diaries — Prequel Seksa i grada s mladom Carrie Bradshaw kao naslovnom junakinjom. Poznata HBO-ova serija te nova CW-ova inkarnacija rađene su prema istoimenim romanima autorice Candace Bushnell. Seriju potpisuje Josh Schwartz (Hart of Dixie, Gossip Girl, Chuck, The O.C.)
  • Arrow — Nama najzanimljiviji projekt s ove mreže, adaptacija stripa DC Comicsa. Moderna verzija priče o Oliveru Queenu, multimilijunašu i plejboju, koji u svoje slobodno vrijeme oblači redizajnirani kostim Robina Hooda i bori se protiv kriminala sa lukom i strijelom. Redatelj pilota David Nutter pred deset godina režirao je prvu epizodu Smallvillea.
  • Beauty and the Beast — Naslov je prilično deskriptivan. Radi se o modernoj adaptaciji klasične priče o ljepotici i zvijeri, djelomično baziranoj na istoimenoj CBS-ovoj seriji s kraja osamdesetih.
  • First Cut — Dramedija o mladoj, netom diplomiranoj doktorici koja je razočarana svojim prvim poslom. Je li to netko CW-u dvaput prodao Hart od Dixie?
  • Cult — Mlada asistentica na popularnoj televizijskoj seriji pridružuje se novinaru-blogeru u istrazi privrženih fanova serije. Otkrivaju da zaluđeni fanovi možda rekreiraju scene zločina iz serije, te sumnjaju na moguća ubojstva. Josh Schwartz je izvršni producent serije.

Pomalo iznenađujuće, CW je odbacio The Selection, romantičnu sapunicu smještenu 300 godina u budućnost, navodno vrlo sličan ovogodišnjem filmskom mega-hitu Hunger Games.

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861